ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023

Πλήρης επιβεβαίωση των ρεπορτάζ του Documento από τη Eurobank για την υπόθεση Παπαθανάση

 Ξημέρωσε η Δευτέρα και η βόμβα εξερράγη. Η Τράπεζα Eurobank με ανακοίνωση της επιβεβαιώνει πλήρως το Documento. Φωτίζει τη σκοτεινή υπόθεση της δολιότητας Παπαθανάση αλλά και το κούρεμα κατά 97,5%, ενόσω αυτός ήταν εξωκοινοβουλευτικός αν. υπουργός Ανάπτυξης ως έμπιστος του Κ. Μητσοτάκη. Πλέον δεν υφίσταται αμφιβολία για την τύχη της εγγυοδοσίας Παπαθανάση… Το επιβεβαιώνει και η Eurobank.

Κούρεμα 97,5%

Η οφειλή Παπαθανάση που προέρχεται από εγγυοδοσία, το 2015, συνολικού ύψους, 1,45 εκ ευρώ (με τους τόκους ανήλθε το 2020 σε 2,065 εκ ευρώ) κουρεύτηκε σε ποσοστό 97,5%. Η Τράπεζα δεν αναγράφει στο Δελτίο Τύπου ακριβές ποσό αλλά στην ουσία επιβεβαιώνει ότι κινούνταν στη «ζώνη» των 50.000 ευρώ. «Το σχετικό ποσό υπερβαίνει αυτό που θα μπορούσε να διεκδικηθεί μέσω αναγκαστικής εκποίησης, λαμβανομένου υπόψη και της ύπαρξης προσημείωσης υπέρ άλλου πιστωτή που προηγείται στη σειρά κατάταξης» αναγράφει σχετικά.

Παπαθανάσης: Δηλώνει θύμα… κανιβαλισμού, αλλά κουβέντα για την ταμπακιέρα

Αν λοιπόν λάβουμε υπόψη τα δεδομένα τότε προκύπτει η επιβεβαίωση για καταβολή 50.000 ευρώ από τον εγγυητή Νίκο Παπαθανάση και η απαλλαγή του από τα 2,065 (με τους τόκους) που χρωστούσε. Αρκεί να αναφέρουμε ότι πρόκειται για διαμέρισμα 4ου ορόφου, 102 τετραγωνικών στη Νέα Σμύρνη ηλικίας 21 ετών το οποίο κατά 50% ανήκει στην κυριότητα της συζύγου του Ν. Παπαθανάση, Λουκίας. Πράγματι στο διαμέρισμα αυτό έχει εγγράφει προσημείωση υποθήκης υπέρ της Εθνικής Τράπεζας. Σύμφωνα με πληροφορίες η εμπορική του αξία ανέρχεται σε 180.000 ευρώ και συνεπώς αν ληφθεί υπόψη ότι σε ενδεχόμενο πλειστηριασμό η τιμή για το 50% θα ήταν περί τις 90.000 ευρώ. Τα περισσότερα χρήματα θα κατευθύνονταν για την αποπληρωμή του στεγαστικού δανείου υπέρ της Εθνικής Τράπεζας (είχε υπέρ της προσημείωση υποθήκης). Οπότε εύκολα συνάγεται το ποσοστό κουρέματος υπέρ Παπαθανάση, μετά την έκδοση της καταδικαστικής απόφασης το 2020 για καταδολίευση δανειστών.

Η αθλιότητα Γεωργιάδη

Όπως συνάγεται από το Δελτίο Τύπου της Eurobank και η αθλιότητα του Άδωνη Γεωργιάδη που προσπάθησε να ρίξει λάσπη στον ανεμιστήρα κατά του εκδότη του Documento Κώστα Βαξεβάνη, χαρακτηρίζοντας τον συκοφάντη. Σημειώνεται ότι ο Άδωνης Γεωργιάδης με αναφορές του το Twitter έκανε λόγο για μηδενικό κούρεμα οφειλών στον Ν. Παπαθανάση και ότι η Τράπεζα συνεχίζει να κυνηγά να εισπράξει τα χρήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Eurobank αναμένεται να παραδεχθεί ότι διαχώρισε την εγγυοδοσία Παπαθανάση από τη δανειακή σύμβαση αλληλόχρεου λογαριασμού και συνεχίζει να κυνηγά την εταιρεία ΔΟΜΟΠΟΛΙΣ SP για να εισπράξει τα όσα της οφείλονται. Βέβαια εισφέρει την πληροφορία ότι τα δάνεια της ΔΟΜΟΠΟΛΙΣ SP, τα διαχειρίζεται η DO VALUE.

περισσότερα: 

https://www.documentonews.gr/article/pliris-epivevaiosi-ton-reportaz-toy-documento-apo-ti-eurobank-alla-kai-alximeies-gia-ti-diasosi-papathanasi/