Η πρώτη παρουσίαση της τοπικής παραδοσιακής κουζίνας από το Ινστιτούτο Πιερικής Γαστρονομίας με την αξιοποίηση τοπικών αγροτικών προϊόντων, πραγματοποιήθηκε, την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012, στο Ελατοχώρι Πιερίας στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Συνεδρίου Νέων Αγροτών.
Την επιμέλεια των τοπικών παραδοσιακών γεύσεων ανέλαβε o executive chef Νίκος Φωτιάδης, Αντιπρόεδρος του Ινστιτούτου και την εκτέλεση των συνταγών πραγματοποίησαν οι τοπικοί chefs, Δημήτριος Τσανάκας και Νέστωρας Βαγγέλης, στην κουζίνα του εστιατορίου "ΓΕΥΣΕΙΣ ΒΟΥΝΟΥ" στο Παλαιό Ελατοχώρι. Το γεύμα παρέθεσε η Ένωση Νέων Αγροτών -και συγκεκριμένα το Προεδρείο της Ε.Ν.Α. Πιερίας, το Προεδρείο της Π.Ε.Ν.Α. και ο Τεχνικός Σύμβουλος της Π.Ε.Ν.Α., Δημήτρης Μιχαηλίδης- στο πλαίσιο του συνεδρίου τους και προς τιμήν του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων- Καθηγητή, κ. Αθανάσιου Τσαυτάρη και του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής, Δρ Δημήτριο Μελλά.
Στην παρουσίαση του γεύματος ακόμη παραβρέθηκαν ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης & Κτηνοτροφίας Κεντρικής Μακεδονίας, Δημήτρης Ευθυμιάδης, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, οι Αντιδήμαρχοι Κατερίνης, Νικόλαος Μπουρονίκος και Δημήτρης Βαϊνάς, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ελατοχωρίου, Νικόλαος Γκλάρας, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Κατερίνης, Βαλάντης Θεοδώρου, ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Αντιπεριφέρειας, Δημήτρης Ρουκάς και μέλος της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής, η Προϊσταμένη Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε. Πιερίας, Ευδοκία Κίτσιου.