ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024

Αυξανόμενες ανησυχίες για τους δεσμούς μεταξύ του τρανσεξουαλισμού και της βίας

 Τρανσεξουαλισμός και αύξηση της βίας: Τα ζητήματα ψυχικής υγείας που εκδηλώνονται με την σύγχυση των φύλων, σε συνδυασμό με ισχυρές ορμόνες διασταυρούμενων φύλων, μπορεί να είναι συνταγή για ένα άνευ προηγουμένου ξέσπασμα βίας, όπως αναφέρουνορισμένοι ειδικοί.

Από το 2018 μέχρι και σήμερα, πέντε άτομα που αναγνωρίστηκαν ως τρανσέξουαλ ή είχαν σύγχυση φύλου έχουν προχωρήσει σε μαζικές δολοφονίες σε σχολεία και επιχειρήσεις. Οι αρχές καθυστερούν ολοένα και περισσότερο να επιβεβαιώσουν τις λεγόμενες ταυτότητες και τα κίνητρα φύλου τους σε περιπτώσεις όπως αυτές.

Όταν αποκαλύφθηκαν οι «ταυτότητες φύλου» των δολοφόνων, σε ορισμένα ειδησεογραφικά μέσα, οι σχολιαστές και δημοσιογράφοι έσπευσαν να επισημάνουν ότι οι άνθρωποι που προσδιορίζονται ως τρανς και εκείνοι που λένε ότι δεν είναι ούτε άνδρες ούτε γυναίκες αντιπροσωπεύουν ένα πολύ μικρό ποσοστό εκείνων που προκαλούν τις δολοφονίες.

Αλλά οι αριθμοί δείχνουν ένα αυξανόμενο ανησυχητικό μοτίβο.

Ο μαζικός πυροβολισμός ορίζεται από το Κέντρο Έρευνας για την Πρόληψη του Εγκλήματος ως η δολοφονία τεσσάρων ή περισσότερων ανθρώπων σε ένα περιστατικό που δεν σχετίζεται με συμμορίες ή ναρκωτικά.

Από τους 37 μαζικούς πυροβολισμούς από το 2018 έως το 2023, οι δύο πραγματοποιήθηκαν από άτομα με σύγχυση φύλου, σύμφωνα με τον John Lott, πρόεδρο του Κέντρου Έρευνας για την Πρόληψη του Εγκλήματος. Τρεις επιπλέον πυροβολισμοί πραγματοποιήθηκαν από άτομα με σύγχυση φύλου που είχαν ως αποτέλεσμα λιγότερα από τέσσερα θύματα.

Η υπόθεση που έχει δεχτεί τον πιο έντονο έλεγχο των μέσων ενημέρωσης είναι αυτή της 28χρονης Audrey Hale, η οποία προκάλεσε πραγματική αιματοχυσία στο Covenant School του Νάσβιλ τον Μάρτιο του 2023.

Σκότωσε τρία 9χρονα και τρεις ενήλικες προτού η αστυνομία την πυροβολήσει και τη σκοτώσει.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας του Μητροπολιτικού τμήματους του Νάσβιλ, Τζον Ντρέικ, η κυρία Χέιλ αναγνωρίστηκε ως «τρανς άνδρας».

εικόνα-5573233
Η Audrey Hale με πυροβόλο όπλο μέσα στο Covenant School στο Νάσβιλ στις 27 Μαρτίου 2023

Δέκα μήνες μετά την αποτρόπαια πράξη της, σαφής εικόνα του κινήτρου της κυρίας Χέιλ δεν υπάρχει. Οργανώσεις μέσων ενημέρωσης έχουν καταθέσει μηνύσεις ζητώντας να δουν τα ημερολόγιά της, τα οποία εξακολουθούν να βρίσκονται στην κατοχή της αστυνομίας.

Μετά τα περισσότερα περιστατικά μαζικών πυροβολισμών, οποιαδήποτε γραπτά που υποδηλώνουν κίνητρο δημοσιοποιούνται

Τελικά, τρεις σελίδες από αυτό που επιβεβαίωσε η αστυνομία ότι ήταν το ημερολόγιο της κυρίας Χέιλ διέρρευσαν στον σχολιαστή των μέσων ενημέρωσης Στίβεν Κράουντερ, ο οποίος δημοσίευσε τα γραπτά στο διαδίκτυο. Οι σελίδες περιείχαν ρατσιστικές συκοφαντίες εναντίον λευκών ανθρώπων. Το παράξενο είναι πως η κυρία Χέιλ ήταν επίσης λευκή.

Εκτός από την Audrey Hale, υπήρχε ο Anderson Lee Aldrich, ένας άνθρωπος που προσδιορίζεται ως μη δυαδικός. Καταδικάστηκε σε περισσότερα από 2.000 χρόνια φυλάκιση για τη δολοφονία πέντε ανθρώπων σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης LGBT στο Κολοράντο Σπρινγκς το 2022.

Οι άλλοι τρεις πυροβολισμοί με λιγότερα από τέσσερα θύματα περιλαμβάνουν ένα περιστατικό τον Ιανουάριο στο συγκρότημα Perry Middle School and High School στο Perry της Αϊόβα, στο οποίο εμπλέκεται ένας 17χρονος που φέρεται να χρησιμοποίησε το hashtag «φύλο-ρευστότητας» για να περιγράψει τον εαυτό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. .

Στις 4 Ιανουαρίου πυροβόλησε θανάσιμα έναν μαθητή λυκείου και τραυμάτισε άλλους έξι προτού αυτοκτονήσει, σύμφωνα με την αστυνομία της Αϊόβα. Ο διευθυντής του σχολείου, Dan Marbuger πέθανε από τα τραύματά του 10 ημέρες αργότερα, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του.

Το 2021, μια γυναίκα που αναγνωρίστηκε ως άνδρας σκότωσε τρεις συναδέλφους της και τραυμάτισε άλλους τρεις έξω από μια αποθήκη της αλυσίδας Rite Aid στο Aberdeen του Μέριλαντ, προτού αυτοπυροβοληθεί, σύμφωνα με την αστυνομία.

Και σε έναν πυροβολισμό το 2019, η 17χρονη Maya “Alec” McKinney, μια γυναίκα που ταυτίστηκε ως άνδρας, ήταν μια από τους δύο μαθητές του Κολοράντο που κατηγορήθηκαν για τον πυροβολισμό που σκότωσε ένα άτομο και τραυμάτισε οκτώ στο ιδιωτικό σχολείο Highlands Ranch κοντά στο Ντένβερ. Η κυρία McKinney καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.

Ο αριθμός των ατόμων ηλικίας 13 ετών και άνω που αναγνωρίζονται ως τρανς στις Ηνωμένες Πολιτείες εκτιμάτα ότι είναι περίπου 1,6 εκατομμύρια, ή το 0,6% του πληθυσμού, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Williams για τον Σεξουαλικό Προσανατολισμό και την Ταυτότητα Φύλου και Δημόσια Πολιτική.

Και παρόλο που το 0,6% του πληθυσμού 13 ετών και άνω αναγνωρίζεται ως τρανς, το 5,4% των μαζικών πυροβολισμών τα τελευταία χρόνια αφορούσαν άτομα με σύγχυση φύλου.

εικόνα-5573237
Η ανταπόκριση της αστυνομίας σε πυροβολισμούς στο γυμνάσιο της Αϊόβα, στις 4 Ιανουαρίου 2024

Η γλώσσα της βίας

Δεν είναι ο κανόνας για όσους υποφέρουν από δυσφορία φύλου να διαπράττουν βία, σύμφωνα με την Κάθι Πλατάνη, η οποία διευθύνει την Ομάδα Διαχείρισης Κρίσιμου Περιστατικού του Νοτιοδυτικού Οχάιο.

Ωστόσο, η κοινωνία δεν πρέπει να αγνοεί την αυξανώμενη τάση της κλιμάκωσης της βίας από την συγκεκριμένη ομάδα, όπως αναφέρει η ίδια.

«Οι ορμόνες αλλάζουν τη χημεία του εγκεφάλου», είπε η κ. Πλατάνη, που είναι κάτοχος διδακτορικού στην κλινική ψυχολογία. «Και αν αλλάξεις τη χημεία του εγκεφάλου, τότε μπορείς να αλλάξεις και την συμπεριφορά του ατόμου».

Οι ορμονικές θεραπείες που αλλάζουν τον εγκέφαλο και που χρησιμοποιούνται σε προσπάθειες αλλαγής του φύλου μπορεί να είναι εκείνες που οδηγούν σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έχουν να κάνουν με την trantifa (ένας συνδυασμός των λέξεων «τρανς» και «Αντίφα») που φαίνεται να ενθαρρύνουν τη βία εναντίον εκείνων που ίδιοι τους χαρακτηρίζουν ως «τρανσφοβικούς».

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι ένα πρόσφατο βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και που ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο προβολές.

Στο βίντεο αυτό φαίνεται ένας άνδρας ντυμένος με γυναικεία ρούχα, να απειλεί ξεκάθαρα με μαζική δολοφονία. Η λεζάντα του βίντεο γράφει: «Αν οι τρανσφοβικοί συνεχίζουν να πηγαίνουν κόντρα στις αδερφές μου, θα αρχίσω να συμπεριφέρομαι σαν τον Άνακιν (υπονοώντας έναν ήρωα του Star Wars)».

Το συγκεκριμένο άτομο δηλαδή δείχνει να ταυτίζεται με το πρότυπο του χαρακτήρα των Star Wars, Anakin Skywalker, ο οποίος σκότωσε έναν ολόκληρο πληθυσμό ανδρών, γυναικών και παιδιών.

Πολλοί σχολιαστές εξέφρασαν την οργή τους για τη δημοσίευση αυτή και για το φαινομενικά ανθρωποκτονικό αίσθημα που εξέπεμπε.

Αλλά αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως αυτή υποδηλώνουν ότι η τιμωρία είναι δικαιολογημένη και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αναταραχές και βία, είπαν ειδικοί στους The Epoch Times.

Εάν εκείνοι που πιστεύουν ότι έχουν γεννηθεί σε λάθος σώματα δεν βρουν αποδοχή από τους φίλους ή την οικογένεια, μπορεί να πυροδοτηθούν μέσα τους, αισθήματα έντονης δυσαρέσκειας», είπε η κ. Πλατάνη.

«Θέλουν να ανταποδώσουν στον κόσμο αυτό που θεωρούν ότι κάνει ο κόσμος εναντίον τους, είτε όταν τους εκφοβίζουν είτε όταν τους αποδοκιμάζουν είτε όταν τους εγκαταλείπουν εντελώς. Και έτσι με αυτόν τον τρόπο, θέλουν να κάνουν μια τολμηρή δήλωση», είπε.

«Από τη στιγμή που περάσουν σε αυτό το επίπεδο και νιώσουνε έντονο το συναίσθημα της εκδίκησης απέναντι στον κόσμο, τότε θα έχουμε την τέλεια καταιγίδα», συμπλήρωσε.

εικόνα-5573246
Διαδηλωτές υποστηρίζουν τα παιδιά που αναγνωρίζονται ως τρανς και τις λεγόμενες θεραπείες που επιβεβαιώνουν το φύλο, έξω από το Νοσοκομείο Παίδων της Βοστώνης στις 18 Σεπτεμβρίου 2022

Ψυχικές ασθένειες και ορμόνες

Η δυσανάλογη τάση για ακραία βία μπορεί να εξηγηθεί με γνώμονα τη βιολογία.

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η αλλαγή του σώματός τους που θα αντικατοπτρίζει τη νέα «ταυτότητα φύλου»τους, θα λύσει τα προβλήματα ψυχικής υγείας τους, σύμφωνα με τον νευροψυχολόγο Άλαν Χόουπγουελ.

Τα άτομα με δυσφορία φύλου μπορεί να δοκιμάσουν πρώτα ορμονικές θεραπείες, γεγονός που τα καθιστά πιο ευαίσθητα σε εναλλαγές της διάθεσης και προβλήματα υγείας, είπε ο ίδιος.

Οι ασθενείς που προσπαθούν να ζήσουν ως το αντίθετο φύλο λαμβάνουν «τεράστιες» δόσεις τεστοστερόνης ή οιστρογόνων, συμπλήρωσε. Οι θεραπείες που αποσκοπούν στην προσπάθεια αλλαγής του φύλου διαταράσσουν επίσης τη λειτουργία του εγκεφάλου και ολόκληρο το φυσικό σύστημα του σώματος, τόνισε.

Μια συστηματική ανασκόπηση των επιδράσεων της τεστοστερόνης που δόθηκε σε γυναίκες που ταυτίζονται ως άνδρες κυκλοφόρησε το 2020. Εξέτασε επτά διαφορετικές μελέτες σχετικά με την επιθετικότητα σε άτομα που αναγνωρίζονται ως τρανς.

Οι μελέτες επικεντρώθηκαν στα επίπεδα επιθετικότητας πριν και μετά τη λήψη ανδρικών ορμονών.

Στην ανάλυσή τους, οι ερευνητές έγραψαν ότι οι γυναίκες που προσπαθούν να ζήσουν ως άντρες προειδοποιούνται για «αυξημένη επιθετικότητα κατά την έναρξη θεραπείας με τεστοστερόνη» λόγω παλαιότερων συσχετισμών μεταξύ των ανδρικών ορμονών και της επιθετικότητας.

Η τεστοστερόνη έχει συνδεθεί με αυτό που είναι γνωστό ως «οργή των ειδών», αδικαιολόγητη δηλαδή οργή ή εκρήξεις θυμού που συχνά συνδέονται με τη χρήση στεροειδών. Η κατάχρηση τεστοστερόνης στους κύκλους της άρσης βαρών και του bodybuilding έφερε στην επικαιρότητα το θέμα όταν ψηφίστηκε ο νόμος κατά της χρήσης στεροειδών το 1990.

Φάρμακο τεστοστερόνης που χρησιμοποιείται για τη μετάβαση του φύλου, στη βόρεια Καλιφόρνια στις 26 Αυγούστου 2022. (John Fredricks/The Epoch Times)
Φάρμακο τεστοστερόνης που χρησιμοποιείται για τη μετάβαση του φύλου, στη βόρεια Καλιφόρνια στις 26 Αυγούστου 2022

Οι ασθενείς του κ. Hopewell στη δεκαετία του 1980 που ταυτίστηκαν ως τρανς συχνά πάλευαν με ψυχικές ασθένειες, είπε. Τους παρακολουθούσε ενώ εργαζόταν στο Ιατρικό Παράρτημα του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Γκάλβεστον.

Οι τρανσέξουαλ ασθενείς υποφέρουν συχνά από άλλα ψυχικά προβλήματα, όπως η κατάθλιψη και το άγχος, είπε.

Πρόσθεσε ότι έχει δει ότι η χορήγηση ορμονών σε ένα άτομο που βρίσκεται ήδη υπό ψυχικό στρες μπορεί να επιδεινώσει τα προβλήματα ψυχικής υγείας.

Μια πρόσφατη φινλανδική μελέτη διαπίστωσε ότι τα προβλήματα ψυχικής υγείας για άτομα που έχουν κάνει την ιατρική φυλομετάβαση συνεχίζονται παρά τη «θεραπεία τους».

Η ανάλυση των δεδομένων αυτών έδειξε ότι η ανάγκη για ψυχιατρική φροντίδα ήταν μεγαλύτερη τόσο πριν όσο και μετά την ιατρική «μετάβαση» σε σύγκριση με την ανάγκη για ψυχιατρική φροντίδα των ατόμων στην ομάδα ελέγχου της μελέτης.

Τα άτομα που βρίσκονται σε μετάβαση «παρουσιάζουν πολύ περισσότερες κοινές ψυχιατρικές ανάγκες από τους αντίστοιχους ελέγχους πληθυσμού τους, ακόμη και όταν πραγματοποιούνται ιατρικές παρεμβάσεις GR [αλλαγής φύλου]», έγραψαν οι ερευνητές της μελέτης.

Κατά τη θεραπεία ασθενών με δυσφορία φύλου, πολλοί στην ιατρική κοινότητα φαίνονται αφοσιωμένοι στο να επιβεβαιώνουν την επιθυμία ενός ασθενούς να αλλάξει φύλο, είπε ο Andrew Brown. Ο κ. Μπράουν είναι αναπληρωτής αντιπρόεδρος πολιτικής στο Ίδρυμα Δημόσιας Πολιτικής του Τέξας, μια συντηρητική δεξαμενή σκέψης που επικεντρώνεται στην ελεύθερη επιχειρηματολογία και την ελευθερία.

Και αυτό, είπε, προκαλεί τεράστια ταλαιπωρία στους ασθενείς.

«Τα παιδιά που παλεύουν με τη δυσφορία του φύλου—πονούν», είπε. «Βιώνουν ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα ψυχικής υγείας και χρειάζονται συμβουλευτική και θεραπεία ψυχικής υγείας. Δεν χρειάζονται ιατρικοποίηση».

Αλλά η τάση, είπε, είναι οι γιατροί και οι ψυχολόγοι να επιβεβαιώνουν την πεποίθηση ενός ασθενούς ότι γεννήθηκε σε λάθος σώμα και ότι μια ιατρική «μετάβαση» θα κάνει τα πράγματα καλύτερα.

Αυτό, είπε, «το μόνο που κάνει είναι να ενισχύει τον πόνο που βιώνουν αυτά τα άτομα».

Και όταν διαπιστώνουν ότι εξακολουθούν να υποφέρουν από προβλήματα ψυχικής υγείας, συχνά τελικά ακολουθούν πιο ριζοσπαστικά βήματα, είπε ο κ. Hopewell. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει αφαίρεση γεννητικών οργάνων ή χειρουργική επέμβαση για να προσθέσετε κάτι που μοιάζει με τα γεννητικά όργανα του αντίθετου φύλου.

Όταν τα χειρουργικά μέτρα δεν τους βοηθούν να αισθάνονται λιγότερη σύγχυση ή δυσφορία, τα προβλήματα ψυχικής υγείας τους επιδεινώνονται με αισθήματα περισσότερο θυμού και μια αίσθηση απομόνωσης και αποξένωσης, είπε ο Δρ Hopewell.«Και αυτό που συμβαίνει είναι ότι φτάνουν στο τέλος της διαδρομής, όπου δεν υπάρχει τίποτα άλλο που μπορεί να γίνει. Συνειδητοποιούν ότι «είμαι το ίδιο ψυχικά άρρωστος όσο ποτέ και δεν θα γίνω ποτέ αληθινή γυναίκα ή αληθινός άντρας».

«Εκρηκτικό κοκτέιλ»

Η αύξηση των δολοφόνων που έχουν σύγχυση ως προς το φύλο σίγουρα αξίζει να εξεταστεί, είπαν ειδικοί στους The Epoch Times.

Ο κ. Μπράουν είπε ότι δεν εκπλήσσεται που υπάρχει ένας δυσανάλογος αριθμός πυροβολισμών που διαπράττονται από άτομα που προσδιορίζονται ως τρανς.

Τα άτομα με δυσφορία φύλου παλεύουν με μια κατάσταση αγωνίας ή δυστυχίας που προκαλείται από την αίσθηση ότι η «ταυτότητα φύλου» τους δεν ταιριάζει με το φύλο τους. Συχνά λένε ότι γεννήθηκαν σε λάθος σώμα και το πραγματικό τους φύλο δεν αντιπροσωπεύει το φύλο που τους «ανατέθηκε» κατά τη γέννηση.

Αυτή η πρόκληση ψυχικής υγείας μπορεί να επιδεινωθεί από τη βίαιη ρητορική ορισμένων τρανς ακτιβιστών, είπε ο κ. Μπράουν.

«Δεν είναι πολύ δύσκολο αυτά τα δύο πράγματα να ενωθούν και να δημιουργήσουν πραγματικά αυτή την τέλεια καταιγίδα δύο εξαιρετικά επικίνδυνων παραγόντων που οδηγούν στα ξεσπάσματα βίας», είπε.

Η προσεκτική παρατήρηση του θέματος από τον κ. Μπράουν κατά την αξιολόγηση της δημόσιας πολιτικής του υποδηλώνει ότι τα άτομα που προσδιορίζονται ως τρανς εκτίθενται σε «ένα εκρηκτικό κοκτέιλ τόσο ψυχικής υγείας όσο και χημικών και σωματικών τροποποιήσεων».

Υποστήριξε το νομοσχέδιο 14 της Γερουσίας του Τέξας , το οποίο απαγορεύει τις ορμόνες ή τις χειρουργικές επεμβάσεις στα παιδιά για να τα βοηθήσουν να «μεταβούν» σε μια νέα ταυτότητα φύλου. Το νομοσχέδιο έγινε νόμος το 2023.Το Τέξας ψήφισε επίσης νόμο το νομοσχέδιο 15 της Γερουσίας, το οποίο απαγορεύει στους τρανς αθλητές να συμμετέχουν σε αθλήματα κολλεγίων εναντίον αθλητών του αντίθετου φύλου.

εικόνα-5573250
Ακτιβιστές διαμαρτύρονται για νομοσχέδια που επιδιώκουν τον περιορισμό των διαδικασιών αλλαγής φύλου σε παιδιά που ταυτίζονται ως τρανς, στο Καπιτώλιο της Πολιτείας του Τέξας στο Όστιν στις 27 Μαρτίου 2023

Τέτοιοι νόμοι έχουν πυροδοτήσει αρκετές διαμαρτυρίες το 2023, καθώς ακόμα περισσότερες πολιτείες – όπως η Φλόριντα και το Τενεσί – ψήφισαν νομοθεσία για την απαγόρευση ορμονών και χειρουργικών επεμβάσεων για ανηλίκους. Ο κ. Μπράουν είδε τις διαμαρτυρίες και την αναστάτωση που προκλήθηκαν από τρανς ακτιβιστές στο Καπιτώλιο του Τέξας. Ένας τέτοιο βίντεο δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι Δημοκρατικοί νομοθέτες του Τέξας και οι πολιτικά ευθυγραμμισμένοι ακτιβιστές εργάστηκαν σκληρά για να σταματήσουν το νομοσχέδιο του Τέξας που απαγορεύει τη «φροντίδα που επιβεβαιώνει το φύλο» για ανηλίκους, ώστε να γίνει νόμος.

Είπαν ότι τα παιδιά αξίζουν πρόσβαση σε φροντίδα που επιβεβαιώνει το φύλο. Τελικά όμως το νομοσχέδιο ψηφίστηκε.

Παρά την πληθώρα των μελετών που δείχνουν ότι κάτι τέτοιο δεν είναι αληθές, ισχυρίστηκαν ότι το «να βοηθήσουμε τα παιδιά να «μεταβούν» σε άλλο φύλο μπορεί να μειώσει την πιθανότητα αυτοκτονίας εκείνων που αισθάνονται δυσφορία φύλου».

Οι μελέτες δεν κατέληξαν στο συμπέρασμα για το εάν οι σκέψεις περί αυτοκτονίας ή οι απόπειρες αυτοκτονίας μειώνονται με τη χρήση ορμονών αλλαγής φύλου και χειρουργικές επεμβάσεις που αλλάζουν το φύλο.

Μια ανασκόπηση μελετών του 2023 που εξέτασαν τον κίνδυνο αυτοκτονίας μετά από χορήγηση ορμόνης «επιβεβαίωσης φύλου» και χειρουργική επέμβαση έδειξε μείωση στο ποσοστό. Ωστόσο, ορισμένες από τις μελέτες βασίστηκαν σε λιγότερο αντικειμενικές έρευνες, οδηγώντας τους αναθεωρητές των μελετών των ιατρικών περιοδικών, στο συμπέρασμα ότι χρειάζονταν πιο αντικειμενικές επιστημονικές μελέτες.

«Ο αγώνας για να επιτραπεί στα παιδιά να ακρωτηριάσουν το σώμα τους ως μέρος της αλλαγής φύλου παίζει ρόλο σε μια ευρύτερη πολιτική στρατηγική», είπε ο κ. Μπράουν.

Πολλοί στο Δημοκρατικό Κόμμα πιστεύουν σε ένα «μαρξιστικό ψέμα» ότι ομάδες ανθρώπων —όπως αυτοί που προσδιορίζονται ως τρανς—είναι «καταπιεσμένοι», είπε.

Αυτό που αντιλαμβάνονται οι ίδιοι ως καταπίεση, οδηγεί στη βία. Ο αγώνας για τα «δικαιώματα των τρανσέξουαλ» έγινε ιδιαίτερα βίαιος όταν η Ράιλι Γκέινς, πρώην πρωταθλήτρια κολύμβησης του NCAA, δέχτηκε σωματική επίθεση τον Απρίλιο του 2023 μετά από ομιλία της στο Κρατικό Πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο. Από τότε που της ζητήθηκε να αγωνίζεται εναντίον ενός άνδρα και να μοιράζεται μαζί του τα αποδυτήρια, η κ. Γκέινς έχει μιλήσει σε όλη τη χώρα για τα προβλήματα που προκύπτουν με το να επιτρέπεται στους άνδρες που λένε ότι είναι γυναίκες να συμμετέχουν σε γυναικεία αθλήματα.

εικόνα-5573252
Η πρώην κολυμβήτρια Ράιλι Γκέινς καταθέτει κατά τη διάρκεια ακρόασης στο Καπιτώλιο στην Ουάσιγκτον στις 5 Δεκεμβρίου 2023

Σε μια ακρόαση της Επιτροπής Εσωτερικής Ασφάλειας της Βουλής για την ακροαριστερή πολιτική βία, η κ. Γκέινς κατέθεσε ότι μπορούσε να ακούσει τους διαδηλωτές να φωνάζουν και να ουρλίαζουν έξω από την αίθουσα όπου μιλούσε, λέγοντας, «Θα αντισταθούμε, θα σε κυνηγήσουμε!».

Η κυρία Γκέινς είπε ότι άρχισε να φοβάται για την ασφάλειά της. Καθώς τελείωνε την ομιλία της, οι διαδηλωτές που βρίσκονταν μέσα στην αίθουσα έτρεξαν να ανοίξουν τις κλειδωμένες πόρτες, αφήνοντας να μπει μέσα μια μεγάλη ομάδα θυμωμένων ακτιβιστών.

«Όρμησαν πάνω μου με υψωμένες γροθιές, οι περισσότεροι μου φώναζαν, μου τραβούσαν τα ρούχα, με έσπρωχναν, με έφτυναν», είπε στους νομοθέτες. «Δέχθηκα επίθεση».

Ένας αστυνομικός της πανεπιστημιούπολης την οδήγησε έξω από την αίθουσα, όπως είπε στους νομοθέτες, αλλά εκεί διασταυρώθηκε με μια ακόμη μεγαλύτερη ομάδα διαδηλωτών που εμπόδιζαν την έξοδο της από την σκάλα. Αυτή και ο αστυνομικός αναγκάστηκαν να κρύφτούν μέσα σε ένα γραφείο για τρεις ώρες.

Εν τω μεταξύ, όπως είπε, οι ακτιβιστές ούρλιαζαν «εκδικητικά, ρατσιστικά, βίαια, απαίσια πράγματα» και ακούγονταν να ζητούν «λύτρα» από έναν διευθυντή του κολεγίου με αντάλλαγμα την ασφαλή απελευθέρωσή της.

Αστυνομικοί από την πόλη του Σαν Φρανσίσκο καθάρισαν τελικά το διάδρομο για να μπορέσει να φύγει κάποια στιγμή, όπως είπε η κα Γκέινς.

Χαοτικές αντιπαραθέσεις όπως αυτή αποτελούν μέρος μιας κοινής μαρξιστικής στρατηγικής που πυροδοτεί το θυμό, την οργή και τη δυσαρέσκεια, είπε ο κ. Μπράουν.

«Είναι [όπως το βλέπουν οι μαρξιστές] καθήκον των καταπιεσμένων να ανατρέψουν τον καταπιεστή», είπε.

«Και νιώθουν ότι αποκτούν δύναμη μέσα σε αυτή την κοσμοθεωρία κάνοντας όλο και περισσότερους ανθρώπους να νιώθουν ότι καταπιέζονται και στη συνέχεια με την κατάλληλη πλύση εγκεφάλου να τους ευθυγραμμίζουν μεταξύ τους.

«Τώρα βλέπετε και μόνοι σας ότι έχουν περάσει στο επόμενο στάδιο και αυτό το στάδιο, είναι η άνευ όρων και όρίων, βία»