ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Χρηματιστηριακά παιχνίδια σε βάρος των λαών... Ευτυχώς που έχουμε ευρώ, ελεύθερη οικονομία και καπιταλισμό!

Ηισοτιμία του Ευρώ με το Ελβετικό Φράγκο έγινε 1 προς 1 μέσα σε μια μέρα, από 1 προς 1,2 που ήταν. Η ισοτιμία του Ευρώ με το δολάριο έγινε 1 προς 1,16 από 1 προς 1,4 που ήταν κάποτε. Σύντομα αναμένουν πολλοί να γίνει 1 προς 1. Το ευρώ καταρρέει. Η πολιτική της λιτότητας όμως επιμένει.

Αυτή η εξέλιξη βοηθά πιο πολύ τα κράτη που κάνουν εξαγωγές και ένα από αυτά είναι η Γερμανία, η οποία τελευταία παρουσίαζε... ύφεση. Τυχαίο;
Ταυτόχρονα, το πετρέλαιο οδεύει πτωτικά προς τα 40 δολάρια το βαρέλι. Τι θα γίνει όταν το πετρέλαιο θα αρχίσει να ανεβαίνει πάλι με ένα ευρώ υποτιμημένο; Αν το πετρέλαιο ανέβει μετά από 40 στα 140 δολάρια το βαρέλι, που είχε φτάσει παλιότερα, τότε εμείς θα πληρώνουμε το λίτρο της βενζίνης κοντά στα 3 ευρώ!!! Για πετρέλαιο θέρμανσης ούτε λόγος.
Αυτή είναι η Παγκοσμιοποίηση της ολιγαρχίας του 1% παγκοσμίως και αυτά είναι τα παιχνίδια της σε βάρος των ανήμπορων λαών. Αυτά τα θανατηφόρα οικονομικά παιχνίδια σε βάρος των λαών μπορεί να κάνει η φούσκα του χρηματιστηριακού κεφαλαίου ενός νεοπλασματικού καπιταλισμού, που καμία σχέση δεν έχει με την πραγματική παραγωγή.
Από hassapis-peter, μέσω "Το Γρέκι"