ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Ταραμοσαλάτα και ξερό ψωμί – Η συνταγή για ένα έδεσμα της τελευταίας στιγμής

taramosalata-suntagh-570
Η καθαρά Δευτέρα έφθασε και τα τραπέζια αναμένεται να γεμίσουν με λαχταριστά παραδοσιακά εδέσματα. Εκτός από την παραδοσιακή λαγάνα, δεν λείπει από κανένα σπίτι και ο ταραμάς που συνδυάζεται τέλεια με την λαγάνα και το είναι πλέον αντιπροσωπευτικό έδεσμα της ημέρας.
Τι θα χρειαστούμε:
  • 200 γραμμάρια ταραμάς
  • 350 γραμμάρια ψίχα ψωμιού
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 λεμόνια
  • 1 ποτήρι νερού λάδι
  • Πιπέρι
Πως θα τον φτιάξουμε:
Βρέχουμε την ψίχα και στην στίβουμε πολύ καλά. Στη συνέχεια βάζουμε στο μούλτι τον ταραμά, το κρεμμύδι, το πιπέρι, την ψίχα και τα χτυπάμε. Προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι και το λεμόνι και είναι έτοιμος.