ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 16 Μαΐου 2019

Προεκλογική ομιλία του συνδυασμού ΣΥΝΘΕΣΗ στη Σκοτίνα Βαγγέλης Γερολιόλιος Υποψήφιος Δήμαρχος για το Δήμο Δίου-Ολύμπου




Βαγγέλης Γερολιόλιος, από τη Σκοτίνα:
«Έχουμε την εμπειρία, τη γνώση και κυρίως τη θέληση να αλλάξουμε τον τόπο μας!»

Στη Σκοτίνα συνέχισε το πρόγραμμα των ομιλιών του, χθες Τρίτη, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΣΥΝΘΕΣΗ, Βαγγέλης Γερολιόλιος, που έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους κατοίκους της περιοχής.
Ο υποψήφιος δήμαρχος Δίου Ολύμπου αναφέρθηκε στην εγκατάλειψη που ένιωσε η Σκοτίνα, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ήταν για την περιοχή η χειρότερη τετραετία των τελευταίων 30 χρόνων.
Συμπλήρωσε πως κανένα έργο μικρό ή μεγάλο δεν προγραμματίσθηκε και δεν υλοποιήθηκε σε Σκοτίνα - Παραλία Σκοτίνας - Άνω Σκοτίνα, λέγοντας πως η στάση του δήμου απέναντι στους κατοίκους της περιοχής χαρακτηρίζεται μόνο από αδιαφορία και απαξίωση. Γι’ αυτό λοιπόν η επόμενη τετραετία είναι πολύ κρίσιμη για τη πρόοδο του χωριού.
Θέτοντας τους βασικούς στόχους και τις άμεσες προτεραιότητες του συνδυασμού για την Σκοτίνα ο Βαγγέλης Γερολιόλιος είπε, ότι άμεσα θα ξεκινήσει η καταγραφή των προβλημάτων της περιοχής, όπως η αντιπλημμυρική θωράκιση με έργα στα ρέματα «Αγίου Γεωργίου» και «Αγίου Νικολάου», η επισκευή της γέφυρας στο ρέμα «Παππά», ο καθαρισμός των υπόλοιπων ρεμάτων της περιοχής, η κατασκευή τάφρου που θα δώσει οριστική λύση, η αξιοποίηση για άρδευση της πηγής «Γιαταγάνα», η αντικατάσταση του δικτύου άρδευσης, η ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου, η εφαρμογή του σχεδίου πόλεως στη Σκοτίνα, η ένταξη εντός σχεδίου πόλεως της περιοχής Φέσσα, μια νέα γεώτρηση ύδρευσης για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες τη θερινή περίοδο, εργασίες αποκατάστασης στο αγροτικό οδικό δίκτυο αλλά και στο εσωτερικό δίκτυο δρόμων.
Αναφερόμενος στο κάμπινγκ της Σκοτίνας ο Βαγγέλης Γερολιόλιος τόνισε ότι δυστυχώς παραμένει κλειστό και αναξιοποίητο για πάνω από 20 χρόνια και χρήζει διερεύνησης η κατάσταση αυτή. Η λειτουργία του κάμπινγκ θα μπορούσε να αποτελέσει κύριο μοχλό ανάπτυξη της περιοχής.
Σε ό,τι αφορά την Παραλία Σκοτίνας στις προγραμματικές θέσεις της ΣΥΝΘΕΣΗΣ, όπως ανέφερε ο Βαγγέλης Γερολιόλιος περιλαμβάνονται : Η ένταξη του υπόλοιπου οικισμού στο Σχέδιο Παραθεριστικής Κατοικίας, η ύδρευση, η πεζοδρόμηση του κεντρικού δρόμου και η αξιοποίηση των κοινόχρηστων δημοτικών χώρων, δημιουργία χώρου στάθμευσης,
Τέλος, για τον παραδοσιακό οικισμό της Άνω Σκοτίνας ανέφερε ότι θα ενισχυθούν οι υποδομές, η συντήρηση, η προστασία, η αξιοποίηση και η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής.
« Έχουμε την εμπειρία, έχουμε την γνώση, αλλά πάνω από όλα έχουμε την θέληση να το κάνουμε. Θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα, με άμεσες μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες δράσεις. Το αξίζουμε όλοι μας, αλλά περισσότερο το αξίζουν και το οφείλουμε στους νέους, στα παιδιά μας, είπε κλείνοντας ο υποψήφιος δήμαρχος Δίου Ολύμπου χειροκροτούμενος από τους συγκεντρωμένους κατοίκους.
Ακολούθησε η παρουσίαση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του Δήμου καθώς και των τοπικών συμβούλων Κοινότητας Σκοτίνας.