ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Το περιουσιολόγιο είναι το τελειωτικό χτύπημα!


Είναι τόσο κακό το περιουσιολόγιο; Κι άλλα κράτη δεν έχουν περιουσιολόγιο; Όχι, το περιουσιολόγιο δεν είναι κακό πράγμα στα χέρια ενός έντιμου κράτους που στόχο έχει τη διαφάνεια και τη δικαιοσύνη.
Είναι όμως κάκιστο εργαλείο στα χέρια ενός κράτους, το οποίο ελέγχεται απόλυτα από μια κρατικοδίαιτη νομενκλατούρα.Μια νομενκλατούρα η οποία νέμεται θρασσύτατα και ατιμώρητα τους κόπους του λαού για να πλουτίζει η ίδια και να εξοφλούνται οι δανειστές τηςΜε αυτές τις προϋποθέσεις, το περιουσιολόγιο θα είναι το τελειωτικό χτύπημα η «τελική λύση» της ολιγαρχίας σε βάρος του ελληνικού λαού.
Κοροϊδεύουν τον κόσμο ότι δήθεν γίνεται το περιουσιολόγιο για να εντοπιστούν………
ακίνητα και χρήματα Ελλήνων στο εξωτερικό, λες και είναι πανηλίθιοι αυτοί που τα έχουν για να τα δηλώσουν στο ελληνικό κράτος. Τι θα συμβεί λοιπόν στην πραγματικότητα με το περιουσιολόγιο;
1) Θα καταργήσει στην πράξη το πόθεν έσχες των πολιτών, από εισοδήματα που αποκτήθηκαν και φορολογήθηκαν τα προηγούμενα έτη. Από την εφαρμογή του περιουσιολογίου και μετά, οι φορολογούμενοι θα δικαιολογούν αναλωθέντα χρήματα, μόνο από τα δηλωθέντα στο περιουσιολόγιο. Δηλαδή πάνε χαμένα όλα όσα είχαμε αποκτήσει τα προηγούμενα έτη και μπορούσαμε να δηλώνουμε για να περιορίζουμε κυρίως τις τεκμαρτές δαπάνες.
2) Δεν θα μπορεί στο εξής να αγοραστεί ούτε τσίχλα, ούτε προφυλακτικό κ.λ.π., χωρίς να αιτιολογείται αυτό, καθόσον το χρηματικό ποσόν που θα δηλωθεί, θα αποτελεί το αρχικό ταμείο του κάθε πολίτη, ενώ στο τέλος κάθε χρήσης, θα πρέπει να αιτιολογείται πλήρως, μέχρις ενός ευρώ, που διατέθηκαν τα χρήματα που λείπουν χωρίς αποδείξεις.
3) Δεν αποκλείεται αμέσως μετά να υποχρεωθούν οι πολίτες να καταθέσουν τα χρήματα που θα δηλώσουν μέσα από τις τράπεζες, αφενός για να διασφαλιστεί ότι υπάρχουν πράγματι στα χέρια τους αυτά τα χρήματα και δεν δηλώνουν ψέματα, με βάση τα φορολογηθέντα εισοδήματα των προηγουμένων ετών, αφετέρου για να εγκλωβιστούν μέσα στις τράπεζες τα χρήματα των πολιτών.
4) Ενώ, από τη στιγμή που θα ισχύσει το περιουσιολόγιο, ένα έντιμο κράτος θα καταργούσε αμέσως τα τεκμήρια καθώς και τις προκαταβολές φόρων, τις αντικειμενικές αξίες κ.λ.π., εντούτοις και θα το δείτε, ότι το σάπιο και παραδόπιστο ελληνικό κράτος δεν θα τα καταργήσει όλα αυτά. Και δεν θα τα καταργήσει, γιατί ο στόχος του δεν είναι η διαφάνεια και η δικαιοσύνη, αλλά η αρπαγή των χρημάτων των πολιτών υπέρ της κρατικοδίαιτης ολιγαρχίας και των δανειστών. Η διαφάνεια και η δικαιοσύνη, αναγκαστικά θα έπλητταν την ολιγαρχία και φυσικά αυτό δεν πρόκειται να το δούμε ποτέ.
5) Εννοείται ότι το επιθετικό και βίαιο κράτος, με το περιουσιολόγιο θα μπορεί πλέον να επιβάλει εφάπαξ φορολογία, όποτε κρίνει αυτό ότι έχει ανάγκες και να μειώνει ανάλογα τις περιουσίες των πολιτών.
6) Τέλος, ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι αυτή τη στιγμή ο ελληνικός λαός καταφέρνει να επιβιώνει μέσω της παραοικονομίας, με το περιουσιολόγιο, προτεραιότητα θα έχει ο φόρος και η εξόφληση των δανειστών και όχι η επιβίωση των πολιτών.
Καλώς… έρχεσαι «μεγάλε αδελφέ».
Π.Χασάπης