ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Δελαστίκ:»Η Αριστερά της ΕΕ ποντάρει τα πάντα σε νίκη του ΣΥΡΙΖΑ»

Από το ΕΘΝΟΣ
Σε επίπεδο δεξιών και σοδιαλδημοκρατικών κομμάτων, η Ελλάδα είναι του κλώτσου και του μπάτσου σε όλη την Ευρώπη. Σε επίπεδο Αριστεράς όμως, εν όψει της αναμενόμενης νίκης του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή και την πρωθυπουργοποίηση του Αλέξη Τσίπρα, η Ελλάδα βρίσκεται στον έβδομο ουρανό, σε πραγματική αποθέωση!
Οι ηγέτες όλων των αριστερών και πολλών κομμουνιστικών κομμάτων της ΕΕ προσπαθούν να εισπράξουν κάτι από την αίγλη του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα! Δεκάδες ηγετικές…..
……..
προσωπικότητες κομμάτων της Αριστεράς συνέρρευσαν χθες στην Αθήνα μόνο και μόνο για να παρευρεθούν στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, στην Ομόνοια! Λαχταρούν να δουν μάζες αριστερών Ελλήνων που προετοιμάζονται να αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας μέσω εκλογών. Απιαστο όνειρο είναι για όλα αυτά τα κόμματα κάποια ανάλογη εξέλιξη στη δική τους χώρα. Γάλλοι κομμουνιστές και αριστεροί, Ιταλοί, Ισπανοί, Βέλγοι, Ιρλανδοί και από τόσες άλλες χώρες προσβλέπουν στην Ελλάδα για την ανατολή του ήλιου της Αριστεράς στην Ευρώπη. Εσχατοι των τελευταίων είναι οι Ελληνες στη δεξιά κλίμακα ιεράρχησης. Πρώτοι των πρώτων στην αριστερή κλίμακα!Περιφρόνηση εισπράττουμε ως Ελληνας από τους ευρω-δεξιούς. Σεβασμό και θαυμασμό από τους ευρω-αριστερούς. Δύο διαφορετικοί κόσμοι, δύο διαφορετικά συστήματα αξιών. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ νικήσει και αρχίσει να κυβερνά με πολιτική αξιοπρέπεια, υλοποιώντας σταδιακά τις σημαντικότερες από τις υποσχέσεις του, όλα τα βλέμματα θα στραφούν προς τις βουλευτικές εκλογές της Ισπανίας, τον Νοέμβριο.
Αν και εκεί νικήσει το προπορευόμενο στις δημοσκοπήσεις κίνημα Ποδέμος, που προήλθε από τις πλατείες με τις μάζες των Ισπανών αγανακτισμένων, οι πολιτικές συνέπειες θα είναι σοβαρότατες. Θα γεννηθεί ένας ισχυρότατος αριστερός πόλος στην Ευρωζώνη, ικανός να κερδίζει βουλευτικές εκλογές και να αναρριχάται στην εξουσία! Δεν θα είναι πλέον μονοπώλιο της σκληρής Δεξιάς -όπως στη Γαλλία, την Αγγλία, την Ιταλία, την Ολλανδία κ.α.- η οργάνωση της αντίστασης στη γερμανική πολιτική της λιτότητας, μέσω της οποίας το Βερολίνο ισοπεδώνει όλους τους λαούς της Ευρώπης, με κύριο όπλο το ενιαίο νόμισμα.
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ νικήσει και το Ποδέμος κατορθώσει να συμμετάσχει σε «αντιμνημονιακό» κυβερνητικό σχήμα στην Ισπανία, τότε οι πολιτικές κατά της λιτότητας και οι δυνάμεις που τις εκπροσωπούν σε πολιτικό επίπεδο θα βρεθούν ενώπιον της μέγιστης πρόκλησης. Θα κληθούν οι Γάλλοι αριστεροί πάσης φύσεως να αποδείξουν ότι είναι σε θέση να ηγηθούν της αντιγερμανικής αντίστασης μέσα στην καρδιά του θηρίου! Μόνο ο κλονισμός της Γαλλίας, η απειλή ότι η Γαλλία μπορεί να φύγει από το ευρώ ή και από την ΕΕ, θα υποχρεώσει σίγουρα τη Γερμανία να υποχωρήσει και να αλλάξει πολιτική. Ολοι οι Ευρωπαίοι γνωρίζουν ότι χωρίς τη Γαλλία δεν υπάρχει ούτε ευρώ ούτε ΕΕ. Υπάρχει μόνο το Τέταρτο Ράιχ της Γερμανίας και κάποιες ανατολικές ή βόρειες επαρχίες του. Αυτό το γνωρίζει άριστα η κυβέρνηση της Μέρκελ, η οποία θα κάνει τα πάντα για να το αποτρέψει. Πέρα από τα δικά μας, μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ έχει πρωτίστως πανευρωπαϊκή σημασία. Αν, φυσικά, μια κυβέρνηση με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μετατραπεί σε πιόνι του Βερολίνου! Ιδωμεν.