ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή, 27 Μαΐου 2012

Αλ. Τσίπρας: «Συγγνώμη που δεν καθόμαστε προσοχή όπως οι άλλοι»

Αλ. Τσίπρας: «Συγγνώμη που δεν καθόμαστε προσοχή όπως οι άλλοι». Σε ανοιχτήη λαϊκή συνέλευση στα Πετράλωνα μίλησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑΣε λαϊκή συνέλευση στα Πετράλωνα μίλησε το απόγευμα της Πέμπτης ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «θα υπερασπίζεται αποτελεσματικά τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και υπό το πρίσμα αυτό θα διαπραγματεύεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση».
Ο κ. Τσίπρας απάντησε σε δεκάδες ερωτήσεις παρευρισκόμενων στη λαϊκή συνέλευση και αναφέρθηκε και στο κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην Ευρώπη, λέγοντας «ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συμβάλει καθοριστικά στην αλλαγή των συζητήσεων, καθώς τώρα όλοι μιλούν για αλλαγές».

Ακόμη, επανέλαβε τη θέση του κόμματος για ακύρωση των εφαρμοστικών νόμων του Μνημονίου, για φορολόγηση του πλούτου, ενώ σημείωσε ότι μένει σταθερός στη θέση για την ανάγκη να γίνει λογιστικός έλεγχος του χρέους, κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ότι αρνούνται τον λογιστικό έλεγχο γιατί φοβούνται ότι θα βγάλει λαυράκι. Κατά τον ίδιο, το πρόβλημα χρέους είναι ευρωπαϊκό πρόβλημα, άρα και η λύση που πρέπει να δοθεί είναι ευρωπαϊκή λύση.
Ο κ. Τσίπρας απάντησε στις επικρίσεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσει να διαπραγματευθεί αποτελεσματικά στην Ευρώπη, τις οποίες και απέρριψε λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να λέει αυτά που περιμένουν να ακούσουν οι ξένοι συνομιλητές, αλλά αυτά που θέλει ο ελληνικός λαός. «Συγγνώμη που δεν καθόμαστε προσοχή όπως οι άλλοι» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε ό,τι έχει να κάνει με τα σχόλια που έγιναν στην Ελλάδα για το «Ολανδρέου» ο κ. Τσίπρας είπε ότι μέχρι τώρα μας έλεγαν ότι ο Παπανδρέου είναι ο σωτήρας της χώρας, ότι θα σώσει την Ελλάδα και τώρα λένε ότι είναι παράδειγμα προς αποφυγή;
Απαντώντας σε ερώτηση για τις διαφορετικές απόψεις που διατυπώνονται από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «το δικαίωμα της διαφορετικής άποψης είναι πλούτος για τον ΣΥΡΙΖΑ».
Σε ερώτηση για την ΑΟΖ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η ανακήρυξη είναι δικαίωμα της χώρας μας, όμως πρόσθεσε ότι η οριοθέτηση απαιτεί διαπραγμάτευση και αυτό θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.