ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 5 Απριλίου 2023

Τα «γυμνά» ιδιωτικά δείπνα με vegan φαγητό που κοστίζουν $88 - H νέα τάση των πάρτι

 «Χώρος απελευθέρωσης». Έτσι χαρακτηρίζουν οι διοργανωτές τα πολύ ιδιαίτερα events που γίνονται στο Λος Αντζελες και άλλες πόλεις των ΗΠΑ όπου απαγορεύονται τα ρούχα και όλοι απολαμβάνουν vegan φαγητό.

Την παράξενη αυτή τάση ξεκίνησε η καλλιτέχνιδα και μοντέλο Τσάρλι Αν Μαξ πριν τρία χρόνια και σταδιακά άριχσε να γίνεται γνωστή από στόμα σε στόμα, ενώ πρόσφατα παρουσιάστηκε από τους New York Times. Ο λόγος για το «Füde Dinner Experience» που κοστίζει  88 δολάρια το άτομο και μπορεί να παρευρεθεί κάποιος κατόπιν αίτησης. Οι εκδηλώσεις δεν απευθύνονται αποκλειστικά σε γυναίκες, αλλά για να παρευρεθούν οι άντρες, χρειάζονται προηγούμενοι συμμετέχοντες για να εγγυηθούν για αυτούς. Όλοι οι υποψήφιοι επισκέπτες πρέπει να συμπληρώσουν μια φόρμα που να εξηγεί τους λόγους για τους οποίους ενδιαφέρονται. Το έντυπο ρωτά επίσης για τυχόν διατροφικούς περιορισμούς και εάν ένας αιτών έχει εμπλακεί σε «οποιαδήποτε περιστατικά που θα μπορούσαν να θεωρηθούν ακατάλληλα ή ασέβεια κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης γυμνού ή ημίγυμνου».



Όταν η Μαξ εγκρίνει τις αιτήσεις, οι καλεσμένοι συγκεντρώνονται για να απολαύσουν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «έναν απελευθερωτικό χώρο που γιορτάζει τον πιο αγνό εαυτό μας, μέσα από τη φυτική μαγειρική, την τέχνη, τον γυμνισμό και την αγάπη για τον εαυτό μας».  Η ίδια ξεκίνησε τον λογαριασμό Füde στο Instagram το 2020 ως έναν τρόπο να συνδυάσει τις δύο μεγάλες της αγάπες: τη μαγειρική και το γυμνό. Ωστόσο πραγματικά ξεκίνησε το 2014, όταν εκείνη και οι συγκάτοικοί της στο Μπρούκλιν αποφάσισαν να ξεγυμνωθούν και να κάνουν παρέα στο διαμέρισμά τους.
 

«Ένιωθα τόσο ωραία που, όπως και να ‘χει, κάνω παρέα με τους καλύτερους φίλους μου, στην πιο βαριά μου μορφή με το σώμα μου, και αυτό δεν είναι τόσο τρομακτικό ή παράξενο όσο θα περίμενα», είπε η Max. «Ένιωσα τόσο ελεύθερη». Ενδυναμωμένη από αυτό, άρχισε να πειραματίζεται περισσότερο με το γυμνό. Πήγαινε τόπλες σε ορισμένα μπαρ, έκανε πάρτι και χαιρετούσε τους καλεσμένους γυμνούς. Τώρα, λέει, περνάει όσο το δυνατόν περισσότερη ώρα γυμνή. «Αυτός είναι ένας τρόπος ζωής στον οποίο ζω. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων και αφού όλοι πάνε σπίτι τους».
 

Η πρώτη γυμνή εκδήλωση που φιλοξένησε ήταν μια βραδιά ζωγραφικής στο Λος Άντζελες. Η Μαξ ετοίμασε το φαγητό και το γυμνό ήταν προαιρετικό, κάτι που αργότερα κατάλαβε ότι ήταν λάθος. Όπως αποδεικνύεται, τα γυμνά πάρτι λειτουργούν μόνο εάν όλοι κάνουν το ίδιο πράγμα – το να είναι γυμνοί. Κάποιοι που δεν γδύθηκαν της είπαν ότι έμειναν ντυμένοι μόνο επειδή είδαν άλλους με ρούχα.