ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 2 Ιουλίου 2023

Προετοιμασία με την μπάλα...«Όταν παίζεις ποδόσφαιρο, θα είσαι σε φόρμα». (Raymond Verheijen)

 Το καλοκαιρινό διάλειμμα τελείωσε και οι παίκτες είναι χαλαροί από τη φάση αποθεραπείας που άξιζε. Το διάλειμμα σπάνια έχει καλό αντίκτυπο όταν πρόκειται για τη φυσική κατάσταση των περισσότερων παικτών. Ακόμη και με το μικρό καλοκαιρινό μας πρόγραμμα προπόνησης για τους παίκτες σας, σίγουρα θα υπήρχε λίγη μπύρα και πολλά μπάρμπεκιου. Τώρα είναι καιρός να φτιάξετε τους παίκτες σας και να προετοιμάσετε αποτελεσματικά εσάς και την ομάδα σας για τη σεζόν. Είναι καιρός να προετοιμάσετε τις προπονητικές στρατηγικές και τις συνεδρίες σας.

Τρέξτε μέχρι να καούν τα πόδια σας. Είναι όμως αυτό πραγματικά αποτελεσματικό;

Όταν πρόκειται για μεθόδους προπόνησης «παλιάς σχολής», οι πρώτες εβδομάδες αφορούν την επαναφορά των παικτών σας σε κατάσταση. Αυτή είναι φυσικά η αγαπημένη στιγμή κάθε παίκτη κατά την προετοιμασία της σεζόν. Εκεί που οι παίκτες πρέπει απλώς να τρέξουν και να έχουν ελάχιστη έως καθόλου επαφή με την μπάλα, προκειμένου πρώτα να επαναφέρουν το βασικό τους επίπεδο αντοχής. Η φάση της προετοιμασίας δεν είναι τόσο μεγάλη όσο θα ήλπιζες και έχει περάσει πριν το καταλάβεις. Στα περισσότερα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα είναι μόλις τέσσερις εβδομάδες μέχρι τον πρώτο αγώνα και απλά δεν υπάρχει χρόνος για κοσμικό τρέξιμο. Λάβετε υπόψη σας - μην χάνετε χρόνο και στείλτε τους παίκτες σας να τρέχουν στην πίστα.

Τέλος, οι παίκτες έχουν και ιδιωτική ζωή, την οποία διαχειρίζονται εκτός από την προπόνηση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η προετοιμασία και οι ασκήσεις ποδοσφαίρου με την μπάλα πρέπει να συνδυάζονται αποτελεσματικά από την αρχή.

«Όταν παίζεις ποδόσφαιρο, θα είσαι σε φόρμα».

(Raymond Verheijen)

Εδώ ο κ. Verheijen χτύπησε το καρφί στο κεφάλι. Η φυσική κατάσταση έρχεται αυτόματα με ασκήσεις με μπάλα. Ως εκ τούτου, είναι εξαιρετικά σημαντικό να έχουμε μια καλά μελετημένη επισκόπηση των επερχόμενων συνεδριών όσο το δυνατόν νωρίτερα, με κύριο στόχο τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης σε συνδυασμό με την μπάλα. Για το σκοπό αυτό, τα άρθρα μας για τον βέλτιστο προγραμματισμό της σεζόν είναι εξαιρετικά χρήσιμα

Η συμβουλή μας: Μικρές ασκήσεις πεδίου με την μπάλα

Μειώστε το μέγεθος του γηπέδου, παίξτε 5 εναντίον 5 ή 8 εναντίον 8 και αφήστε τους παίκτες σας να τρέξουν, ωστόσο, κάντε τα πάντα με την μπάλα. Το πλεονέκτημα είναι ότι τόσο η αντοχή στο ποδόσφαιρο όσο και οι βασικές τεχνικές μπάλας εκπαιδεύονται. Μπορούν να ενσωματωθούν επιπλέον τακτικά στοιχεία.


Έχουμε βρει καλές ασκήσεις φυσικής κατάστασης στη δωρεάν βάση δεδομένων μας, που ενσωματώνουν την επαφή με την μπάλα. Αυτό είναι ένα ωραίο που δημιουργήθηκε από το μέλος μας Cilian Fitzpartick.

Ιδιαίτερα σημαντικό – Ο προπονητής

Ο προπονητής πρέπει να είναι πάντα παρών στο γήπεδο. Αυτή είναι σκληρή δουλειά, καθώς υπάρχουν πάντα λίγοι παίκτες που κρύβονται πίσω από τους άλλους. Εδώ μόνο σαφείς και προληπτικές δηλώσεις, που απευθύνονται σε μεμονωμένους παίκτες μπορεί να βοηθήσουν. Η δουλειά που επενδύεις ​​ως προπονητής στις αρχές της σεζόν, σίγουρα αποδίδει καρπούς προς το τέλος της σεζόν και μπορεί να είναι ένα σαφές πλεονέκτημα κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Ενδιαφέρεσαι τώρα; Έχουμε περισσότερα άρθρα στο blog μας, που θα σας βοηθήσουν να προγραμματίσετε και να δημιουργήσετε τις προπονήσεις σας ακόμα πιο αποτελεσματικά. Διαβάστε εδώ πώς να προγραμματίσετε την ποδοσφαιρική σας σεζόν με τον σωστό τρόπο.

Εάν ενδιαφέρεστε για περισσότερη άσκηση ποδοσφαίρου, σας συμβουλεύουμε να πάτε και να ρίξετε μια ματιά στη βάση δεδομένων μας.