ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019

Αλλαγή σελίδας για τους Δήμους Πιερίας

 
του Βασίλη Νουλέζα
Δικηγόρου -Ποινικολόγου
(04/06/2019)
 Στο αποτέλεσμα τών επαναληπτικών εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Πιερία αποτυπώνεται έντονα η αποδοκιμασία και δυσαρέσκεια του εκλογικού σώματος στους απερχόμενους Δημάρχους που δεν ανταποκρίθηκαν μάλλον επαρκώς στις προσδοκίες του.
Χωρίς ειδικότερο επιμέρους σχολιασμό.

Τιμωρήθηκε εν τέλει το ύφος και η αντίληψη άσκησης της εξουσίας με την κατάληψη του δημαρχιακού θώκου.
Αυτή είναι η άποψη μου.
Ο Δήμος δεν είναι φέουδο κανενός και δεν λειτουργεί με κανόνες PrivateBusiness ούτε προσφέρεται σε κάποιες περιπτώσεις για δημόσιες σχέσεις με φιέστες για promotion και αναψυχή με δαπάνες των πολιτών ενώ ο πολιτισμός μάλλον έχει εγκαταλειφθεί.
Οι πολίτες περίμεναν περισσότερα ουσιαστικά έργα και λιγότερα λόγια. Άκουγαν «Εμείς διοικούμε, εμείς», συνεχώς «Εγώ».
Μετριοπάθεια, εργατικότητα, σύνεση και συνεργασία στο Δ.Σ., σύμπνοια χωρίς ακατάσχετους βερμπαλισμούς και ανούσιες διενέξεις με υπεροψία και αλαζονεία.
Αναμφίβολα πρόκειται για την έναρξη μια νέας εποχής.
Σκληρή δουλειά περιμένει τους νεοεκλεγέντες ώστε να γίνουν έργα υποδομής ενόψει τουρισμού, να υπάρχει η στοιχειώδης φροντίδα στο οδικό δίκτυο που σε ορισμένους Δήμους είναι ακόμη τραγικό και άθλιο, να αξιοποιήσουν ορθολογικότερα κονδύλια και πρωτίστως να υπάρξει μεγαλύτερη διαφάνεια και μείωση λειτουργικών δαπανών,  εκλεγμένων η μη, όταν οι δημότες υποφέρουν από την γενικότερη οικονομική κρίση.
Να αλλάξουν ριζικά όψη οι ακαλαίσθητες πόλεις με περισσότερο σεβασμό στον πολίτη που δεν μπορεί ασφαλώς να διασχίσει το οδόστρωμα διότι ασφαλτοστρώσεις ια διαγραμμίσεις έγιναν επί το πλείστον προεκλογικά.
Αυτά πρέπει να αλλάξουν.
Η ανοχή και εμπιστοσύνη του πολίτη γρήγορα κλονίζονται από τέτοιες συμπεριφορές.

Β.ΝΟΥΛΕΖΑΣ
Δικηγόρος