ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 20 Απριλίου 2023

Γυναικείος οργασμός κατά την αυτοϊκανοποίηση και κατά το σεξ

 

Κάθε γυναίκα είναι διαφορετική και ο χρόνος που χρειάζεται για να έρθει σε οργασμό μπορεί να εξαρτηθεί από τις επί μέρους περιστάσεις.

Παρόλα αυτά, έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sexual Medicine βρήκε ότι κατά κανόνα οι γυναίκες κλιμακώνουν πιο γρήγορα κατά την αυτοϊκανοποίηση παρά κατά την συνουσία.

Η μελέτη περιέλαβε 2.304 γυναίκες οι οποίες συμπλήρωσαν ερωτηματολόγιο που εξερευνούσε την κατάσταση της υγείας τους, τον τρόπο ζωής τους, το σεξουαλικό ιστορικό τους, τους οργασμούς τους και τυχόν δυσφορία.
Κάποιες γυναίκες είχαν δυσκολίες στην επίτευξη του οργασμού ενώ άλλες έφταναν σε οργασμό εύκολα.
Κατά μέσο όρο, όλες οι γυναίκες χρειάζονταν 14 λεπτά για να έρθουν σε οργασμό κατά την συνουσία. Από την άλλη, κατά την αυτοϊκανοποίηση, ο μέσος χρόνος επίτευξης οργασμού ήταν τα 8 λεπτά.

Για τις γυναίκες που γενικά είχαν δυσκολία να έρθουν σε οργασμό , ο μέσος χρόνος επίτευξης οργασμού κατά το σεξ ήταν τα 17 λεπτά. Όσες έρχονταν ευκολότερα σε οργασμό, χρειάζονταν 12 λεπτά για να έρθουν σε οργασμό κατά την συνουσία. Και στις δυο ομάδες γυναικών, ο χρόνος επίτευξης οργασμού κατά τον αυνανισμό ήταν περίπου 8 λεπτά.

Είναι πολύ σημαντικό να θυμάστε ότι αυτοί οι αριθμοί είναι απλά μέσοι όροι και ότι υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν τον οργασμό, τον χρόνο του και την επίτευξή του:

  • Σχέση με τον σύντροφο: Για αρκετές γυναίκες, το σεξ προάγει την οικειότητα και την εμπιστοσύνη με τον σύντροφο. Αν αυτή η σχέση εμπιστοσύνης διαρραγεί ή αν μια γυναίκα δε νιώθει σίγουρη για την σχέση της, μπορεί να έχει δυσκολίες στην επίτευξη του οργασμού.
  • Άγχος: Μια γυναίκα μπορεί να ανησυχεί για την σεξουαλικότητά της, για τυχόν εγκυμοσύνη ή για τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα. Οι γυναίκες που έχουν ιστορικό σεξουαλικής κακοποίησης είναι επίσης φυσικό να νιώθουν άγχος κατά την ερωτική επαφή.
  • Περισπασμοί: Μια γυναίκα μπορεί να δυσκολεύεται να συγκεντρωθεί στην σεξουαλική εμπειρία αν η σκέψη της απορροφάται από εργασιακά ή οικογενειακά προβλήματα.
  • Απειρία: Μια γυναίκα μπορεί να μην γνωρίζει (ακόμα) ποια είναι τα ερεθίσματα που προτιμά και τα οποία καθιστούν την επαφή πιο απολαυστική.
  • Έλλειψη επικοινωνίας: Η γυναίκα ίσως διστάζει να επικοινωνήσει τα θέλω της και της προτιμήσεις της.
  • Πιστεύω και κοσμοθεωρία: Οι προκαταλήψεις και οι ενοχές γύρω από το σεξ, μπορούν να καταστήσουν τον οργασμό ανέφικτο.

Άλλοι πιθανοί λόγοι που μπορεί να δυσχεραίνουν τον οργασμό περιλαμβάνουν τους ακόλουθους:

  • Ανατομία: Η κλειτοριδική διέγερση είναι συχνά το κλειδί για τον οργασμό. Αν όμως η κλειτορίδα είναι μικρή ή απομακρυσμένη από τον κόλπο, μπορεί να μην διεγείρεται επαρκώς.
  • Φάρμακα και ασθένειες: Πολλά φάρμακα μπορούν να έχουν σεξουαλικές παρενέργειες, όπως επίσης και κάποιες παθήσεις και μπορούν να προκαλέσουν οργασμικές δυσκολίες.

Οι γυναίκες που δυσκολεύονται να επιτύχουν οργασμό, θα πρέπει να νιώθουν άνετα να μιλήσουν με τον σύντροφό τους. Η λύση μπορεί να είναι τόσο απλή όσο η αλλαγή της σεξουαλικής ρουτίνας. Για παράδειγμα, οι γυναίκες που δεν έχουν οργασμό κατά την διείσδυση, μπορεί να βρίσκουν το στοματικό σεξ ιδιαίτερα απολαυστικό.

Μην ξεχνάτε ότι πάντα υπάρχει διαθέσιμη βοήθεια στο πρόσωπο του γιατρού, του sex therapist και του συμβούλου γάμου όποτε την χρειαστείτε.

https://andrologia.gr/