Βασιλόπιτα
Συνταγή για 8-10 άτομα
Από το: xs-recipes.com
Υλικά:
1 φλιτζάνι σπορέλαιο
4 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 φλιτζάνια αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζάνι πλυμένα αμύγδαλα, περασμένα σε επεξεργαστή, ψιλοκομμένα
1 ολόκληρο πορτοκάλι με την φλούδα, ώριμο ζουμερό
3 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Προετοιμασία:
Βάζουμε στο ηλεκτρικό μίξερ το ολόκληρο πορτοκάλι αφού το κόψουμε σε κομμάτια και αφαιρέσουμε τα κουκούτσια. Πολτοποιούμε το πορτοκάλι και προσθέτουμε το λάδι, τα αυγά, τη ζάχαρη και τα κτυπάμε μέχρι να ενωθούν.
Προσθέτουμε το αλεύρι, αμύγδαλα με το μπέικιν πάουντερ και χτυπούμε μέχρι να σχηματιστεί μια απαλή ζύμη.
Συνταγή για 8-10 άτομα
Από το: xs-recipes.com
Υλικά:
1 φλιτζάνι σπορέλαιο
4 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 φλιτζάνια αλεύρι, για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζάνι πλυμένα αμύγδαλα, περασμένα σε επεξεργαστή, ψιλοκομμένα
1 ολόκληρο πορτοκάλι με την φλούδα, ώριμο ζουμερό
3 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Προετοιμασία:
Βάζουμε στο ηλεκτρικό μίξερ το ολόκληρο πορτοκάλι αφού το κόψουμε σε κομμάτια και αφαιρέσουμε τα κουκούτσια. Πολτοποιούμε το πορτοκάλι και προσθέτουμε το λάδι, τα αυγά, τη ζάχαρη και τα κτυπάμε μέχρι να ενωθούν.
Προσθέτουμε το αλεύρι, αμύγδαλα με το μπέικιν πάουντερ και χτυπούμε μέχρι να σχηματιστεί μια απαλή ζύμη.