ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Πρόταση για νέο σύστημα διορισμού εκπαιδευτικών





Εγώ (Βασίλειος Πανόπουλος) και οι συμφοιτητές μου ,σπουδάζουμε στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ,στο τμήμα φυσικής αγωγής και αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ).Παρατηρήσαμε ,πως με το ήδη υπάρχον σύστημα διορισμού εκπαιδευτικών ,διορίζονται συνεχώς τα ιδία άτομα τα όποια επιλέγονται επανειλημμένα από τον πινάκα εκπαιδευτικών με προϋπηρεσία .
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μας προκύψει το εξής εύλογο ερώτημα ,εμείς ως τελειόφοιτοι και χωρίς προϋπηρεσία ποτέ θα διοριστούμε ??Δεν θα πρέπει να υπάρξει και για εμάς μεριμνά ?
Γιατί δεν γίνεται επιλογή ατόμων στις θέσεις και από τον πινάκα χωρίς προϋπηρεσία ?Δεν θα πρέπει να ισχύσει και σε εμάς το ίδιο σύστημα διορισμού που εφαρμόζεται και στους άλλους δημοσίους φορείς δικαία και αξιοκρατικά ?
Δεν θα πρέπει να υπάρξει και ένα ποσοστό ατόμων χωρίς προϋπηρεσία στην κάλυψη των θέσεων ?
Εν κατακλείδι για να σταματήσει αυτό να συμβαίνει αλλά και για να έχουν ελπίδα διορισμού στο δημόσιο τα άτομα χωρίς προϋπηρεσία προτείνουμε ένα νέο σύστημα διορισμού εκπαιδευτικώντο όποιο όπως προαναφέρθηκε θα είναι δίκαιο και αξιοκρατικό ,έχοντας ως μοριοδοτούμενα κριτήρια μέσω Α.Σ.Ε.Π τα εξής :
1. Η ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΥΠ΄ΟΨΙΝ ΩΣ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ.
2. ΧΡΟΝΟΣ ΚΤΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΟΥ:3 μόρια για κάθε χρόνο  από την λήψη πτυχίου.
3. ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ:10 μόρια.
4. ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ:15 μόρια.
5. ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ :0,3 μόρια για κάθε μήνα  από την λήψη του πτυχίου.
6. ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ Α.Σ.Ε.Π:1 μόριο για κάθε βαθμό πάνω από την βάση σε οποιοδήποτε διαγωνισμού Α.Σ.Ε.Π.
ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΘΕΣΕΩΝ

1Ος Πίνακας
Με προϋπηρεσία σε ποσοστό 35 %
2ος Πίνακας
Χωρίς προϋπηρεσία σε ποσοστό 35%

 *Να λειτουργήσουν ξανά τα αθλητικά σχολεία με αξιοκρατικά κριτήρια και όχι με τον τρόπο που λειτουργούν τώρα ,σε όλη την Ελλάδα και σε όλα τα αθλήματα.
*Να αυξηθούν οι ώρες του μαθήματος γυμναστικής σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης για την δημιουργία περισσότερων θέσεων διορισμού.