ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

ΩΡΑ 14:30 Αναζωπύρωση στο Θυμάρι - Κλειστοί περιφερειακοί δρόμοι - Εικόνες καταστροφής

- Στάχτη έγινε ιχθυοτροφείο - κινδύνευσαν υπάλληλοι
-"Παμε με καπνισμένα ρούχα να τους μαυρίσουμε" λένε κάτοικοι
- 4 συλλήψεις για εμπρησμό από αμέλεια
- Στο αυτόφωρο 83χρονος για τη φωτιά στο Μαραθώνα
- Τραυματίστηκαν 5 πυροσβέστες
- Φωτιές σε Κόρινθο, Κύθνο, Πύλο και Κεφαλόβρυσο

Εικόνες "Βιβλικής καταστροφής" στην Αττική ανήμερα των κρίσιμων εκλογών. Αυτήν την ώρα παραμένουν μικρές εστίες φωτιές σε καποιους οικισμούς στην Κερατέα.

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί της Κυριακής στη θέση Λουμπάρδα Αγίας Μαρίνας Κορωπίου. Οι φλόγες καίνε δασική έκταση και στο σημείο βρίσκονται 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα ενώ απο αέρος επιχειρούν 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Στη Λαυρεωτική συνεχίζει το καταστροφικό της έργο η φωτιά που ξέσπασε χθες. Ολη τη νύχτα πυροσβέστες και κάτοικοι έδιναν μάχη με τις φλόγες. Οι θυελλώδεις άνεμοι αναζωπύρωναν συνεχώς τα πύρινα μέτωπα. Αυτή τη στιγμή υπάρχει νέα  αναζωπύρωση στον οικισμό Συντερίνα.

«Η καταστροφή είναι τεράστια. Όλη η περιοχή της Φώκαιας μέχρι τα Λεγρενά έχει καεί» δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο Δήμαρχος Καλυβίων Πέτρος Φιλίππου.

«Η φωτιά σταμάτησε στην θάλασσα. Σπίτια, καλλιέργειες, χιλιάδες στρέμματα παραδόθηκαν στις φλόγες», καταγγέλλοντας πως φέτος δεν δόθηκαν τα κονδύλια για την πυρασφάλεια.





Ενα ιxθυοτροφείο κάηκε ολοσχερώς και οι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να πέσουν στη θάλασσα για να σωθούν απο τις φλόγες.






Οι κάτοικοι των περιοχών που έχασαν τις περιούσίες τους δηλώνουν οτι θα πάνε να ψηφίσουν με καπνισμένα ρούχα: ΘΑ τους μαυρίσουμε",  λένε.

Δεκάδες σπίτια κάηκαν ολοσχερώς



Αυτή την ώρα υπάρχoυν μικρές εστιες φωτιάς μεταξύ των οικισμών Σιντερίνας – Λεγραινών-  Π. Φώκαιας – Αγίου Κωνσταντίνου, οπου σημειώθηκαν δύο αναζωοπυρώσεις.



Οι άνεμοι πνέουν θυελλώδεις και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος αναζωπυρώσεων.

Δύο καναντέρ κι ένα ελικόπτερο πραγματοποιούν ρίψεις νερού ενώ μέχρι το μεσημέρι αναμένονται τα δύο καναντέρ που στέλνει η Ιταλία για ενίσχυση, αποδεχόμενη το αίτημα της Πυροσβεστικής και της κυβέρνησης προς τις χώρες της Ευρώπης για βοήθεια, ενώ εξετάζεται το αίτημα και από τη Γαλλία και την Κροατία.




Συνολικά 75 πυροσβεστικά οχήματα βρίσκονται στα πύρινα μέτωπα και 25 υδρογόρες των δήμων.
Χθες έγιναν 4 συλλήψεις ανδρών - οι δύο 57 ετών, ένας 46 ετών κι ένας 37 ετών- οι οποίοι έκαναν εργασίες οξυγονοκόλλησης.

Από τις υπόλοιπες τέσσερις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν χτες στην Αττική, ανοιχτό παραμένει το μέτωπο στο Κάτω Σούλι Μαραθώνα, αλλά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, είναι σε ύφεση, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα, σε ύφεση είναι και η φωτιά στη Μονεμβασιά καθώς και μία ακόμα που εκδηλώθηκε, χθες, στις 23.00, στην Πύλο.

Συο μετξύ, σήμερα συνελήφθη ένας 83χρονος Ελληνας για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον οικισμό Αύρα στο Κάτω Σούλι Μαραθώνα. Σύμφωνα με την αστυνομία ο ηλικιωμενος άνδρας εκτελούσε θερμές εργασίες με τη χρήση ηλεκτρικού τροχού στο σπίτι του και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.
 

Στις φλόγες αυτοκίνητα
Στις φλόγες αυτοκίνητα

Η παρακάτω φωτογραφία απεικονίζει μία πολυτελή κατοικία που κάηκε.





Ρεπορταζ: Μιχάλης Λαγάνης