Το μεγαλύτερο μυστικό για τέλεια τσουρέκια είναι το αγνό βούτυρο. Το μοναδικό άρωμα και η υπέροχη γεύση του βουτύρου Lurpak απογειώνουν το αγαπημένο μας πασχαλινό γλυκό.
Sponsored Content
Υλικά
- Για 2 τσουρέκια
- 250 γρ. βούτυρο Lurpak, σε μικρά κομμάτια
- 200 γρ. γάλα
- 40 γρ. νωπή μαγιά
- 250 γρ. ζάχαρη
- 6 αυγά
- 5 γρ. μαχλέπι
- 5 γρ. μαστίχα τριμμένη ή μαστιχέλαιο
- Μια πρέζα αλάτι
- 750 γρ. αλεύρι σκληρό
- 1 αυγό για επικάλυψη
- Αμύγδαλο φιλέ για πασπάλισμα
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα χλιαίνουμε το γάλα και διαλύουμε μέσα τη μαγιά.
Βήμα 2
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο Lurpak. Προσθέτουμε το μείγμα γάλακτος και με το γάντζο ζυμώνουμε μέχρι το ζυμάρι να ομογενοποιηθεί.
Βήμα 3
Σταδιακά ρίχνουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το ζυμάρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
Βήμα 4
Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό περιβάλλον μέχρι το ζυμάρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
Βήμα 5
Ζυμώνουμε έπειτα με τα χέρια μας, μοιράζουμε σε τρία ίσα μέρη, φτιάχνουμε μία πλεξούδα και την αφήνουμε να φουσκώσει και να διπλασιάσει τον όγκο της.
Βήμα 6
Αλείφουμε με πολλή προσοχή με το αυγό το οποίο έχουμε αραιώσει με λίγο νερό ή γάλα, πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 45 λεπτά, μέχρι το τσουρέκι να ροδίσει.