ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Κατερίνης Εγκρίθηκαν τα πρακτικά για το έργο του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων


Τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Κατερίνης συνεδρίασαν χθες το μεσημέρι με μια σειρά θέματα στην ημερήσια διάταξη μεταξύ των οποίων η έγκριση των πρακτικών του δημοσίου διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου όπου θα εκπονήσει τη μελέτη για τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στη δεύτερη διαχειριστική ενότητα Πιερίας.


Τα θέματα
Το θέμα αφορά ένα σημαντικό έργο που έχει να κάνει με την ορθολογική διαχείριση των στερεών αποβλήτων της Πιερίας.
Οι προσφορές έχουν δοθεί από τον περασμένο Αύγουστο, και στον διαγωνισμό συμμετείχαν δύο εταιρίες. Το έργο κατοχυρώθηκε σε μια κοινοπραξία που έλαβε την μεγαλύτερη βαθμολογία καθώς και οι δύο εταιρίες έδωσαν προσφορά στο 80% του αρχικού προϋπολογισμού.
Στα υπόλοιπα θέματα που απασχόλησαν την Οικονομική Επιτροπή περιλαμβάνονταν η έγκριση του πρακτικού δημοπρασίας του πρόχειρου διαγωνισμού για την προμήθεια υλικών για τη συντήρηση και επισκευή των χλοοκοπτικών μηχανημάτων του Δήμου Κατερίνης, προϋπολογισμού 23.358 ευρώ, στο οποίο αποφασίστηκε η απευθείας ανάθεση του έργου, καθώς ήδη διεξήχθησαν δύο διαγωνισμοί που απέβησαν άκαρποι.
Επίσης, αποφασίστηκε η προμήθεια πλαστικών κάδων απορριμμάτων διαφόρων ειδών, προϋπολογισμού 40.650 ευρώ και εγκρίθηκε η μίσθωση αγροτεμαχίου 25.000 τ.μ. στην περιοχή του Κορινού.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αποφασίστηκε να γίνει νέα δημοπρασία για τη μίσθωση δασικών τμημάτων στο δημοτικό δάσος της Τοπικής Κοινότητας Μηλιάς, καθώς ορίστηκε υψηλότερο τίμημα για τα ξύλα που χρησιμοποιούνται για καυσόξυλα, αλλά και τιμή μονάδος εκκίνησης για τα ξύλα που θα περισσεύουν και μπορούν να διατεθούν στο εμπόριο.
Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν και διάφορες πιστώσεις του Δήμου Κατερίνης.