ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023

Ξεκίνησε η «άμεση» πίεση για την απόκτηση ψηφιακών ταυτοτήτων με στυλ «υποχρεωτικού εμβολιασμού»

 Μητέρα από του Ρέντη μας κατήγγειλε ότι απαιτούσαν από το Δημοτικό Ωδείο του ΑΜΚΑ του 13χρονου γιού της για να μπορέσει να εγγραφεί στο μαθητολόγιο του Υπουργείου πολιτισμού αφού «έτσι κι αλλιώς θα ενσωματωθεί στις νέες ταυτότητες»...

Καταγγελία: Την γνωστή επιτυχημένη μέθοδο του εκβιασμού κατά την περίοδο της πανδημίας φαίνεται ότι επιστρατεύουν σιγά-σιγά οι κυβερνώντες, έτσι ώστε να οδηγήσουν τους πολίτες στην υποχρεωτική (έστω και δια της πλαγίας οδού) απόκτηση της νέας ψηφιακής ταυτότητας.

Όπως ακριβώς εκβίαζαν τους πολίτες να εμβολιαστούν έτσι ώστε να μπορούν να εργάζονται ή να έχουν πρόσβαση σε καθημερινά αγαθά και στις καθημερινές τους συνήθειες, έτσι και τώρα, για τις εγγραφές σε δημόσια ή δημοτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, έχει καθιερωθεί η υποχρεωτική (αν και όχι επίσημα) επίδειξη του αριθμού ΑΜΚΑ του εκάστοτε σπουδαστή, άσχετα εάν αυτός είναι ανήλικος.

Ακροάτρια της Prime News και αναγνώστρια της primenews.press, σε επικοινωνία που είχε μαζί μας, μας έδωσε μια πρώτη γεύση για το τι θα μας περιμένει από εδώ και στο εξής στον θαυμαστό ψηφιακό κόσμο.

Η ίδια όπως κάθε χρόνο πήγε να κάνει την εγγραφή του ανήλικου γιού της στο Δημοτικό Ωδείο του δήμου Ρέντη στην Αττική. Εκεί πέρα από όλα τα στοιχεία που συνήθιζε να δίνει, φέτος για πρώτη φορά της ζήτησαν και το ΑΜΚΑ του παιδιού, γεγονός που προκάλεσε την απορία και την αντίδρασή της.

«Πήγα στα μέσα Σεπτέμβρη να κάνω την εγγραφή του παιδιού στο Ωδείο, όπως κάθε χρόνο και έδωσα τα στοιχεία τα δικά μου και του παιδιού, πληρώνοντας το αντίστοιχο αντίτιμο. Αρχές Οκτώβρη όμως με παίρνουν τηλέφωνο από τη γραμματεία και μου λένε ότι από φέτος θα πρέπει να δίνετε και το ΑΜΚΑ του παιδιού, γιατί αυτά στέλνονται στο Υπουργείο Πολιτισμού για να περαστούν στο σύστημα του μαθητολογίου.

Εγώ απόρησα αμέσως, και ρώτησα την κυρία, για ποιο λόγο να δώσω ένα τόσο ευαίσθητο προσωπικό δεδομένο ενός ανήλικου και μάλιστα δια τηλεφώνου. Εκείνη μου απάντησε πως αυτές είναι οι νέες οδηγίες που εστάλησαν από το Υπουργείο και ότι δεν ξέρει κάτι παραπάνω. Αρνήθηκα ευγενικά να της δώσω και εκεί λέγοντας μου πως αν προκύψει κάτι, θα επικοινωνήσει και πάλι μαζί μου», ανέφερε η κα Γεωργία.

Τις επόμενες ημέρες δεν προέκυψε κάποια νέα κρούση από το Ωδείο, όμως στα μέσα Οκτώβρη που πήγε να πληρώσει την επόμενη δόση των διδάκτρων, από την γραμματεία την ενημέρωσαν ότι πρέπει να μιλήσει με τον διευθυντή για το θέμα του ΑΜΚΑ.

«Δεν θα με έπαιρνα τηλέφωνο, αλλά όταν με είδε ο κύριος από την γραμματεία, μου είπε ότι πρέπει επειγόντως να επικοινωνήσω με τον διευθυντή του Ωδείου γιατί υπάρχει θέμα με το ΑΜΚΑ του παιδιού. Τον πήρα τον άνθρωπο τηλέφωνο, μου μίλησε πολύ λογικά, λέγοντας μου ότι δεν είναι κάτι που το επιθυμούν οι ίδιοι, αλλά ότι είναι απαίτηση του Υπουργείου Πολιτισμού, διότι θα βγουν οι νέες ταυτότητες και αργά η γρήγορα θα έχουμε σε έναν αριθμό τα πάντα!», συνέχισε.

Μάλιστα όπως μας ανέφερε η ίδια, ο διευθυντής είχε διαπληκτισμό για το ζήτημα αυτό με τους υπεύθυνους του Υπουργείου, διότι δεν θεωρεί λογικό από τώρα να μπει σε εφαρμογή μια τέτοια απόφαση, καθώς εφόσον δεν είναι υποχρεωτική ακόμα η έκδοση των νέων ταυτοτήτων, για ποιο λόγο τους ασκούν τόση μεγάλη πίεση; Η κα Γεωργία μας ανέφερε επίσης ότι επικοινώνησε και με το Υπουργείο και με τον Συνήγορο του Πολίτη.

«Έκανα επίσημη αναφορά στον Συνήγορο του Πολίτη. Παρ’ όλο που θεώρησαν και οι ίδιοι παράξενο όλο αυτό που είχε συμβεί, ενώ δεν είχαν και κάποια τέτοια ενημέρωση, μου είπαν ότι μέχρι 30 Οκτωβρίου δεν προλαβαίνουμε να κάνουμε κάτι και μου πρότειναν να επικοινωνήσω με τον υπεύθυνο προσωπικών δεδομένων του Υπουργείου Πολιτισμού. Και λέω 30 Οκτώβρη, γιατί από το Ωδείο μου είπαν πως αυτή είναι η καταληκτική ημερομηνία για την εγγραφή των παιδιών στο μαθητολόγιο και από εκεί και πέρα η οποιαδήποτε εγγραφή θα θεωρείται άκυρη!», μας είπε.

Η ίδια προσπάθησε μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα να βρει τον υπεύθυνο GPO (προσωπικών δεδομένων) του Υπουργείο, όμως δεν αναγράφεται πουθενά, έτσι πήρε τηλέφωνο στη γραμματεία του Υπουργείου για να την συνδέσουν κατευθείαν μαζί του.

«Πήρα ένα σωρό τηλέφωνα, μίλησα με πολλούς ανθρώπους και εν τέλη φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει υπεύθυνο πόστο στο Υπουργείο αυτό. Με τα πολλά ήρθα σε επαφή με την υπεύθυνη των Μουσικών Σπουδών, με αυτή που μιλούσε δηλαδή και ο διευθυντής του Ωδείου, η οποία μου εξήγησε πως όλο αυτό γίνεται για λόγους ταυτοποίησης.

» Αυτή η απάντηση με ανάγκασε να τη ρωτήσω ”μα καλά, για ποια ταυτοποίηση λέτε, αφού το παιδί έχει αστυνομική ταυτότητα, να σας δώσω τον αριθμό του, επειδή το παιδί δίνει και εξετάσεις για να ξέρετε ότι είναι αυτός και δεν είναι κάποιο άλλο παιδί”».

Η υπεύθυνη του Υπουργείου της είπε αρχικά ότι το ΑΜΚΑ χρειάζεται επειδή δεν έχουν όλα τα παιδιά ταυτότητα και ότι η νέα εγκύκλιος που έχουν στα χέρια τους από τον Οκτώβρη, τους προτρέπει μέσα σε όλα τα υπόλοιπα στοιχεία, να αποθηκεύουν πλέον και αυτό. Πράγμα που γέννησε νέες απορίες στην κα Γεωργία.

«Μα όλα τα παιδιά μετά την ηλικία των 12 ετών έχουν πλέον ταυτότητα και για τα παιδιά που είναι κάτω των 12 ετών, αρκεί μια υπεύθυνη δήλωση και μια ταυτοποίηση παρουσία του γονέα από το εκάστοτε Αστυνομικό Τμήμα, τι άλλαξε φέτος, γιατί τόση βιασύνη; Και η απάντηση της ήταν εκείνη που υποψιαζόμουν. Μου ξεκαθάρισε πώς όλο αυτό γίνεται στο πλαίσιο της προσαρμογής των μαθητών και των πολιτών στις νέου τύπου ταυτότητες οι οποίες θα γίνουν υποχρεωτικές από τις 3 Αυγούστου 2026.

» Και της απάντησα πως εφόσον η διορία για την υποχρεωτική απόκτηση της νέας ψηφιακής ταυτότητας είναι μέχρι τότε, δεν επιθυμώ να δώσω το ΑΜΚΑ του παιδιού μέχρι το τέλος της διορίας»

Η υπεύθυνη τελικά της είπε πως δεν είναι υποχρεωτικό να δώσει τώρα το ΑΜΚΑ του παιδιού, πως είναι κάτι το προαιρετικό και πως το παιδί θα εγγραφεί κανονικά στο μαθητολόγιο του Υπουργείου χωρίς να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα, αλλά κάποια στιγμή θα ανοίξουν οι πλατφόρμες και η διαδικασία θα γίνει υποχρεωτική. Η επόμενη περίοδος εγγραφής στα Ωδεία είναι τον Φεβρουάριο και η κα Γεωργία ανησυχεί.

«Πολλοί θεωρούν ως κάτι ανούσιο να ασχολούμαστε με τέτοιου είδους ζητήματα, δίνουν χωρίς δεύτερη σκέψη τα προσωπικά τους στοιχεία και των παιδιών τους σε κάθε είδους ψηφιακή πλατφόρμα και ας μη γελιόμαστε, στο κράτος που βρισκόμαστε κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα τηρηθεί το απόρρητο, ότι και αν λένε οι ιθύνοντες. Με τρομάζει ο ύπουλος τρόπος που επιχειρούν να καθιερώσουν κάποια πράγματα. Μακάρι τα πράγματα να μη γίνουν δυστοπικά στο μέλλον, αλλά αυτό που βίωσα είναι άσχημος οιωνός για το μέλλον μας και των παιδιών μας», ανέφερε ολοκληρώνοντας η κα Γεωργία.

Εμείς σαν prime news επικοινωνήσαμε με το Υπουργείου Πολιτισμού και η απάντηση που δεχτήκαμε είναι ανάλογη με εκείνη που δόθηκε στην αναγνώστρια μας. Το κράτος γίνεται ψηφιακό, όλοι θα πρέπει να ενταχθούμε μέσα σε αυτό, είτε είμαστε ενήλικες, είτε ανήλικοι, τα παιδιά με το που θα γεννιούνται θα έχουν ΑΜΚΑ, άρα ψηφιακή ταυτότητα, αλλιώς θα μένουν εκτός συστήματος και τα ίδια και οι γονείς τους (αν δεν τους τα παίρνουν) και αυτός θα είναι ο θαυμαστός νέος κόσμος που έρχεται.

Το ντροπιαστικό της υπόθεσης είναι ο ύπουλος τρόπος που για ακόμα μια φορά επιχειρείται να καθιερωθεί ως δεδομένο, μια κατάσταση για την οποία κανένας δεν ρωτήθηκε, κανένα δημοψήφισμα δεν έγινε, όπως γίνεται στις πραγματικά δημοκρατικές χώρες. Και ο τρόπος του θυμίζει τον τρόπο με τον οποίο επέβαλαν τον εμβολιασμό των ανθρώπων.

Από πληροφορίες μας ξέρουμε ότι δεν υπάρχει μεγάλη ζήτηση ακόμα για τις νέες ψηφιακές ταυτότητες. Περίπου 80.000 συμπολίτες μας έχουν κάνει αίτηση έκδοσης, ένα νούμερο που δεν ικανοποιεί σε καμία περίπτωση τους υπεύθυνους κυβερνώντες. Και έτσι ακριβώς όπως έγινε και με τα εμβόλια, ότι δεν περαστεί με το καλό, θα περαστεί με το «βρώμικα άγριο». Αν θες να είσαι κομμάτι του συνόλου και «αξιοπρεπής πολίτης»…