ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

Μισοτιμής ξεπουλάει ο ΣΥΡΙΖΑ τις παλιές του αφίσες

Η διάσπαση, που δεν έχει ακόμα επισημοποιηθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκεται προ των πυλών μετά και την σημερινή ψηφοφορία για το νέο μνημόνιο. 
Οι γνωρίζοντες καλά τα εσωτερικά θέματα του κόμματος επικεντρώνουν την προσοχή τους -εκτός φυσικά από το καθαρό πολιτικό και ιδεολογικό δρόμο που θα ακολουθήσει η κάθε πλευρά- στην οικονομική επιβίωση του κόμματος.
Ήδη, τα οικονομικά ανοίγματα από το καλοκαίρι του 2012 όπου ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και όσο ο χρόνος προχωρούσε στις εκλογές του Ιανουαρίου, τα έξοδα πολλαπλασιάστηκαν σε σχέση με τα πενιχρά έσοδα του κόμματος.
Έτσι η σκέψη που υπάρχει από στενούς συνεργάτες του κ. Δραγασάκη, ο οποίος έχει αναλάβει και την διαχείριση των... οικονομικών του κόμματος, είναι να πουληθούν οι παλιές αφίσες που έχουν μείνει με το....κιλό σε μια νοικιασμένη αποθήκη στον Κεραμεικό. 
Οι πληροφορίες του pantespani.blogspot.gr αναφέρουν πως πρόκειται για αφίσες από τον προεκλογικό αγώνα του 2012 και σε αριθμό ξεπερνούν τις 30 χιλιάδες! “Θέλουμε να πετύχουμε με έναν σμπάρο δυο τρυγόνια” δηλώνει στο “Παντεσπάνι” στέλεχος από το οικονομικό επιτελείο του κόμματος, συνεχίζοντας: “Σκεφτείτε πόσα έσοδα θα έχουμε αν τις βγάλουμε προς πώληση για 1 ευρώ το κομμάτι! Μιλάμε για πολλά χρήματα ενώ θα ανακουφίσουμε και τον κ. Γιάννη (σ.σ. Δραγασάκη) που δεν θέλει να τις βλέπει μπροστά του. Ξέρετε τι είναι να σου γκρινιάζει ο Υπουργός από το πρωί μέχρι το βράδυ;”.

Το φιλόδοξο σχέδιο δεν έχει ακόμα πάρει την έγκριση του πρωθυπουργού και προέδρου του κόμματος ωστόσο θα είναι μάλλον απίθανο να διαφωνήσει: “Ο κ. Σταθάκης μας είπε μάλιστα, σε μια έξαρση ευφυίας ότι αφού τις πουλήσουμε θα μπορέσουμε στη συνέχεια να αφήσουμε την αποθήκη που νοικιάζουμε όλα αυτά τα χρόνια γλιτώνοντας ακόμα 250 ευρώ το μήνα που σήμερα τα δίνουμε στον Ισμάτ! Είναι πραγματικά έξυπνος ο κ. Σταθάκης! Και όλοι τον σεβόμαστε μέσα στο κόμμα!”.

Ρωτήσαμε τον νεαρό κομματικό στέλεχος, που όπως μας εκμυστηρεύτηκε μεγάλωσε μέσα στην Κουμουνδούρου “σαν παππού μου τον είχαν τον κ. Κουβέλη” μας ανέφερε σε μια αποστροφή του λόγου του, ποιος μπορεί να ενδιαφερθεί γι αυτές τις αφίσες , αφού είναι αρκετά παλιές. Ο ίδιος γέλασε δυνατά: “Μα ήδη έχουμε τηλεφωνήματα, email, ακόμα και γράμματα από απογοητευμένους ψηφοφόρους του κόμματος που θέλουν να έχουν κάτι από το παρελθόν. Τότε που σκίζαμε τα μνημόνια, φέρναμε την ελπίδα, τα χώναμε στην Μέρκελ, κτλ! Άσε που μπορεί να θέλουν μερικές και κάποιοι από την Αριστερή Πλατφόρμα. Θα ξεπουλήσουμε σίγουρα!” καταλήγει ο ίδιος γεμάτος ενθουσιασμό.