ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

Interpol: Πρωταθλήτρια στην ποδοσφαιρική διαφθορά η Ελλάδα!


Αναφορά που κάθε άλλο παρά τιμητική είναι για το ελληνικό ποδόσφαιρο έκανε το αθλητικό τμήμα της Interpol και γι' αυτήν την εβδομάδα

Στην εβδομαδιαία επισκόπηση που κάνει η Interpol και αφορά στο διάστημα 25-31/5, η Ελλάδα παρουσιάζεται στην πρώτη γραμμή της ποδοσφαιρικής διαφθοράς.



Στην καταγραφή του αθλητικού τμήματος της Interpol που δημοσιεύεται από το Newsweek, υπάρχουν αναφορές στις έρευνες της δικαιοσύνης για τον αθλητισμό και όχι μόνο.

Η αναφορά για το ελληνικό ποδόσφαιρο

«Ενώ το διεθνές ποδοσφαιρικό σκάνδαλο γύρω από την FIFA και η σύλληψη ανωτέρων υπαλλήλων της με την κατηγορία της δωροδοκίας έχουν συγκλονίσει το αθλητικό κόσμο, η Ελλάδα φαίνεται να είναι ακόμη μία φορά στην πρώτη γραμμή των παραδειγμάτων παγκοσμίως.

Αυτό επεκτάθηκε την περασμένη εβδομάδα, καθώς απαγγέλθηκαν κατηγορίες για εμπλοκή σε απάτη και στημένα παιχνίδια σε άλλους έξι ποδοσφαιριστές, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κατηγορουμένων…

Σήμερα (σ.σ.27/05), ο ιδιοκτήτης του πρωταθλητή και κυπελλούχου Ελλάδος Ολυμπιακού εμφανίστηκε στο γραφείο του εισαγγελέα για να ζητήσει λεπτομέρειες σχετικά με την αύξηση των στοιχείων εναντίον του και να δώσει προκαταρκτικές απαντήσεις σε πέντε ποινικές διώξεις.

Την ίδια ημέρα, ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔ παραιτήθηκε μετά από κατηγορίες για συμμετοχή του σε στήσιμο αγώνων, με τους δύο άνδρες να αρνούνται κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς.

Ολοι οι έξι παίκτες που αντιμετωπίζουν προκαταρκτικές κατηγορίες είναι για την παρουσία τους στην Βέροια, ομάδα της Super League.

Υποστηρίζεται ότι υπήρξε μυστική συμφωνία μεταξύ των ιδιοκτητών της Βέροιας και του Ολυμπιακού τον Ιανουάριο του 2013, σύμφωνα με την οποία το παιχνίδι θα τελείωνε με νίκη των «ερυθρολεύκων» με σκορ 3-0»

http://www.onsports.gr/