ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

WHO IS WHO! Ο πατέρας του γραμματέα-ροκά: Χρηματιστής, δηλώνει δημοσιογράφος και παραμένει στην... ΕΣΗΕΑ!

 

Από το "PRESS-GR"
 Harris Kodopoulos 
ΔΙΟΡΙΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Ο πατέρας του γραμματέα-ροκά: Χρηματιστής, δηλώνει δημοσιογράφος και παραμένει στην.... ΕΣΗΕΑ..
Πληρώνουμε την περίθαλψη και τα φάρμακα του εμείς οι δημοσίογράφοι...
Αν δεν του πληρώνουμε και τη σύνταξη...
Μπορεί ένας Χρηματιστής να είναι και...
δημοσιογράφος μέλος της ΕΣΗΕΑ;
Το καταστατικό της ΕΣΗΕΑ το απαγορεύει ρητά...!!
Ο Στάθης Σχινάς, πατέρας του Ιάσονα Σχινά-Παπαδόπουλου, γραμματέα της νεολαίας του Σύριζα ο οποίος εξαπέλυσε υβριστική επίθεση κατά του Πρώτου Θέματος όταν αποκάλυψε ότι όλη του η οικογένεια διορίστηκε από το Σύριζα στο δημόσιο, ο οποίος καθημερινά ξιφουλκεί κατά των … οργάνων του Κεφαλαίου μέσα από το Ραδιοφωνικό Σταθμό Κόκκινο και ταυτόχρονα είναι Σύμβουλος Έκδοσης ενός εβδομαδιαίου εντύπου του οποίου ο ιδιοκτήτης είναι προσκείμενος στην … ΑΝΤΑΡΣΥΑ, είναι γνωστό ότι ξεκίνησε την καριέρα του ως δημοσιογράφος από την Καθημερινή περνώντας από διάφορα μέσα πριν φτάσει να γίνει χρηματιστής.
Μάλιστα σχετικά γρήγορα έγινε και μέλος της ΕΣΗΕΑ ιδιότητα που παραδόξως διατηρεί μέχρι και σήμερα.
Και όλα αυτά ενώ έχει διατελέσει μέτοχος εταιρίας επενδύσεων, μέτοχος καθώς και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Χρηματιστηριακής.
Η ΕΣΗΕΑ που επιδεικνύει πολύ σκληρή στάση σε πειθαρχικά παραπτώματα και υποτίθεται ότι διαγράφει όσους αλλάζουν επάγγελμα στην περίπτωση του Στάθη Σχινά έκανε ότι δεν συνέβη απολύτως τίποτα.
Το ερώτημα βέβαια είναι αν ο Στάθης Σχινάς τα χρόνια που ήταν χρηματιστής αν τύγχανε και των ευεργετημάτων όσων ασκούν το δημοσιογραφικό λειτούργημα και είναι μέλη της ΕΣΗΕΑ.
Αυτό προφανώς είναι αρμόδιοι να το απαντήσουν από την ΕΣΗΕΑ.
Ο Στάθης Σχινάς έβγαλε με άνεση την κασκέτα του δημοσιογράφου και φόρεσε αυτή του χρηματιστή.
Με την ίδια ευκολία το 2012 πέταξε το τρύπιο πια καπέλο του χρηματιστή και φόρεσε την ολοκαίνουρια τραγιάσκα του μπαρουτοκαπνισμένου αγωνιστή της Αριστεράς του Σύριζα.
Για την ιστορία πάντως ο κ. Σχινάς άρχισε να συνεργάζεται το 1999 με τη Nikko Bank, με την Bear Stearns (το πρώτο μεγάλο «κανόνι» της κρίσης του 2008) και τη Lazard.
Ταυτόχρονα ιδρύει την εταιρεία ΝΕP, ενώ είναι και συνιδρυτής της επενδυτικής Altius Investment που θα περάσει το 2001 τις πύλες της Σοφοκλέους.
Εχει στενές επαγγελματικές σχέσεις και εργάζεται για διάφορες επιχειρήσεις της τότε Σοφοκλέους, όπως την Inform ΛΥΚΟΣ, τη Γενική Τράπεζα κ.ά.
Το 2000 γίνεται μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και σύμβουλος επικοινωνίας των Ιχθυοτροφείων Νηρέας.
Το 2003 η ΝEP συγχωνεύεται με τη χρηματιστηριακή Artion.
Ο Στάθης Σχινάς είναι πλέον στέλεχος της χρηματιστηριακής και συνέταιρος μεταξύ άλλων μετόχων με τον Γιάννη Δασκαλαντωνάκη, της γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας των ξενοδοχείων.
Ολα κυλούν ευχάριστα μέχρι που οι Αρχές κατηγορούν τον διευθύνοντα σύμβουλο της χρηματιστηριακής ότι αγόραζε ομόλογα τα οποία πούλαγε σε εξασφαλισμένα υψηλότερη τιμή σε ασφαλιστικά ταμεία.
Ο Στάθης Σχινάς, όπως και οι άλλοι μέτοχοι της χρηματιστηριακής, δεν εμπλέκονται στην υπόθεση, αλλά η ζημιά στην εταιρεία έχει γίνει.
Μόλις ξεκαθάρισε η κατάσταση, ακολούθησε η συγχώνευση της Artion με τη χρηματιστηριακή Solidus.
Ο Στάθης Σχινάς αναλαμβάνει τον Ιούλιο του 2009 πρόεδρος του νέου σχήματος.
Αξιοποιεί με αποφασιστικότητα τις εμπειρίες που του χάρισε η δημοσιογραφία στις επιχειρήσεις.
Εχει διορατικότητα και ικανότητες.
Καταλαβαίνει έγκαιρα τα «κύματα» που έρχονται και τα εκμεταλλεύεται κατάλληλα.
Το Χρηματιστήριο έχει ξεφτίσει και η εποχή που έκανε ομιλίες σε συνέδρια και ενημέρωνε για την ποικιλία των παραγώγων, όπως είναι τα shipping derivatives, weather derivatives, credit derivatives, polution derivatives και property derivatives, έχει περάσει ανεπιστρεπτί.
Θυμάται τη θητεία του στην «Καθημερινή», στον «Επενδυτή» και της δεξιάς «Απογευματινής» που εργάστηκε και θέλει να επιστρέψει στα παλιά. Μεταπηδά πάλι στη δημοσιογραφία και «επενδύει» στο «άλογο» του Σύριζα. Η ιδεολογία του είναι η επιβίωση και προσπαθεί πάλι να τα καταφέρει με πάθος και προσήλωση στον στόχο του.