ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη, 22 Μαΐου 2019

2ο Δημοτικό Σχολείο Κολινδρού "Βιβλιοσπιτάκια"


   Μια ξεχωριστή δράση, που έχει  βασικό σκοπό να βοηθήσει στην προαγωγή της φιλαναγνωσίας στους κατοίκους του Κολινδρού και στους επισκέπτες της περιοχής, πραγματοποίησαν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κολινδρού, την  Τρίτη  21 Μαΐου 2019.
  Κατασκεύασαν και τοποθέτησαν σε κεντρικά σημεία της κωμόπολης, δύο «Βιβλιοσπιτάκια», δύο μικρές δηλαδή Δανειστικές – Ανταλλακτικές  Βιβλιοθήκες!!!  
   Όσοι επισκέπτονται τις βιβλιοθήκες αυτές θα μπορούν να δανειστούν οποιοδήποτε βιβλίο της αρεσκείας τους και να αφήσουν ένα καινούργιο εφόσον το επιθυμούν.
  Το μήνυμα  μαθητών και εκπαιδευτικών  για τη δράση αυτή  συνοψίζεται στο  εξής: «Προσπαθούμε  και φιλοδοξούμε να συμβάλλουμε στον επαναπροσδιορισμό της έννοιας της ανάγνωσης  και να δημιουργήσουμε  μια εναλλακτική πρόταση μικρών βιβλιοθηκών,  ανοιχτών σε μικρούς και μεγάλους όλο το 24ωρο  και όλες τις ημέρες της εβδομάδας».
    Ο Σύλλογος Διδασκόντων   και  οι μαθητές /τριες  του 2ου Δημοτικού  Σχολείου Κολινδρού ευχαριστούμε  θερμά την  κ. Κάνου Ζηνοβία  που με την καλλιτεχνική της παρέμβαση βελτίωσε αισθητικά  τα «Βιβλιοσπιτάκια» μας!

Ο Διευθυντής
Δημήτριος Χλεμές
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.