ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2023

Νοσηλεύτρια έδινε ηρεμιστικά ζελεδάκια σε ανήλικα

 Ηρεμιστικά ζελεδάκια σε ανήλικα παιδιά που φιλοξενούνταν στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Δυτικής Μακεδονίας έδινε μια νοσηλεύτρια που ανήκε στο έκτακτο προσωπικό Covid. Με εντολή της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δομνας Μιχαηλίδου, απομακρύνθηκε ενώ διατάχτηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Πριν από λίγες μέρες μια επιμελήτρια του Κέντρου αντιλήφθηκε ότι η νοσηλεύτρια έδινε κρυφά στα παιδιά μικρά φυτικά ζελεδάκια τα οποία βοηθούν στον ύπνο και τα οποία εικάζεται ότι τα έφερνε από το σπίτι της. Αυτά τα σκευάσματα τα είχε προμηθευτεί εκτός δομής αφού δεν υπήρχαν μέσα στο φαρμακείο των εγκαταστάσεων.

Η επιμελήτρια ανέφερε το περιστατικό στον υπεύθυνο Παιδικής Προστασίας της δομής. Αυτός με τη σειρά του ρώτησε τα παιδιά που επιβεβαίωσαν το γεγονός.



Στον έλεγχο που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι σε κάποια παιδιά είχε δοθεί μεγαλύτερη ποσότητα ηρεμιστικού από αυτή που αναγραφόταν στις ιατρικές συνταγές, ενώ εντοπίστηκαν και δυο κουτιά με ζελεδάκια ύπνου. Την ίδια στιγμή, ενημερώθηκε το γραφείο της υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, διατάχθηκε ΕΔΕ και η υπόθεση με εντολή της Δόμνας Μιχαηλίδου πήγε στην εισαγγελία.