ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012

Σφοδρή σύγκρουση Βενιζέλου-Σαμαρά στο παρασκήνιο. Απευθείας με στελέχη του ΠΑΣΟΚ μιλάει η Συγγρού. 2012-06-19 17:57:48

Φωτογραφία για Σφοδρή σύγκρουση Βενιζέλου-Σαμαρά στο παρασκήνιο. Απευθείας με στελέχη του ΠΑΣΟΚ μιλάει η Συγγρού.
(Το δημοσίευμα-μήνυμα του antinews για την "απαίτηση" του υπ. Οικονομικών από τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ)

Από το kourdistoportocali

Κι όμως στο παρασκήνιο βρίσκεται σε εξέλιξη μια σφοδρή σύγκουση Βενιζέλου-Σαμαρά για τον σχηματισμό της αγγελικής συγκυβέρνησης συνευθύνης.

Το δημοσίευμα του antinews.gr που εκφράζει τον σκληρό πυρήνα του κομματικού μηχανισμού της Συγγρού και συγκεκριμένα το τρίο Μουρούτη-Μιχελάκη-Λαζαρίδη, βγάζει σήμερα στη σέντρα τον Βενιζέλο για τον οποίο υποστηρίζει ότι απαιτεί να είναι εκ νέου αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών. Το πιο πιθανό είναι να μην έχει καμία διάθεση ο Βενιζέλος να συμμετάσχει στη κυβέρνηση αλλά ο Σαμαράς και η Συγγρού...

να βρίσκονται απευθείας σε επαφές με στελέχη όπως ο Λοβέρδος, ο οποίος εμφανίζεται πρόθυμος να αναλάβει δράση σε μια ακόμη κατοχική κυβέρνηση η οποία θα πετσοκόβει μισθούς κι συντάξεις και θα χαρίζεται στη διαπλοκή.

Διαβάστε-πίσω από τις γραμμές-το δημοσίευμα του antinews.gr>

Την ίδια στιγμή που η Ελλάδα είναι στην κόψη του ξυραφιού και εγχώριοι και ξένοι παράγοντες πιέζουν για σχηματισμό κυβέρνηση άμεσα.Την ίδια ώρα που όλοι περιμένουμε με αγωνία να υπάρξει κυβέρνηση, με βάση το μήνυμα που έστειλε ο λαός, φαίνεται ότι κάποιοι έχουν αποφασίσει να κρατήσουν το δικό τους… δοβλέτι, το δικό τους καπετανάτο αδιαφορώντας για τη σωτηρία της πατρίδας.

Βλέπουμε εδώ και ώρες τις αγωνιώδεις προσπάθειες του Αντώνη Σαμαρά να σχηματίσει κυβέρνηση είτε με το ΠΑΣΟΚ είτε και με τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ.

Ακούμε διάφορα στελέχη του κ. Κουβέλη, αλλά και τον ίδιο, να χρησιμοποιούν παρελκυστικές πολιτικές και να βάζουν ακόμη και θέμα για το πρόσωπο του πρωθυπουργού, λες και ο νικητής είναι υποχρεωμένος να πάει σπίτι του.

Όμως, τώρα μαθαίνουμε ότι στο παρασκήνιο παίζεται κι ακόμη ένα άθλιο προσωπικό παιχνίδι, αυτή τη φορά από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ και του κ. Βενιζέλου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που κόπτεται για τον σχηματισμό κυβέρνησης άμεσα, σύμφωνα με πληροφορίες του Antinews, έχει βάλει τον εξής απίστευτο όρο: Διεκδικεί για τον ίδιο τη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και παράλληλα του υπουργού Οικονομικών, θέσεις που είχε και στην κυβέρνηση Παπαδήμου, όταν όμως τότε το ΠΑΣΟΚ είχε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Με πιο δικαίωμα, λοιπόν, το 12% διεκδικεί τώρα θέσεις τις οποίες δεν δικαιούται; Να υποθέσουμε ότι η θέση του αντιπροέδρου θα μπορούσε να του δοθεί. Από που κι ως που όμως θα ξαναγίνει τσάρος της οικονομίας; Θεωρεί εαυτόν επιτυχημένο; Έκανε καμιά διαπραγμάτευση με τους ξένους ή μήπως νομίζει ότι ξεχάσαμε τα χαράτσια του και την αλλοπρόσαλλη πολιτική του; Γι’ αυτό δεν αποδοκιμάστηκε σφόδρα από τον ελληνικό λαό;

Πώς είναι δυνατόν να ζητά για την πάρτη του το πιο κρίσιμο υπουργείο της κυβέρνησης από τον νικητή των εκλογών Αντώνη Σαμαρά; Αν πράγματι οι συζητήσεις για κυβέρνηση ναυαγούν γι’ αυτό το λόγο τότε ο κ. Βενιζέλος πολύ σύντομα θα μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Ήδη, απ’ ότι μαθαίνουμε από το ΠΑΣΟΚ, κορυφαία στελέχη όπως ο Α. Λοβέρδος και ο Μ. Χρυσοχοϊδης, απειλούν να αποχωρήσουν από το κόμμα επειδή ο Βενιζέλος παίζει παιχνίδια για τον εαυτό του. Διεκδικεί δηλαδή ρόλο γι’ αυτόν και ζητά να μην υπάρξει άλλο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στη νέα κυβέρνηση ώστε να είναι ο απόλυτος άρχων της «κουτσουρεμένης» κεντροαριστεράς.

Έτσι, όμως, οδηγεί με γεωμετρική ταχύτητα το ΠΑΣΟΚ στη διάσπαση. Αλλά τι μας νοιάζει για το ΠΑΣΟΚ, όταν η χώρα ολόκληρη χάνεται;
Greki-Gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.