ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

ΤΙ ΕΚΡΥΒΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΟΙ ΔΥΟ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ...


ΔΕ ΒΑΖΟΥΝ ΜΥΑΛΟ...
Μείζον πολιτικό ζήτημα για την κυβέρνηση απειλούν να δημιουργήσουν...
τα προβληματικά πόθεν έσχες δύο εν ενεργεία υπουργών που αναμένεται να μπουν στο μικροσκόπιο των ελεγκτών της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής.


Σύμφωνα με τις εως τώρα πληροφορίες η μια υπόθεση αφορά υπουργό ο οποίος επι τρία χρόνια «ξεχνούσε» να δηλώσει τραπεζική κατάθεση ύψους 1.000.000 ευρώ! Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο «αφηρημένος» υπουργός λίγο πριν τις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου έσπευσε μόνος του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και κατέθεσε συμπληρωματική δήλωση για την ύπαρξη των χρημάτων. Για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό εάν νωρίτερα είχε πιαστεί στην φάκα από τους φοροελεγκτικούς μηχανισμούς.

Πάντως, εως σήμερα έλεγχος από την επιτροπή της Βουλής για την προέλευση των χρημάτων δεν έχει γίνει.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά κορυφαίο υπουργό της κυβέρνησης και η υπόθεσή του είχε απασχολήσει την επικαιρότητα την προεκλογική περίοδο. Από την δήλωση περιουσιακής κατάστασης που κατέθεσε προκύπτει πως διατηρούσε μετοχές σε εταιρία αν και απαγορεύεται από  τους περιορισμούς για συμμετοχή στο κυβερνητικό συμβούλιο.

Παράλληλα έχουν εντοπιστεί ένας νυν και ένας πρώην βουλευτής  με φορολογικές εκκρεμότητες.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ο πρώην βουλευτής ελέγχεται για δύο γνωστές υποθέσεις, μια για αδήλωτες χρηματιστηριακές συναλλαγές  και αλλά μια για ενδεχόμενη συμμετοχή του σε offshore εταιρία.

Το θέμα επιβεβαίωσε με δηλώσεις η πρώην Πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής για τον έλεγχο των πόθεν έσχες Δέσποινας Χαραλαμπίδου που επισήμανε ότι έχει ενημερώσει τους διαδόχους της για τις εκκρεμείς υποθέσεις. Ωστόσο ο διάδοχος της Γιωργος Βαρεμένος δηλώνει άγνοια για τα στοιχεία και προσθέτει πως θα καλέσει άμεσα την κυρία Χαραλαμπίδου για εξηγήσεις.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται να γνώριζε εδώ και λίγες ημέρες το ζήτημα. Μάλιστα, στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού φέρεται να είχε ζητήσει στοιχεία για τις καυτές υποθέσεις προκειμένου να αποκτήσει ακριβή εικόνα για την ενδεχόμενη "έκθεση" των δυο υπουργών.

Επιπροσθέτως η κυρία Χαραλαμπίδου σε επικοινωνία με το protothema.gr επιμένει για το περιεχόμενο των ανοικτών φακέλων και συμπληρώνει πως μαζί με τις τέσσερις παραπάνω υποθέσεις, υπάρχουν και άλλες που αφορούν το οικονομικό έτος 2012. Σημειώνει συγκεκριμένα πως εκκρεμεί ο έλεγχος σε 10 υπόχρεους που αδιαφόρησαν και δεν κατέθεσαν πόθεν έσχες, σε 31 που δεν κατάφεραν να δικαιολογήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία και σε 20 εμφάνισαν μηδενικές τραπεζικές καταθέσεις