ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα αναμένονται και σήμερα Παρασκευή

 Σε πλήρη εξέλιξη είναι τα έντονα καιρικά φαινόμενα που πλήττουν την χώρα από το πρωί της Πέμπτης (25/1), δημιουργώντας πολλά προβλήματα ανά την επικράτεια.

Στην έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποίησε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Ιωάννης Αρτοποιός, δήλωσε: «Τα φαινόμενα θα είναι επικίνδυνα έως την Παρασκευή. Εστάλησαν πέντε διαφορετικά μηνύματα από το 112 προς την Αττική, την Εύβοια, την Μαγνησία, τις Σποράδες, την Κέρκυρα, τους Παξούς, το βορειοανατολικό Αιγαίο, τη Θάσο και την Τρίπολη. Αναμένεται να σταλεί αντίστοιχο μήνυμα και στους κατοίκους των Δωδεκανήσων καθώς από αύριο το πρωί αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες».

ύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιάννη Καλλιάνο, μέσα σε μία ώρα στην Αττική σημειώθηκε σχεδόν το 1/10 της ετήσιας βροχόπτωσης με κατά τόπους απίστευτες ραγδαιότητες που άγγιζαν τα 280 mm/h.

Η βροχόπτωση προκάλεσε πλημμύρες στους δρόμους της πρωτεύουσας, αρκετές διακοπές της κυκλοφορίας, πολλές υλικές ζημιές και επηρέασε τις δημόσιες συγκοινωνίες. Πιο σοβαρή ήταν η κατάσταση στο Μαρούσι όπου εγκλωβίστηκαν οχήματα στην υπόγεια διάβαση της Σπύρου Λούη λόγω της συσσώρευσης υδάτων.