Το τέλειο φαγητό για όσους ξέρουν τα βασικά στη μαγειρική. Φτιάχνονται στο άψε σβήσε, ενώ γίνονται σε διάφορες παραλλαγές.
Διαδικασία
Βήμα 1
Γιουβαρλάκια: Σε ένα μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά και πλάθουμε στρογγυλά κεφτεδάκια όσο γίνεται ίδιου μεγέθους.
Βήμα 2
Σούπα: Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα με βαριά μεταλλική βάση ρίχνουμε τον ζωμό και τον αφήνουμε να πάρει βράση σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα καρότα, τις πατάτες, το σέλινο και τα γιουβαρλάκια. Αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις και ξαφρίζουμε με μια τρυπητή κουτάλα αν χρειαστεί.
Βήμα 3
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ρύζι, αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε για 20΄-25΄ ή μέχρι να μαγειρευτούν τα γιουβαρλάκια, να βράσει το ρύζι και να χυλώσει ωραία η σούπα.
Βήμα 4
Αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά, προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού και τον άνηθο, ανακινούμε κυκλικά την κατσαρόλα και σερβίρουμε.
- Μερίδες: 4
- 300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 1 ξερό κρεμμύδι, πολτοποιημένο
- 2 κουτ. σούπας ρύζι νυχάκι
- 1 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
- 1.300 ml ζωμό κρέατος ή λαχανικών, φρέσκο ή ψυγείου
- 2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
- 2 πατάτες, κομμένες σε κύβους
- 1 κλωναράκι σέλινο
- 20 ml ε.π. ελαιόλαδο
- 4 κουτ. σούπας ρύζι νυχάκι
- 1 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
- χυμό από 1 λεμόνι