ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Πετροβόλησαν το ελληνικό μπάσκετ

 Περπέρογλου και Σμιθ οδηγήθηκαν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας μετά τον τραυματισμό τους από τον πετροβολισμό του πούλμαν (φωτογραφία: INTIMEsports)

Πετροβόλησαν το ελληνικό μπάσκετ   Περπέρογλου και Σμιθ οδηγήθηκαν στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας μετά τον τραυματισμό τους από τον πετροβολισμό του πούλμαν (φωτογραφία: INTIMEsports)
Οι παίχτες του Ολυμπιακού βγήκαν στο παρκέ του ΣΕΦ και χαιρέτησαν τους οπαδούς τους που είχαν πάρει θέση στις εξέδρες (φωτογραφία: INTIMEsports)
Οι παίχτες του Ολυμπιακού βγήκαν στο παρκέ του ΣΕΦ και χαιρέτησαν τους οπαδούς τους που είχαν πάρει θέση στις εξέδρες (φωτογραφία: INTIMEsports)
Η περηφάνια που χάρισε στην Ελλάδα την περασµένη Κυριακή ο Ολυµπιακός έδωσε τη σκυτάλη στην «ντροπή» και την απέχθεια για τον ελληνικό αθλητισµό!
Μια οµάδα 10 ατόµων (!), αγνώστων λοιπών στοιχείων, οδήγησε στην αναβολή του πρώτου τελικού ανάµεσα στον Ολυµπιακό και τον Παναθηναϊκό, εξαπολύοντας επίθεση µε πέτρες στο πούλµαν των «πράσινων», την ώρα που αυτοί κατευθύνονταν στο ΣΕΦ!

Από τα θραύσµατα τραυµατίστηκαν ελαφρά στο πρόσωπο οι Περπέρογλου και Σµιθ, οι οποίοι διακοµίστηκαν στο νοσοκοµείο µε ασθενοφόρο και λίγο αργότερα πήραν εξιτήριο, αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
Μία πέτρα... διέσχισε το εσωτερικό του πούλµαν, πέρασε µπροστά από δύο παίκτες του Παναθηναϊκού και σταµάτησε στο απέναντι τζάµι, χωρίς ευτυχώς να πετύχει κάποιον στη διάρκεια της ξέφρενης πορείας της!
Αναστατωµένοι οι παίκτες του Παναθηναϊκού βγήκαν από το πούλµαν, ο Μπατίστ µε τον Καλάθη απαθανάτισαν τις ζηµιές, τις «ανέβασαν» στο Τwitter, µε τον Αµερικανό µάλιστα να σχολιάζει «αυτό έγινε από τους φίλους του Ολυµπιακού που πέταξαν πέτρες στο πούλµαν µας» και τον δεύτερο να συµπληρώνει «αυτά, µόνο στην Ελλάδα»!
Εν συνεχεία το πούλµαν αναχώρησε για το ΣΕΦ και, παρότι ο Παναθηναϊκός εξέφρασε την επιθυµία να αγωνιστεί, το παιχνίδι αναβλήθηκε µε κοινή απόφαση της ΓΓΑ, του ΕΣΑΚΕ και της Αστυνοµίας. Σήµερα στις 4 µ.µ. θα πραγµατοποιηθεί κοινή σύσκεψη των αρµόδιων φορέων, ωστόσο ο Παναγιώτης Μπιτσαξής δήλωσε αποφασισµένος να επανεξετάσει τους όρους διεξαγωγής των τελικών, χωρίς να αποκλείονται αποφάσεις-έκπληξη. Το πιθανότερο σενάριο είναι να οριστεί ο πρώτος τελικός για την Κυριακή κι όλα τα παιχνίδια να µετατεθούν κατά τρεις µέρες.
Αυτή είναι η δεύτερη φορά την τελευταία 10ετία που αναβάλλεται αγώνας των δύο «αιωνίων» για επίθεση αγνώστων στο πούλµαν του Παναθηναϊκού. Το ίδιο είχε συµβεί το 2002, στο πλαίσιο της ηµιτελικής φάσης, όταν οι «πράσινοι» κατευθύνονταν στο ΣΕΦ, µε αποτέλεσµα τον ελαφρύ τραυµατισµό των Κουτλουάι και Αλµπάνο.
Και τότε η αναµέτρηση είχε αναβληθεί µε τον ίδιο τρόπο, ενώ τώρα πολλοί ήταν αυτοί που µιλούσαν για αντίποινα των οπαδών του Ολυµπιακού για τα όσα έκαναν οι αντίστοιχοι οπαδοί του Παναθηναϊκού στην Κωνσταντινούπολη.
Σε αντίθεση µε τους «κάφρους», οι αληθινοί πρωταγωνιστές του αθλήµατος στάθηκαν και πάλι στο ύψος τους.
Ο Ντούσαν Ιβκοβιτς επισκέφθηκε τα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού και αφού δέχτηκε τα συγχαρητήρια των Τσαρτσαρή, Μπατίστ και Μάριτς για την κατάκτηση του ευρωπαϊκού, ζήτησε να πληροφορηθεί από πρώτο χέρι τι συνέβη και µάλιστα είδε φωτογραφίες από τα κινητά των παικτών µε τις ζηµιές στο λεωφορείο.
Λίγο αργότερα, όταν η αποστολή του Παναθηναϊκού αποχωρούσε από το ΣΕΦ, οι Καϊµακόγλου και Διαµαντίδης «έσπασαν» τον αστυνοµικό κλοιό που συνόδευε την αποστολή µέχρι να µπει στο πούλµαν και κατευθύνθηκαν στον Γιώργο Πρίντεζη για να τον συγχαρούν για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας.
Ο Δηµήτρης Ιτούδης, συνεργάτης του Ζέλικο Οµπράντοβιτς, εξέφραζε την απορία του για τον παραλογισµό των ανεγκέφαλων και χαρακτηριστικά έλεγε «µπορεί κάποιοι να πάρουν και παράσηµα από τους φίλους τους για τα όσα έκαναν σήµερα. Κατάφεραν να αναβάλουν ένα παιχνίδι και ίσως καµαρώνουν γι' αυτό».
Ο Βαγγέλης Μάντζαρης από την πλευρά των παικτών του Ολυµπιακού ευχήθηκε «να 'ναι καλά τα παιδιά» και δικαίως αναρωτιόταν «φτάνουµε να σκεφτόµαστε αν πρέπει να κατέβουµε στο επόµενο µατς».
Γ. ΚΟΥΒΑΡΗΣ