ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 4 Απριλίου 2023

Έκανε ρεπορτάζ ο ΣΚΑΙ με τυχαίο επιβάτη τρένου που περνάει από τα Τέμπη.

 Στέλεχος της ΝΔ ο συγκλονισμένος επιβάτης του τρένου στο ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ;

Ποιο είναι το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας που έκανε δηλώσεις -συγκλονισμένος- για την επανεκκίνηση των δρομολογίων των τρένων, μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Ο λόγος για τον Συντονιστή Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Μωυσιάδης, ο οποίος δηλώνει μεν συγκλονισμένος, αλλά παράλληλα ξεκαθαρίζει πως «όλοι μαζί (πρέπει) να κοιτάξουμε την επόμενη ημέρα, με ψυχραιμία, κατάματα».

«Η αλήθεια είναι ότι επιφύλαξη δεν έχω, αλλά το κλίμα είναι σε κάθε περίπτωση βαρύ. Και ειλικρινά οι σκέψεις είναι συνταρακτικές…Είναι πραγματικά συνταρακτική η στιγμή, δεν υπάρχουν λόγια να το περιγράψω, αλλά το μόνο που μπορώ να πω ως πολίτης είναι ότι δεν μπορεί να έχεις ως συνεπιβάτη τον φόβο, την ανασφάλεια και την οργή για την αυριανή ημέρα. Δηλαδή να πάρουμε ως μάθημα και να κοιτάξουμε ψυχρά την επόμενη ημέρα κατάματα. Η αλήθεια είναι ότι δεν φοβήθηκα να κλείσω εισιτήριο χθες το βράδυ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι σκέψεις είναι βαριές και αυτή τη στιγμή έχω ανατριχιάσει».

Ερωτηθείς για το αν πιστεύει πως ο κόσμος έχει αποθαρρυνθεί με την τραγωδία των Τεμπών και δεν θέλει να χρησιμοποιεί πλέον τον σιδηρόδρομο, σχολίασε: «Πιστεύω ότι απλά θέλει χρόνο. Θέλει να χρόνο να αποκατασταθεί η αίσθηση ασφαλούς διέλευσης, η εμπιστοσύνη στον σιδηρόδρομο και να κάνουμε όλοι τη δουλειά μας. Και συντεταγμένα η πολιτεία και οι επιχειρήσεις και οι πολίτες και όλοι μαζί να κοιτάξουμε την επόμενη ημέρα, με ψυχραιμία, κατάματα».

Αναφερόμενος στο πως είδε το κλίμα εντός της αμαξοστοιχίας, ο κ. Μωυσιάδης είπε: «Υπάρχει μια βουβαμάρα ξεκάθαρη. Δηλαδή υπάρχει ένα βαρύ κλίμα. Αυτό οφείλω να το ομολογήσω. Και δεν είναι και πάρα πολλοί επιβαίνοντες απ’όσο κατάφερα να δω. Είναι ελάχιστοι», ενώ πρόσθεσε: «Είναι συνταρακτική η στιγμή, είναι απερίγραπτο γιατί περνάει όλος αυτός ο μήνας που έχει περάσει από εκείνη την ημέρα, περνάει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα μπροστά από τα μάτια σου».

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα