Οι επιπτώσεις αυτού που οι επικριτές έχουν περιγράψει ως παγκόσμιο «πόλεμο» κατά των αγροτών και των κτηνοτρόφων γίνονται όλο και πιο εμφανείς. Αλλά ακόμη και καθώς οι ελλείψεις τροφίμων εντείνονται, οι κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης της κυβέρνησης Μπάιντεν, ασκούν σκληρότερες πιέσεις στη γεωργική παραγωγή.
Ειδικοί και νομοθέτες που μίλησαν στους Epoch Times προειδοποιούν ότι ήρθε η ώρα να περιοριστούν οι κυβερνητικές πολιτικές που πλήττουν τα φτωχά στρώματα περισσότερο. Ένας Ρεπουμπλικανός βουλευτής δήλωσε ότι ένα Κογκρέσο υπό την ηγεσία του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος θα ξεκινήσει αμέσως τις απαραίτητες ενέργειες μόλις αναλάβει τον έλεγχο.
Ενώ οι επιθέσεις στη γεωργία και τις συναφείς βιομηχανίες φαίνονται διαφορετικές σε κάθε χώρα, πολλοί εμπειρογνώμονες λένε ότι πρόκειται για μια συντονισμένη παγκόσμια πολιτική που προωθείται από τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ), το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF), την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και άλλες διεθνείς δυνάμεις που είναι αποφασισμένες να μεταμορφώσουν τον πολιτισμό.
Ενώ οι επιθέσεις στη γεωργία και τις συναφείς βιομηχανίες φαίνονται διαφορετικές σε κάθε χώρα, πολλοί εμπειρογνώμονες λένε ότι πρόκειται για μια συντονισμένη παγκόσμια πολιτική που προωθείται από τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ), το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF), την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και άλλες διεθνείς δυνάμεις που είναι αποφασισμένες να μεταμορφώσουν τον πολιτισμό.
Το αποτέλεσμα των πολιτικών που στοχεύουν τους γεωργικούς παραγωγούς αρχίζει να γίνεται σαφές, με την έλλειψη τροφίμων να γίνεται όλο και πιο έντονη σε παγκόσμιο επίπεδο. Σκεφτείτε τη Σρι Λάνκα, αλλά σε παγκόσμια κλίμακα – τουλάχιστον αν συνεχιστούν οι τρέχουσες τάσεις.
Οι ηγέτες του ΟΗΕ και οι δυτικοί αξιωματούχοι το συζητούν ανοιχτά. Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, για παράδειγμα, επικαλούμενος τη σύγκρουση στην Ουκρανία, προειδοποίησε νωρίτερα φέτος ότι σύντομα θα επέλθουν «πραγματικές» ελλείψεις τροφίμων.
Εν τω μεταξύ, ο διευθυντής του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος του ΟΗΕ Ντέιβιντ Μπίσλεϊ προειδοποιεί από την αρχή της κρίσης COVID για «καταστροφικές» παγκόσμιες ελλείψεις τροφίμων που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε λιμό «βιβλικών διαστάσεων» σε δεκάδες έθνη.
«Ο κόσμος πρέπει να ανοίξει τα μάτια του σε αυτή την πρωτοφανή παγκόσμια επισιτιστική κρίση και να δράσει άμεσα για να σταματήσει να ξεφεύγει από τον έλεγχο», δήλωσε μόλις τον περασμένο μήνα σε μια εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Τροφίμων που διοργάνωσε μια υπηρεσία του ΟΗΕ της οποίας ηγείται ένα μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας (ΚΚΚ).
Στην πραγματικότητα, με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να βρίσκονται υπό αυξανόμενη ρυθμιστική πίεση, πολλές έγκυρες πηγές προειδοποιούν ότι ακόμη και πλούσιες χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να αρχίσουν να βλέπουν προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα τροφίμων και σε άλλους κρίσιμους τομείς τους επόμενους μήνες.
Η Ευρώπη υποφέρει
Στην Ευρώπη, αρχίζουν να διαφαίνονται οι ρωγμές του συστήματος. Ήδη, όλο και περισσότερα είδη λείπουν από τα ράφια των σούπερ μάρκετ, καθώς οι τιμές εκτοξεύονται στα ύψη. Στο Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία, οι κλιμακούμενες ελλείψεις στα καταστήματα έχουν γίνει πρωτοσέλιδα εδώ και εβδομάδες.
Πολλά έθνη σε όλο τον κόσμο -ιδιαίτερα στη Μέση Ανατολή και την Αφρική- αντιμετωπίζουν ήδη μεγάλες επισιτιστικές κρίσεις. Και με τις υποστηριζόμενες από τον ΟΗΕ “βιώσιμες” πολιτικές από την κυβέρνηση και τη χρηματοπιστωτική βιομηχανία να αποδεκατίζουν τα ενεργειακά συστήματα και τη γεωργική παραγωγή, το πρόβλημα είναι πιθανό να αυξηθεί, λένε οι ειδικοί.
Είναι ιδιαίτερα σκληρό για τους φτωχούς, δήλωσε ο Δρ Ε. Κάλβιν Μπέισνερ, πρόεδρος της Cornwall Alliance for the Stewardship of Creation, κατακεραυνώνοντας τις πολιτικές κατά της γεωργίας που υποτίθεται ότι αποσκοπούν στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.
«Η απαγόρευση ή η μείωση της χρήσης νιτρικών λιπασμάτων στο όνομα της καταπολέμησης της υπερθέρμανσης του πλανήτη είναι σκέτη ανοησία», δήλωσε στους Epoch Times, επισημαίνοντας τις πολιτικές που ακολουθούνται από κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο ως απάντηση στην εκστρατεία του ΟΗΕ.
«Τα οξείδια του αζώτου είναι ένας μικρός παράγοντας στο συνολικό φαινόμενο του θερμοκηπίου, που επισκιάζεται εκατοντάδες φορές από το διοξείδιο του άνθρακα και χιλιάδες φορές από τους υδρατμούς», συνέχισε ο Μπέισνερ.
«Τα υπέρυθρα μήκη κύματος στα οποία απορροφούν τα οξείδια του αζώτου έχουν ήδη απορροφηθεί σχεδόν πλήρως. Ως εκ τούτου, μπορούν να συνεισφέρουν μόνο ένα ασήμαντο ποσό στην υπερθέρμανση του πλανήτη».