ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Αυξητική στήθους με την μέθοδο των ραδιοσυχνοτήτων

Φωτογραφία για Αυξητική στήθους με την μέθοδο των ραδιοσυχνοτήτων
Η αυξητική στήθους είναι μία επέμβαση της πλαστικής χειρουργικής, η οποία απαιτεί ακρίβεια στους χειρισμούς της. Το είδος της επέμβασης αλλά και η υφή του μαστού εμπεριέχουν μεθόδους που ταλαιπωρούν τους ιστούς της περιοχής όσο γίνεται λιγότερο. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η τεχνολογία προσφέρει μια νέα λύση προς αυτή την κατεύθυνση, αντικαθιστώντας το κλασικό νυστέρι με τις ραδιοσυχνότητες.

Αν και η χρήση ραδιοσυχνοτήτων στη χειρουργική είναι μία παλιά και πολύ δοκιμασμένη μέθοδος, τα τελευταία χρόνια, οι ραδιοσυχνότητες έχουν εξελιχθεί και αναπτύσσονται πολύ δυναμικά, προσφέροντας στην αυξητική μαστών ιδιαίτερα πλεονεκτήματα, λόγω της φύσης της επέμβασης. Πρόκειται για ένα μηχάνημα που παράγει ενέργεια, η οποία έχει την ιδιότητα να διαχωρίζει τους ιστούς. Κατά τη διάρκεια της δράσης του δημιουργεί αιμόσταση χωρίς να αναπτύσσει μεγάλη θερμότητα, δηλαδή χωρίς να προκαλεί μεγάλη καταστροφή των ιστών.

Ωστόσο, τα πλεονεκτήματα των ραδιοσυχνοτήτων έγκεινται στο ότι δεν προκαλείται ευρεία βλάβη στους ιστούς, μια σημαντική ιδιότητα που προκύπτει διότι έχει 73% λιγότερη θερμική διάχυση, σε σχέση με τις κλασικές διαθερμίες που χρησιμοποιούνται στη χειρουργική. Περισσότερα οφέλη:

-Δεν υπάρχει έντονος πόνος και αυτό οφείλεται στην αποφυγή μεγάλης διάχυσης θερμότητας και επομένως περιόριζεται η ευρεία βλάβη στους ιστούς.

-Καλύτερη και γρηγορότερη αποθεραπεία, λόγω ελαττωμένου άλγους και οιδημάτων.

-Πιο ακριβείς χειρουργικές κινήσεις. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά και εξειδικευμένα εργαλεία, που μπορούν να προσαρμοστούν στο μηχάνημα των ραδιοσυχνοτήτων.

-Καλύτερη επούλωση σε σχέση με τις κλασικές διαθερμίες. Άρα, πιο καθαρό χειρουργικό πεδίο για τον πλαστικό χειρουργό, ο οποίος μπορεί να δουλέψει με μεγαλύτερη άνεση κι επομένως μεγαλύτερη ακρίβεια και δημιουργία μικρότερων ουλών.

-Τέλος, μειωμένες πιθανότητες επιπλοκών καθώς ο πλαστικός χειρουργός έχει τη δυνατότητα να κάνει καλύτερη αιμόσταση, χωρίς να φοβάται ότι θα προκαλέσει μεγάλη βλάβη στους ιστούς. Εξάλλου, η αποφυγή βλάβης στους ιστούς της περιοχής, μειώνει τις πιθανότητες μόλυνσης, διότι δεν δημιουργείται ευνοϊκό περιβάλλον για τα μικρόβια.
24wro