ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Θα μας στείλει όλους προς… νερού μας.


Την ιδιωτικοποίηση του νερού, σε ποσοστό 49%, προανήγγειλαν οι Τσακαλώτος, και Χουλιαράκης, ενημερώνοντας την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για τα προληπτικά μέτρα και τον αυτόματο «κόφτη» δαπανών. 
Κατά τη συνεδρίαση της Κ.Ο. συζητήθηκε το θέμα του ΤΑΙΠΕΔ και ο τρόπος διοίκησής του, καθώς σύμφωνα με τις διατάξεις του Μνημονίου, θα υπάρχει εκπρόσωπος των θεσμών στο νέο Υπερταμείο.
Επεσήμαναν ότι ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ δεν θα έχει δικαίωμα διπλής ψήφου, ενώ αναγνωρίστηκε ……..
ότι «η χώρα έχει ένα βάρος για τη συντήρησή της, που στη φάση στην οποία βρίσκεται, δεν μπορεί να το σηκώσει». Στο πλαίσιο αυτό, προωθείται η λογική των συμπράξεων που σε τομείς, όπως το νερό, θα μείνει στο Δημόσιο το 51% που είναι και συνταγματικώς κατοχυρωμένο.
Όπως όλα δείχνουν, το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ προχωράει με γοργούς ρυθμούς, παρεκκλίνοντας κατά πολύ από τις προεκλογικές δεσμεύσεις της Κουμουνδούρου.Βασική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του νερού, το οποίο χαρακτηριζόταν από τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα στις εκστρατείες του εναντίον της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ και της ΕΥΔΑΠ που προωθούσε η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας  ως «ανθρώπινο δικαίωμα», και ότι δεν πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί
Λίγους μήνες νωρίτερα, σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ, είχε εξαπολύσει σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, επικαλούμενος δηλώσεις βουλευτών της τότε συμπολίτευσης. «Τους ακούω σε τοπικό επίπεδο να λένε ότι διαφωνούν με την ιδιωτικοποήση. Όμως λένε ότι δεν θα ρίξουν και την κυβέρνηση για την ΕΥΑΘ.


ιχνος