ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 6 Απριλίου 2023

Τσουρέκι από τον Στέλιο Παρλιάρο

 

Το μεγαλύτερο μυστικό για τέλεια τσουρέκια είναι το αγνό βούτυρο. Το μοναδικό άρωμα και η υπέροχη γεύση του βουτύρου Lurpak απογειώνουν το αγαπημένο μας πασχαλινό γλυκό.

Sponsored Content

Υλικά

  • Για 2 τσουρέκια
  • 250 γρ. βούτυρο Lurpak, σε μικρά κομμάτια
  • 200 γρ. γάλα
  • 40 γρ. νωπή μαγιά
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 5 γρ. μαχλέπι
  • 5 γρ. μαστίχα τριμμένη ή μαστιχέλαιο  
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 750 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 1 αυγό για επικάλυψη
  • Αμύγδαλο φιλέ για πασπάλισμα

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα χλιαίνουμε το γάλα και διαλύουμε μέσα τη μαγιά.

Βήμα 2

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από το βούτυρο Lurpak. Προσθέτουμε το μείγμα γάλακτος και με το γάντζο ζυμώνουμε μέχρι το ζυμάρι να ομογενοποιηθεί.

Βήμα 3

Σταδιακά ρίχνουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι το ζυμάρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.

Βήμα 4

Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε ζεστό περιβάλλον μέχρι το ζυμάρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Βήμα 5

Ζυμώνουμε έπειτα με τα χέρια μας, μοιράζουμε σε τρία ίσα μέρη, φτιάχνουμε μία πλεξούδα και την αφήνουμε να φουσκώσει και να διπλασιάσει τον όγκο της.

Βήμα 6

Αλείφουμε με πολλή προσοχή με το αυγό το οποίο έχουμε αραιώσει με λίγο νερό ή γάλα, πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο φιλέ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 45 λεπτά, μέχρι το τσουρέκι να ροδίσει.