ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Τη δημιουργία ενός κέντρου ανοιχτής φιλοξενίας στην περιοχή της Πιερίας και ειδικότερα κοντά στην Κατερίνη προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.....ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Τη δημιουργία ενός κέντρου ανοιχτής φιλοξενίας στην περιοχή της Πιερίας και ειδικότερα κοντά στην Κατερίνη προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης μιλώντας χθες το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή.

Συγκεκριμένα, ο κ. Φλαμπουράρης ήταν φιλοξενούμενος στην εκπομπή "Ακραίως" του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ. Αναφερόμενος στο θέμα της φιλοξενίας των προσφύγων και ερωτώμενος από τους δημοσιογράφους αν υπάρχει σχεδιασμός για τη χωροθεσία των κέντρων φιλοξενίας, ο υπουργός αποκάλυψε πως η κυβέρνηση, μετά την Πρωτοχρονιά, ξεκινά τις διαδικασίες για τη δημιουργία δύο ακόμη κέντρων, πλην του Βοτανικού, τα οποία θα φιλοξενήσουν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Το πρώτο, όπως είπε, θα βρίσκεται στη Βόρεια Ελλάδα "γύρω από την Κατερίνη" και το δεύτερο στην Αττική "στην περιοχή της Αττικής οδού".

Αναλυτικά, ο κ. Φλαμπουράρης χαρακτήρισε το κέντρο ανοιχτής φιλοξενίας στο Βοτανικό ως "πρότυπο", αφού θα διαθέτει ακόμη και παιδική χαρά και χώρο προσευχής για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. "Αυτό το πρότυπο που θα γίνει στο Βοτανικό, θα γίνει και στην Αττική και στη Βόρεια Ελλάδα, με βάση την υποχρέωση που έχουμε. Έχουμε βρει τα σημεία και θα ξεκινήσει αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά, τουλάχιστον ένα στην Αττική και ένα στη Βόρεια Ελλάδα, γύρω στην Κατερίνη το ένα και γύρω στην περιοχή της Αττικής Οδού το δεύτερο (σημ. σ' αυτό το σημείο ο υπουργός δεν θέλησε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες), γιατί θέλουμε πραγματικά να λειτουργήσουν με ανθρωπιά και αξιοπρέπεια αυτά τα κέντρα, όπως είναι ο Βοτανικός" σημείωσε.

Μπορείτε να δείτε απόσπασμα από την εκπομπή στον παρακάτω σύνδεσμο (από το 44' μέχρι το 48΄ το συγκεκριμένο απόσπασμα, όπου γίνεται η αναφορά):  http://www.skai.gr/player/tv/?mmid=268379