ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023

Ενάντια σε θεούς και δαίμονες, ο Γιάννης Ντούμος έγινε ο νέος Δήμαρχος Κατερίνης!

 Ιστορική αναδρομή

Του Δημήτρη Δένη

Όταν στο ισόγειο του δημαρχείου πληροφορήθηκαν ότι 16 μήνες μετά, ο κύριος αντίπαλός τους θα ήταν ο επιτυχημένος επιχειρηματίας, στην αρχή δεν το πίστεψαν, ίσως και να γέλασαν! Με σημερινό αντιδήμαρχο, βάλαμε τότε στοίχημα μια… μπύρα, για το αν θα κατέβει ή όχι και το κέρδισα!

Μετά ήρθε η αμφισβήτηση. “Αν ο Σάββας δεν εκλεγεί βουλευτής, λέγανε, τότε ο Ντούμος θα πάει από εκεί που ήρθε!”. Ήρθε όμως το πλήρωμα του χρόνου, το Δημαρχείο ενίσχυσε τον κουμπάρο και τη Νίκη, ο Σάββας δεν εξελέγη, αλλά και πάλι ο Γιάννης Ντούμος έμεινε στη θέση του, με σταθερή πορεία και ξεκάθαρο στόχο.

Τότε άρχισαν τα γνωστά trolls με τα “μπάρμπα Γιάννη και μπάρμπα Γιάννη”. Ήταν η πρώτη φορά που ο κόσμος θύμωσε με τις μεθοδεύσεις τους και άρχισε να τους γυρίζει την πλάτη. Αυτό φάνηκε και στο διαδικτυακό γκάλοπ του olympospieria.com, που διήρκεσε σχεδόν 2 μήνες και έδειξε την τάση. Κι ας αμφισβητήθηκε (ως συνήθως) από τα γνωστά κέντρα!

Ύστερα επιστράτευσαν όλα σχεδόν τα μέσα της Πιερίας (ραδιόφωνα, τηλεόραση και το σύνολο των sites & blogs πλην 4 που… αντιστάθηκαν στα “σίγουρα”!), αλλά όπως φάνηκε από το αποτέλεσμα, επικοινωνιακά, η ποιότητα επικράτησε της ποσότητας!

Μετά συνέχισαν με άλλα κόλπα, που αν τα γράψω, θα τσιμπήσω ακόμα μια (αυτήν τη φορά δίκαια) μήνυση και που όλοι τα ξέρετε! Η εξουσία πάντα είχε και έχει την δυνατότητα να… ανοιχτεί κάπως παραπάνω και να εξυπηρετήσει οικείους, αλλά και αλλότριους σκοπούς! Αλλά κι εκεί απέτυχαν λόγω της πρωτοφανούς ένδειας στην ποιότητα των στελεχών-εργαλείων τους!

Μετά ήρθαν οι εθνικές εκλογές, τους κάθισαν ο κουμπάρος και η “Νίκη”, πήραν πάλι πάνω τους και άρχισαν να πιστεύουν πως είναι άτρωτοι και ανίκητοι, ακόμα και κόντρα στην κοινή λογική και την λαϊκή οργή που δυνάμωνε καθημερινά, λόγω της αλαζονείας, αλλά και της μέτριας προς κακής διαχείρισης των ζητημάτων του Δήμου.

Στο τέλος, αφού όλα τους τα τερτίπια δεν έδωσαν το αναμενόμενο αποτέλεσμα (κι ενώ στο μεταξύ “κατάφεραν” να σταματήσουν τον συνδυασμό Τσακιρίδη, που σήμερα θα τους ήταν υπερπολύτιμος για να πάνε στον Β’ γυρο), επιστράτευσαν την “βιομηχανία” των μηνύσεων και των αγωγών (δεν ξέρω ποιος βλαξ τους συμβούλεψε να πέσουν σε τέτοια λούμπα προεκλογικά!), η οποία συνεχίστηκε μέχρι και την παραμονή των εκλογών, εξαγριώνοντας ακόμη περισσότερο τους πολίτες!

Βάλτε τώρα και λίγες πατατούλες και λίγες σακουλίτσες, λίγη βιασύνη για τις λάμπες, και λίγο από… “φουκαρά” και “που πας ρε Καραμήτρο”, έτοιμη η συνταγή ΤΗΣ ΣΥΝΤΡΙΒΗΣ!

Αντίθετα ο Γιάννης Ντούμος έκανε εκλογές με τις δικές του δυνάμεις, έχοντας στο πλευρό του καθημερινά όλο και περισσότερους αδικημένους πολίτες, ριγμένους επιχειρηματίες που τους φύτεψαν απέναντι ανταγωνιστικές επιχειρήσεις, αλλά και πολιτικούς, που είτε απαξιώθηκαν απο την αλλαζονική συμπεριφορά της σημερινής διοίκησης του Δήμου, είτε αδικήθηκαν, είτε παραπλανήθηκαν από παχιά λόγια και υποσχέσεις. Και που όλοι αυτοί μαζί, στράφηκαν φυσικά στην τελική ευθεία εναντίον τους!

Όλοι έβλεπαν αυτό που έρχονταν. Τον Γιάννη Ντούμο, μεθοδικό, έξυπνο, εργατικό, με δεμένη ομάδα που τον αγάπησε, χωρίς παχιά λόγια και υποσχέσεις, αλλά μόνο με ουσία. Όλοι; Όχι φυσικά. Αυτοί στα ισόγεια βαυκαλίζονταν μεταξύ τους και αλληλοπαινεύονταν καθημερινά για το πόσο σπουδαίοι είναι και για το ακόμα πιο… σπουδαίο έργο που “παρήγαγαν” στην τετραετή θητεία τους!

Ναι, αλλά με μπαρδάκια και χαριτωμενιές (καλεσμένους από άλλους νομούς σε προεκλογικές συγκεντρώσεις!), δεν κάνεις τον μέσο πολίτη να σε αγαπήσει. Και ο μέσος πολίτης δεν τους αγάπησε ποτέ. Και σήμερα είδαν, ακόμα και οι πιο άπιστοι των Θωμάδων (όπως πχ η ΔΕΕΠ Πιερίας που δεν αντιστάθηκε ποτέ στην Νίκη και συμπορεύτηκε τυφλά με τα ισόγεια και με άλλα τέτοια ανέκδοτα!), το φως το αληθινό!

Ο βασιλιάς πέθανε, ζήτω ο νέος βασιλιάς! Γιάννη Ντούμο, καλή θητεία να έχεις, με υγεία και φώτιση! Και με έναν (όλον τον) κόσμο δίπλα σου, που περιμένει πολλά από σένα…