ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 11 Απριλίου 2024

Dr. Joseph Mercola: Πώς θα προστατευθείς αν μετατρέψουν τη γρίπη των πτηνών σε «πανδημία»

Η γρίπη των πτηνών: Οι ιστορικές ανησυχίες σχετικά με τη θνησιμότητα της γρίπης των πτηνών στους ανθρώπους αποδεικνύονται σταθερά αβάσιμες, χωρίς καταγεγραμμένους θανάτους στις ΗΠΑ από τέτοια κρούσματα, παρά τις σημαντικές κρατικές δαπάνες και τις δημόσιες προειδοποιήσεις στο παρελθόν

– Οι πρόσφατες συζητήσεις γύρω από την «παγκόσμια βιοασφάλεια» και το ενδεχόμενο κρούσματα ασθενών να ενθαρρύνουν μια ολοκληρωτική παγκόσμια κυβέρνηση έχουν ενταθεί. Μια εργαλειοποιημένη γρίπη των πτηνών θα μπορούσε να είναι η επόμενη μεγάλη απειλή

– Πρόσφατα κρούσματα γρίπης των πτηνών που προσβάλλουν διάφορα θηλαστικά, συμπεριλαμβανομένων των ζώων και των κατοικιδίων ζώων, υποδηλώνουν ότι ο ιός μπορεί να προσαρμόζεται σε νέους ξενιστές, προκαλώντας συναγερμό σχετικά με την πιθανή επίδρασή του στον άνθρωπο

– Τον Μάρτιο του 2024, το πρώτο κρούσμα γρίπης των πτηνών σε ζώα βρέθηκε σε κατσίκα στη Minnesota. Τον ίδιο μήνα, μολυσμένες αγελάδες εντοπίστηκαν στο Kansas, στο Texas, στο New Mexico, στο Idaho και στο Michigan. Τρεις γάτες έχουν επίσης πεθάνει από λοίμωξη H5N1 και ένα άτομο που ήρθε σε στενή επαφή με μολυσμένες αγελάδες βρέθηκε θετικό (με επιπεφυκίτιδα στο μάτι).

– Τα τρέχοντα αντίμετρα κατά της γρίπης των πτηνών, όπως η θανάτωση μολυσμένων και εκτεθειμένων ζώων, εμποδίζουν την ανάπτυξη της φυσικής ανοσίας. Τα μικρότερα μεγέθη μολυσμένων κοπαδιών και η καλύτερη διαχείριση θα μείωναν επίσης τον κίνδυνο της νόσου

Μέχρι στιγμής, κάθε περίπτωση διακίνησης φόβων και ανησυχιών για την πιθανότητα μιας θανατηφόρου γρίπης των πτηνών έχει αποδειχθεί ψευδής. Γι’ αυτό έγραψα το βιβλίο μου, που ήταν στη λίστα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στους New York Times, «The Great Bird Flu Hoax», πριν από 15 χρόνια, το 2009. Τέσσερα χρόνια νωρίτερα, το 2005, ο τότε Πρόεδρος George Bush ξόδεψε πάνω από 7 δισεκατομμύρια δολάρια σε προετοιμασίες και προειδοποίησε ότι περισσότερα από 2 εκατομμύρια Αμερικανοί θα μπορούσαν να πεθάνουν.

Η πραγματικότητα είναι ότι κανείς στις ΗΠΑ δεν πέθανε από τη γρίπη των πτηνών. Ούτε ένας. Ετήσια κρούσματα γρίπης των πτηνών καταγράφηκαν επίσης και διαφημίστηκαν μεταξύ 2014 και 2017, και πάλι χωρίς ανθρώπινα θύματα.

Περνώντας γρήγορα τις δεκαετίες και η «παγκόσμια βιοασφάλεια» έχει γίνει μια από τις κύριες τακτικές που επιλέχθηκε για να εγκαινιαστεί μια ολοκληρωτική Κυβέρνηση ενός κόσμου. Η COVID-19 ήταν απλά η προθέρμανση. Έχω δηλώσει επανειλημμένα ότι πρέπει να αναμένονται περισσότερες εστίες, είτε πραγματικές είτε φανταστικές, για αυτόν ακριβώς τον λόγο. Το μόνο ερώτημα, πραγματικά, είναι ποιο παθογόνο θα είναι.

Εργαλειοποιούν τη γρίπη των πτηνών;

Την άνοιξη του 2022, ο Bill Gates προειδοποίησε ότι θα εμφανιστεί μια άλλη πανδημία και ότι αυτή η επικείμενη πανδημία «θα τραβήξει την προσοχή αυτή τη φορά».

Σύμφωνα με τους ιολόγους που μίλησαν σε μια συνέντευξη Τύπου του Λευκού Οίκου, η γρίπη των πτηνών (H5N1) έχει μεταλλαχθεί ώστε να «εξαπλώνεται πιο εύκολα μεταξύ των θηλαστικών» και ένα ξέσπασμα στον ανθρώπινο πληθυσμό θα μπορούσε να είναι «100 φορές χειρότερο από την COVID», σκοτώνοντας έως και τους μισούς από αυτούς που θα μολυνθούν. Όπως αναφέρθηκε από το MSN στις 3 Απριλίου 2024:

«Πολλαπλές περιπτώσεις μόλυνσης σε διάφορα θηλαστικά, συμπεριλαμβανομένων των αγελάδων, των γατών και, πιο πρόσφατα, των ανθρώπων, αυξάνουν τον κίνδυνο μετάλλαξης του ιού προκειμένου να γίνει πιο μεταδοτικός… Ωστόσο, άλλοι στην ίδια ενημέρωση είπαν ότι είναι πολύ νωρίς για πανικό, επειδή υπάρχουν ακόμη πάρα πολλά άγνωστα στοιχεία σχετικά με τα πρόσφατα κρούσματα ώστε να δικαιολογηθεί συναγερμός. Ένας εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου είπε ότι ήδη παρακολουθείται η γρίπη των πτηνών στις ΗΠΑ».

Ένα γραφικό της Daily Mail που υποτίθεται ότι δείχνει πώς η γρίπη των πτηνών «πλησιάζει πιο κοντά στην ανθρώπινη διάχυση» παραθέτει τις ακόλουθες περιπτώσεις:

– Τα θηλαστικά που έχουν μολυνθεί από τη γρίπη των πτηνών από το 2022 περιλαμβάνουν την αλεπού, τη γάτα, το ριγέ skunk, το ρακούν και το κογιότ
– Τον Μάρτιο του 2024, βρέθηκε το πρώτο κρούσμα γρίπης των πτηνών σε ζώα σε μια κατσίκα στην κομητεία Stevens της Minnesota
– Τον Μάρτιο του 2024, η γρίπη των πτηνών προκάλεσε ασθένεια επίσης σε κοπάδια αγελάδων σε δύο γαλακτοκομικές φάρμες στο Kansas, σε τρεις γαλακτοπαραγωγικές μονάδες στο Panhandle του Texas και σε μία στο New Mexico. Δείγματα μη παστεριωμένου γάλακτος από τις άρρωστες αγελάδες βρέθηκαν επίσης θετικά στο παθογόνο. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Επιθεώρησης Υγείας Ζώων και Φυτών του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ, η γρίπη των πτηνών έχει επίσης ανιχνευθεί σε κοπάδια γαλακτοπαραγωγής στο Idaho και στο Michigan.

Σύμφωνα με αναφορές, το στέλεχος της γρίπης των πτηνών που μεταδίδεται μεταξύ των αγελάδων είναι ένα νέο στέλεχος, «που σημαίνει ότι ο ιός θα μπορούσε να προσαρμοστεί σε ξενιστές θηλαστικών (σε αντίθεση με τα πτηνά)», γράφει το MSN. Παρεμπιπτόντως, μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές στον ιό H5N1 εμφανίστηκε το 2020, όταν η άγρια και η εγχώρια εκδοχή συνδυάστηκαν για να δημιουργήσουν ένα νέο στέλεχος.

– Τον Απρίλιο του 2024, η γρίπη των πτηνών φέρεται να σκότωσε τρεις γάτες στο Texas

Μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου 2023, εκατοντάδες φώκιες-ελέφαντες στην Ανταρκτική βρέθηκαν επίσης να έχουν χαθεί από τη μόλυνση και φάρμες βιζόν σε όλη την Ευρώπη αποδεκατίστηκαν την ίδια χρονιά. Πάνω από μισό εκατομμύριο θαλάσσια πτηνά έχουν επίσης αφανιστεί από τον ιό, σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις.

Τα τρέχοντα αντίμετρα για τη γρίπη των πτηνών αποτελούν λανθασμένη προσέγγιση

Στις αρχές Απριλίου 2024, ο μεγαλύτερος παραγωγός αυγών στις ΗΠΑ, η Cal-Maine Foods, Inc., διέκοψε επίσης την παραγωγή αυγών σε μια εγκατάσταση του Texas μετά τον εντοπισμό της γρίπης των πτηνών εκεί. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, 1,6 εκατομμύρια όρνιθες ωοτοκίας θανατώθηκαν προληπτικά, μαζί με 337.000 πουλάδες (3,6% του συνολικού κοπαδιού).

Όμως, η θανάτωση ζώων κάθε φορά που ανιχνεύεται κρούσμα εγγυάται βασικά ότι η φυσική ανοσία δεν θα αναπτυχθεί ποτέ. Μια πολύ πιο λογική στρατηγική θα ήταν να εξαλειφθούν τα κοτόπουλα που πεθαίνουν από τη μόλυνση, αλλά να κρατηθούν στη ζωή εκείνα που επιβίωσαν. Ένα ενδιαφέρον άρθρο του αγρότη Joel Salatin, στο οποίο συζητά τον κύκλο της γρίπης των πτηνών, δημοσιεύτηκε από το Brownstone Institute στα μέσα Μαρτίου 2023:

«Αν οι σκεπτόμενοι άνθρωποι έμαθαν μόνο ένα πράγμα από την πανδημία της COVID, ήταν ότι οι επίσημες κυβερνητικές αφηγήσεις είναι πολιτικά λοξές και συχνά αναληθείς. Σε αυτό το τελευταίο ξέσπασμα HPAI [υψηλής παθογονικότητας γρίπης των πτηνών], ίσως η πιο κατάφωρη απόκλιση από την αλήθεια είναι η ιδέα ότι τα πουλιά έχουν πεθάνει ως αποτέλεσμα της ασθένειας και ότι η ευθανασία για όσα επέζησαν είναι η καλύτερη και μοναδική επιλογή…


Σίγουρα, το HPAI είναι και μπορεί να είναι θανατηφόρο, αλλά ποτέ δεν σκοτώνει τα πάντα. Η πολιτική της μαζικής εξόντωσης χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η ανοσία, χωρίς καν να ερευνηθεί γιατί κάποια πουλιά τα καταφέρνουν, ενώ παντού γύρω τα άλλα πεθαίνουν, είναι τρελή. Οι πιο θεμελιώδεις αρχές της κτηνοτροφίας και της εκτροφής απαιτούν να επιλέγονται από τους αγρότες τα πιο υγιή ζώα όσον αφορά το ανοσοποιητικό τους σύστημα. Εμείς οι αγρότες το κάνουμε αυτό εδώ και χιλιετίες…

Αλλά με τη σοφία του, το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ … δεν ενδιαφέρεται να επιλέξει, να προστατεύσει και στη συνέχεια να διαδώσει τα υγιή επιζώντα. Η πολιτική είναι σαφής και απλή: Σκοτώστε όλα όσα ήρθαν σε επαφή με τα άρρωστα πουλιά. Το δεύτερο μέρος της πολιτικής είναι επίσης απλό: Βρείτε ένα εμβόλιο για να σταματήσετε το HPAI…

Η πολιτική της καμένης γης είναι η μόνη επιλογή παρόλο που δεν φαίνεται να λειτουργεί. Στην πραγματικότητα, οι κύκλοι της γρίπης έρχονται πιο γρήγορα και φαίνεται να επηρεάζουν περισσότερα πουλιά. Κάποιος πρέπει να αμφισβητήσει την αποτελεσματικότητα των αντίμετρων».

Λύσεις για τη γρίπη των πτηνών που να έχουν νόημα

Όπως σημείωσε ο Salatin, είναι ευρέως αναγνωρισμένο μεταξύ των αγροτών ότι το πρόβλημα είναι τα στριμωγμένα -ως προς το χώρο- εκτροφεία και η ύπαρξη πάρα πολλών μονάδων εκτροφής κοτόπουλων πολύ κοντινών μεταξύ τους, γεωγραφικά. «Το USDA και η βιομηχανία θέλουν απεγνωσμένα να κατηγορήσουν τα άγρια πουλιά, τα κοτέτσια της πίσω αυλής και τα βρώμικα παπούτσια αντί να κοιτάξουν στον καθρέφτη και να συνειδητοποιήσουν ότι αυτός είναι ο τρόπος της φύσης να ουρλιάζει “Φτάνει!”», γράφει ο Salatin.

Η απάντηση είναι σχετικά απλή. Σώστε τα πουλιά που επιβιώνουν από τη μόλυνση και αναπαράγετε τα. Με αυτόν τον τρόπο, οι μελλοντικές γενιές θα έχουν φυσική ανοσία. «Εάν ένα κοπάδι αποκτήσει HPAI, αφήστε το να συνεχίστεί η πορεία του. Θα σκοτώσει αυτούς που θα σκοτώσει, αλλά σε λίγες μέρες θα είναι εμφανείς οι επιζώντες. Κρατήστε τα και βάλτε τα σε ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής», γράφει ο Salatin.

Δεύτερον, οι εκτροφείς κοτόπουλων μπορούν επίσης να αποτρέψουν τις επιδημίες εστιάζοντας στα πιο σωστά μεγέθη κοπαδιών. Για παράδειγμα, οι άγριες γαλοπούλες μένουν σε κοπάδια που δεν υπερβαίνουν τις μερικές εκατοντάδες. Οι άγριοι χοίροι σπάνια ξεπερνούν τις ομάδες των 100. Για τα κοτόπουλα, το βέλτιστο μέγεθος αγέλης είναι περίπου 1.000, σύμφωνα με τον Salatin. Συνεχίζει εξηγώντας:

«Ένας ηλικιωμένος επιστήμονας της βιομηχανίας πουλερικών επισκέφτηκε μια φορά τη φάρμα μας και μου είπε ότι αν τα εκτροφεία χώριζαν τα κοτόπουλα σε ομάδες 1.000 πουλιών, θα εξαλείφονταν ουσιαστικά οι ασθένειες.


Ο ίδιος είπε ότι είναι εντάξει να υπάρχουν 10.000 πουλιά σε ένα εκτροφείο, εφόσον ήταν σε μικρότερες μονάδες 1.000 πουλιών. Με αυτόν τον τρόπο η κοινωνική τους δομή θα μπορούσε να λειτουργήσει με μια φυσική αλληλεπίδραση. Τα ζώα έχουν μια ιεραρχία νταήδων και δειλών. Αυτή η κοινωνική δομή καταρρέει πάνω από τα σωστά μεγέθη…


Αν και δεν θέλω να ακούγομαι επιπόλαιος ή αναίσθητος όσον αφορά το HPAI, τα ποσοστά κρουσμάτων υποδεικνύουν σίγουρα λιγότερη ευπάθεια σε καλά διαχειριζόμενα βοσκήσιμα κοπάδια.

Η δημιουργία ενός πρωτοκόλλου οικοδόμησης του ανοσοποιητικού συστήματος αξίζει σίγουρα να ερευνηθεί όσο και η θωράκιση του ανοσοποιητικού με εμβόλια και η προσπάθεια να παραμείνουμε μπροστά από τις μεταλλάξεις ασθενειών με ανθρώπινη εξυπνάδα. Τι θα λέγατε να αναζητούσαμε ταπεινά στη φύση λύσεις αντί να βασιζόμαστε στην ύβρη;

Οι παραλληλισμοί μεταξύ της ορθοδοξίας των ειδικών στο HPAI και της ορθοδοξίας της COVID είναι πάρα πολλοί για να αναφερθούν… Η ανησυχία όσον αφορά το HPAI τροφοδοτεί την ανησυχία για τα τρόφιμα, η οποία κάνει τους ανθρώπους να αναζητούν την κυβερνητική ασφάλεια. Οι άνθρωποι θα δεχτούν σχεδόν οτιδήποτε αν φοβούνται… Σκεφτείτε το καλά και στη συνέχεια αποδεχτείτε μια πιο φυσική θεραπεία: Καλά διαχειριζόμενα αποκεντρωμένα πουλερικά βοσκής με κατάλληλα μεγέθη κοπαδιών».

Δεύτερη περίπτωση σε άνθρωπο στις ΗΠΑ γρίπης των πτηνών

Μέσα σε μια εβδομάδα από τη γρίπη των πτηνών που εντοπίστηκε σε αγελάδες γαλακτοπαραγωγής του Texas στα τέλη Μαρτίου 2024, ένας κάτοικος της Πολιτείας βρέθηκε επίσης θετικός στον ιό αφού ήρθε σε στενή επαφή με τις μολυσμένες αγελάδες. Το κύριο σύμπτωμα που βίωσε ήταν η επιπεφυκίτιδα (στο μάτι). Λέγεται ότι είναι το δεύτερο κρούσμα της γρίπης των πτηνών A(H5N1) στις Η.Π.Α.. Δεν έχει ακόμη εντοπιστεί μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο. Επικαλούμενο τις «ομοσπονδιακές και κρατικές υγειονομικές αρχές που ερευνούν το ξέσπασμα», το MSN ανέφερε:

«Οι ιοί της γρίπης των πτηνών A(H5N1) σπάνια έχουν μεταδοθεί από άτομο σε άτομο… Ως εκ τούτου, ο κίνδυνος για το ευρύ κοινό πιστεύεται ότι είναι χαμηλός· ωστόσο, άτομα με στενή επαφή με προσβεβλημένα ζώα που είναι ύποπτα για τη γρίπη των πτηνών (H5N1) έχουν υψηλότερο κίνδυνο μόλυνσης».

Συμπτώματα λοίμωξης από τη γρίπη των πτηνών

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας του Τέξας, τα συμπτώματα της λοίμωξης από τη γρίπη των πτηνών μπορεί να περιλαμβάνουν:

Βήχα, πονόλαιμο, πυρετός και/ή ρίγη, καταρροή ή βουλωμένη μύτη, πονοκέφαλο, κούραση, επιπεφυκίτιδα (ροζ μάτι), δύσπνοια ή δυσκολία στην αναπνοή, διάρροια, ναυτία και/ή έμετο και επιληπτικές κρίσεις.

Οι σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να εξελιχθούν σε κεραυνοβόλο πνευμονία, αναπνευστική ανεπάρκεια, σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας, σηπτικό σοκ και θάνατο.

Αποτυπώματα της COVID οπλίζουν τη γρίπη των πτηνών

Ιστορικά, η φυσική γρίπη των πτηνών (H5N1) δεν αποτελούσε ποτέ απειλή για την ανθρωπότητα, αλλά στη συνέχεια οι επιστήμονες άρχισαν να ασχολούνται με αυτήν, δημιουργώντας ένα υβρίδιο με δυναμική ανθρώπινης πανδημίας. Ορισμένες από αυτές τις έρευνες έχουν πραγματοποιηθεί σε βιοεργαστήρια που χρηματοδοτούνται από το Πεντάγωνο στην Ουκρανία.

Ο Bill Gates και ο Dr. Anthony Fauci, πρώην διευθυντής των Εθνικών Ινστιτούτων Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID) των ΗΠΑ, έχουν επίσης χρηματοδοτήσει έρευνα κέρδους-λειτουργίας (Gain-of-Function) όσον αφορά τον ιό Η5Ν1. Ένας επιστήμονας του οποίου η εργασία για τον Η5Ν1 έχει χρηματοδοτηθεί τόσο από τον Fauci όσο και από τον Gates είναι ο γιατρός Yoshihiro Kawaoka.

Σε ένα πείραμα, ο Kawaoka ανέμειξε τον ιό της γρίπης των πτηνών με τον ιό της ισπανικής γρίπης, με αποτέλεσμα έναν εξαιρετικά θανατηφόρο αναπνευστικό ιό με ικανότητα μετάδοσης στον άνθρωπο. Ο Kawaoka έπαιξε επίσης με μείγματα H5N1 και του ιού H1N1 (γρίπη των χοίρων) του 2009, δημιουργώντας ένα αερομεταφερόμενο υβρίδιο ικανό να αποφεύγει το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα, καθιστώντας τους ανθρώπους ανυπεράσπιστους εναντίον του, και αυτή η εξαιρετικά επικίνδυνη έρευνα έγινε σε εργαστήριο Βιοασφάλειας Επιπέδου 2!

Ο Fauci χρηματοδότησε επίσης το έργο του ιολόγου Ron Fouchier, ενός Ολλανδού ερευνητή του οποίου η ομάδα δημιούργησε μια αερομεταφερόμενη εκδοχή της γρίπης των πτηνών, χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό γενετικής μηχανικής και σειριακής μόλυνσης κουνάβων. Έτσι, η γρίπη των πτηνών έχει υποστεί χειρισμούς και έχει πειραχτεί με διαφορετικούς τρόπους, καθιστώντας την τόσο αερομεταφερόμενη (πράγμα που δεν ήταν αρχικά) όσο και ικανή για μόλυνση μεταξύ των ειδών.

Το 2012, η εργασία των Kawaoka και Fouchier πυροδότησε ευρεία ανησυχία σχετικά με την έρευνα κέρδους-λειτουργίας, καθώς αναγνωρίστηκε εύκολα ότι θα μπορούσε να προκαλέσει κατά λάθος μια ανθρώπινη πανδημία.

Ως αποτέλεσμα, η κυβέρνηση των ΗΠΑ εξέδωσε μια προσωρινή απαγόρευση ανάλογων ερευνών κέρδους-λειτουργίας για ορισμένους ιούς το 2014, η οποία παρέμεινε σε ισχύ μέχρι τον Δεκέμβριο του 2017. Τώρα γνωρίζουμε ότι αυτή η απαγόρευση παρακάμφθηκε από τον Fauci, ο οποίος συνέχισε να χρηματοδοτεί ανάλογες έρευνες για τους κοροναϊούς στην Κίνα εκείνα τα χρόνια.

Φαίνεται σήμερα ότι η οπλισμένη γρίπη των πτηνών μπορεί τελικά να απελευθερωθεί για να επιτύχει τους γεωπολιτικούς στόχους της τεχνοκρατικής ομάδας που προσπαθεί να δώσει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας το μονοπώλιο στη λήψη αποφάσεων όσον αφορά τις πανηδμίες.

Έτσι, εάν καταλήξουμε με μια θανατηφόρα ανθρώπινη γρίπη των πτηνών, υπάρχει κάθε λόγος να υποψιαζόμαστε ότι είναι ανθρωπογενής. Υπάρχει επίσης κάθε λόγος να υποπτευόμαστε ότι το εμβόλιο της γρίπης των πτηνών θα είναι είτε αναποτελεσματικό είτε επικίνδυνο είτε και τα δύο. Η Moderna ξεκίνησε μια μικρή ανθρώπινη δοκιμή για ένα εμβόλιο mRNA για τη γρίπη των πτηνών την άνοιξη του 2023, αλλά τα αποτελέσματα δεν έχουν ακόμη δημοσιευθεί.

«Εμβολιάστε» τον εαυτό σας ενάντια στον επερχόμενο φόβο

Καθώς προχωράμε, είναι ζωτικής σημασίας για εσάς να παρακολουθείτε τα αφηγήματα που τροφοδοτούμε. Εάν η γρίπη των πτηνών μετατραπεί σε ανθρώπινη επιδημία ή πανδημία, υπάρχουν πολλοί λόγοι να υποπτευόμαστε ότι πρόκειται για έναν οπλισμένο ιό και η «λύση» που θα προσφερθεί θα είναι η ίδια με αυτή για την COVID-19: «Εμβολιαστείτε».

Λαμβάνοντας υπόψη την εκτεταμένη βλάβη που προκαλείται από τα εμβόλια mRNA της COVID-19, μπορούμε πραγματικά να πιστέψουμε ότι τα -με σύντομου χρόνου παρακολούθησης- εμβόλια κατά της γρίπης των πτηνών θα είναι ασφαλέστερα ή πιο αποτελεσματικά; Ήδη, οι ΗΠΑ και άλλες χώρες αποθηκεύουν εμβόλια για τον H5N136 «για κάθε ενδεχόμενο», κάτι που είναι ενδεικτικό.

Ενώ ορισμένα εμβόλια παραδοσιακής τεχνικής είναι ήδη στη σειρά, τα εμβόλια mRNA που έχουν τροποποιηθεί για να στοχεύουν τον H5N1 είναι επίσης στα σκαριά, και πιθανότατα δεν θα χρειαστεί να υποβληθούν σε πρόσθετες δοκιμές πέρα από αυτές που έχουν ήδη γίνει για τα εμβόλια της COVID. Όπως αναφέρει το Reuters:

«Ορισμένοι από τους κορυφαίους κατασκευαστές εμβολίων κατά της γρίπης στον κόσμο λένε ότι θα μπορούσαν να κάνουν εκατοντάδες εκατομμύρια εμβόλια κατά της γρίπης των πτηνών για τον άνθρωπο μέσα σε μήνες, εάν ένα νέο στέλεχος της γρίπης των πτηνών διασχίσει ποτέ τη διαίρεση των ειδών…

Λαμβάνοντας υπόψη την εκτεταμένη βλάβη που προκαλείται από τα εμβόλια mRNA της COVID-19, μπορούμε πραγματικά να πιστέψουμε ότι τα -με σύντομου χρόνου παρακολούθησης- εμβόλια κατά της γρίπης των πτηνών θα είναι ασφαλέστερα ή πιο αποτελεσματικά; Ήδη, οι ΗΠΑ και άλλες χώρες αποθηκεύουν εμβόλια για τον H5N136 «για κάθε ενδεχόμενο», κάτι που είναι ενδεικτικό.

Ενώ ορισμένα εμβόλια παραδοσιακής τεχνικής είναι ήδη στη σειρά, τα εμβόλια mRNA που έχουν τροποποιηθεί για να στοχεύουν τον H5N1 είναι επίσης στα σκαριά, και πιθανότατα δεν θα χρειαστεί να υποβληθούν σε πρόσθετες δοκιμές πέρα από αυτές που έχουν ήδη γίνει για τα εμβόλια της COVID. Όπως αναφέρει το Reuters:

«Ορισμένοι από τους κορυφαίους κατασκευαστές εμβολίων κατά της γρίπης στον κόσμο λένε ότι θα μπορούσαν να κάνουν εκατοντάδες εκατομμύρια εμβόλια κατά της γρίπης των πτηνών για τον άνθρωπο μέσα σε μήνες, εάν ένα νέο στέλεχος της γρίπης των πτηνών διασχίσει ποτέ τη διαίρεση των ειδών…

ο να πιστεύουμε ότι ένα εμβόλιο με βάση το mRNA κατά μιας οπλισμένης γρίπης των πτηνών θα είναι πιο ασφαλές από τους εμβολιασμούς κατά της COVID-19 θα ήταν στα άκρα αφελές, αν με ρωτάτε, ωστόσο μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα μας πουν το αντίθετο, εάν τα πουλιά η γρίπη τελικά εξαπλωθεί στον ανθρώπινο πληθυσμό.

Προετοιμαστείτε

Ένα από τα καλύτερα πράγματα που έκανα στα νιάτα μου ήταν να συμμετάσχω στους Προσκόπους. Το μότο τους «να είσαι έτοιμος» ήταν εξαιρετικά χρήσιμο σε όλη μου τη ζωή. Λοιπόν, ισχύει και για τη γρίπη των πτηνών. Αν και δεν γνωρίζουμε με βεβαιότητα, καθώς δεν έχουν γίνει μελέτες, είναι πολύ πιθανό πολλά από τα ίδια πρωτόκολλα που χρησιμοποιούνται στην πρώιμη εξωνοσοκομειακή θεραπεία της COVID να λειτουργήσουν και για τη γρίπη των πτηνών, καθώς είναι και τα δύο ιογενή παθογόνα του αναπνευστικού.

Επομένως, ως πρώτο βασικό βήμα πρόληψης, βελτιστοποιήστε τη βιταμίνη D σας (το ιδανικό εύρος είναι μεταξύ 60 ng/ml και 80 ng/ml). Φροντίστε να τη μετράτε για επιβεβαίωση, καθώς δεν υπάρχει τρόπος να μάθετε ποιο είναι το επίπεδο βιταμίνης D σας χωρίς να κάνετε μια εξέταση αίματος.

Το καλοκαίρι είναι σχεδόν εδώ, γι’ αυτό παρατήστε το από του στόματος συμπλήρωμα βιταμινών και γδυθείτε από τα ρούχα σας και βγείτε στον ήλιο γύρω στο ηλιακό μεσημέρι, που είναι στις 13:00, για τους περισσότερους στις Η.Π.Α. Για να μάθετε περισσότερα, κάντε λήψη της αναφοράς «Vitamin D in the Prevention of COVID-19», που είναι διαθέσιμη στο stopCOVIDcold.com.

Σε περίπτωση που αρρωστήσετε, θα σας συμβούλευα ανεπιφύλακτα να αγοράσετε έναν νεφελοποιητή (Nebulizer), ώστε να μπορείτε να νεφελοποιήσετε το υπεροξείδιο του υδρογόνου με τα πρώτα σημάδια των συμπτωμάτων. Εάν δεν έχετε δει προηγουμένως το βίντεό μου με το υπεροξείδιο του υδρογόνου και δεν έχετε αγοράσει όλα τα υλικά, πρέπει να το κάνετε τώρα. Εάν αυτή η κρίση χτυπήσει και δεν έχετε νεφελοποιητή, μπορεί να μην έχετε τύχη.

Μπορείτε να κατεβάσετε πιο ολοκληρωμένα πρωτόκολλα πρόληψης και θεραπείας από τον ιστότοπο της Front Line COVID-19 Critical Care Alliance (FLCCC), στο covid19criticalcare.com. Έχουν επίσης πρωτόκολλο θεραπείας για τον RSV και τη γρίπη. Εκτυπώστε τα και βεβαιωθείτε ότι έχετε τα βασικά συμπληρώματα στο ντουλάπι φαρμάκων σας.

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου απενεργοποιεί ταχέως τους ιούς

Το υπεροξείδιο του υδρογόνου (H2O2) αποτελείται από ένα μόριο νερού (H2O) με ένα επιπλέον άτομο οξυγόνου (O2) και είναι το πρόσθετο άτομο οξυγόνου που του επιτρέπει να αδρανοποιεί τα ιικά παθογόνα. Μερικά από τα κύτταρα του ανοσοποιητικού σας παράγουν υπεροξείδιο του υδρογόνου για να καταστρέψουν τα παθογόνα. Με τη θανάτωση του μολυσμένου κυττάρου, διακόπτεται η αναπαραγωγή του ιού. Έτσι, η θεραπεία με υπεροξείδιο του υδρογόνου βοηθά τα κύτταρα του ανοσοποιητικού σας να εκτελέσουν τη φυσική τους λειτουργία πιο αποτελεσματικά.

Πολλές μελέτες έχουν διερευνήσει τη χρήση του υπεροξειδίου του υδρογόνου ενάντια σε διαφορετικά παθογόνα. Για παράδειγμα, μια ανασκόπηση του 202040 με 22 μελέτες διαπίστωσε ότι το 0,5% υπεροξείδιο του υδρογόνου αδρανοποίησε αποτελεσματικά μια σειρά ανθρώπινων κοροναϊών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ευθύνονται για το SARS και το MERS, μέσα σε ένα λεπτό από την έκθεση σε αυτό.

Σύμφωνα με το Brownstein, όλα τα παθογόνα που έχουν μελετηθεί μέχρι σήμερα έχει βρεθεί ότι υποκύπτουν στο υπεροξείδιο του υδρογόνου, αν και σε διαφορετικές συγκεντρώσεις και για διαφορετικές ποσότητες έκθεσης.