ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019

Η Καβάλα ετοιμάζεται να μπει στον χάρτη με τα καλύτερα θέρετρα τουρισμού ευεξίας στην Ευρώπη

Το Σάββατο 18 Μαΐου 2019 στο Batis Multiplex στην Καβάλα έγινε η παρουσίαση του master plan της μεγάλης επένδυσης της αξιοποίησης των Λουτρών Ελευθερών του Νομού Καβάλας

Πρόκειται για το 
Elefthere Seaside Luxury Thermal Spa Resort 
το οποίο θα κατασκευαστεί από την εταιρεία «KNC Κυριάκος και Νικόλαος Χαρακίδης Α.Ε.», μια μοναδική επένδυση η οποία θα βάλει την Καβάλα και την Περιφέρεια ΑΜ-Θ στον χάρτη με τα καλύτερα θέρετρα τουρισμού ευεξίας στην Ευρώπη,ενώ θα πρόκειται για το μοναδικό 5-αστερο resort στην Ελλάδα το οποίο θα λειτουργεί 365 μέρες τον χρόνο.

Τι θα περιλαμβάνει η επένδυση Η επένδυση

image.png
θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων: 
  • 5αστερο ξενοδοχείο με 100 δωμάτια και σουίτες 
  • 5αστερο ξενοδοχείο 50 δωματίων 
  • 25 luxury sea view villas 150 τ.μ.-300 τ.μ. η κάθε μία με πισίνα και μεγάλο κήπο 
  • Main Health & Wellness Center με δύο πισίνες με ιαματικό νερό Κέντρο θαλασσοθεραπείας Open Health Center Events Complex με αίθουσες πολλαπλών χρήσεων για συνέδρια και δεξιώσεις 
  • Μαρίνα για σκάφη αναψυχής 

Το έργο θα ξεπεράσει τα 30 εκατομμύρια ευρώ, θα αναπτυχθεί σε έκταση 35 προς δόμηση στρεμμάτων, στο σύνολο των 785 στρεμμάτων που έχει μισθώσει η KNC από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. 

Το μεγάλο πλεονέκτημα της επένδυσης είναι οι θερμές ιαματικές πηγές οι οποίες υπάρχουν στις Ελευθερές Καβάλας, οι οποίες θα αξιοποιηθούν με σκοπό το συγκρότημα να προσελκύει τουρίστες ιαματικού τουρισμού ολόκληρο τον χρόνο. 

Το χρονοδιάγραμμα και η τιμολογιακή πολιτική 

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του έργου, οι κατασκευαστικές εργασίες θα ξεκινήσουν μέσα στο καλοκαίρι του 2019 και στόχος είναι, αφού ολοκληρωθούν μέσα σε 14 μήνες, το ξενοδοχείο να ξεκινήσει τη λειτουργία του το καλοκαίρι του 2021. 

«Αν αναλογιστείτε ότι αναλάβαμε το καλοκαίρι του 2017, πετύχαμε ένα πολύ σύντομο χρονοδιάγραμμα, αφού μπορέσαμε να προχωρήσουμε πάρα πολύ γρήγορα, για τα ελληνικά δεδομένα, την ολοκλήρωση όλων των μελετών και την κατάθεση των σχετικών φακέλων στα αρμόδια υπουργεία», 

σημείωσε ο Νίκος Χαρακίδης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ALPHA NEWS 95,5.

Σε ερώτηση για το αν στο 5αστερο ξενοδοχειακό συγκρότημα θα έχει την οικονομική δυνατότητα να φιλοξενηθεί ο μέσος Δραμινός και Καβαλιώτης, ο κ. Νίκος Χαρακίδης ήταν κάθετος και κατηγορηματικός: 

«Το έργο αυτό αποτελεί όνειρο του πατέρα μου Κυριάκου Χαρακίδη και για τον λόγο αυτό δε θα μπορούσε να μην είναι διαθέσιμο για όλους τους πολίτες. Όσον αφορά την διαμονή, θα ισχύει άλλη τιμολογιακή πολιτική για τους Έλληνες και κυρίως για τους Δραμινούς και τους Καβαλιώτες, όπως επίσης και για όσους θέλουν να κάνουν μόνο χρήση των ιαματικών πηγών». 

Πηγή: alpha-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.