Ο ντεκαφεϊνέ διαφέρει από τον κανονικό καφέ, αποκλειστικά και μόνο στην ποσότητα καφεϊνης που περιέχει, και σε καμία άλλη θρεπτική του ουσία.
Έτσι, η θρεπτική του αξία είναι σχεδόν ίδια με εκείνη του κανονικού. Αυτό σημαίνει ότι διατηρεί όλα τα αρώματα αλλά και τη γεύση του!
Η καφεΐνη απομακρύνεται με μια διαδικασία που ονομάζεται αποκαφεϊνοποίηση, και μπορεί να συμβεί με διαφορετικούς τρόπους. Θα σας συμβούλευα να προτιμήσετε τον φυσικό τρόπο, κατά τη διάρκεια του οποίου γίνεται διάλυση των πράσινων κόκκων καφέ σε νερό, πριν το καβούρδισμά τους.
Έτσι, απομακρύνεται περίπου το 97% της καφεΐνης, και ως αποτέλεσμα, το τελικό φλιτζάνι ντεκαφεϊνέ να περιέχει έως 7mg καφεΐνης!
Περισσότερα στο govastileto.gr