ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2015

Βαρουφάκης: Ο Τσίπρας δεν με έδιωξε αλλά με παρακαλούσε να μείνω - Μου πρόσφερε τη θέση του Σταθάκη

Στην αποπομπή του από την κυβέρνηση, την επομένη του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου, φαίνεται πως αναφέρεται συχνά στις ομιλίες του στο εξωτερικό ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης.

Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», ο πρώην ισχυρός άνδρας του ΥΠΟΙΚ υποστηρίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν τον απέπεμψε από την κυβέρνηση αλλά, αντιθέτως, τον παρακαλούσε να μείνει.
«Μου πρόσφερε το υπουργείο Οικονομίας, τη θέση του Γ. Σταθάκη. Του είπα "είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Να αλλάξω όροφο για να υπογράψω κάτι το οποίο πίστευα και πιστεύω πως δεν πρόκειται να εφαρμοστεί. Όχι Αλέξη σ΄ ευχαριστώ», του είπα και του έδωσα την παραίτησή μου, ανέφερε, σύμφωνα με τον Βηματοδότη, σε μία ομιλία του.
Παράλληλα, σύμφωνα πάντα με τη στήλη του Βήματος, «ο κ. Βαρουφάκης τα έχει βάλει τελευταία με ορισμένους ‘’εκατομμυριούχους πολιτικούς’’ (χωρίς ωστόσο να τους κατονομάζει). Δηλώνει ότι είναι έτοιμος να αναρτήσει τους τραπεζικούς του λογαριασμούς και όλα τα εισοδήματά του στο διαδύκτιο με την προϋπόθεση ότι θα  κάνουν το ίδιο και όλα τα μέλη της κυβέρνησης. Επιπλέον αναφέρει ότι εγκατέλειψε μία θέση καθηγητού στο Πανεπιστήμιου του Τέξας, ότι ξεσπίτωσε την οικογένειά του για να βοηθήσει τον κ. Τσίπρα.
»Και τέλος ο τελευταίος μισθός που πήρε από το κράτος ήταν στις 26 Ιουλίου 2015. Εισέπραξε 3.000 ευρώ ως βουλευτής και υπουργός. Τα υπόλοιπα τις βουλευτικής του αποζημίωσης τα έδινε στον ΣΥΡΙΖΑ για τις ανθρωπιστικές οργανώσεις.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.