ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

"Από το 1 έως το 20"Ανοίγει αύριο τις πύλες της η Έκθεση ζωγραφικής του Χάρυ Κλύνν στο Mediterranean Village στην Παραλία Κατερίνης


Ανοίγει αύριο τις πύλες της η Έκθεση ζωγραφικής του Χάρυ Κλύνν στο Mediterranean Village στην Παραλία Κατερίνης
Από το 1 έως το 20 είναι ο τίτλος της έκθεσης ζωγραφικής του Χάρυ Κλύνν τα εγκαίνια της οποίας θα γίνουν την Τετάρτη 1 Αυγούστου στο Mediterranean Vilage στην Παραλία Κατερίνης.
Ο γνωστός καλλιτέχνης σε χθεσινή συνέντευξη τύπου μίλησε για όλους και για όλα, για την υποκριτική τη σάτιρα την ζωγραφική αλλά και την ποίηση και φυσικά δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την πολιτική επικαιρότητα. Γεννημένος και μεγαλωμένος στην Καλαμαριά, δυο φορές π. δήμαρχος και νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης ο Χάρυ Κλύνν ήταν από πολύ μικρός όπως είπε μέσα στα χρώματα.

Από καλλιτεχνική οικογένεια, με ζωγράφο πατέρα και θείο όπως χαρακτηριστικά είπε γεννήθηκε μέσα στα χρώματα που αποτελούσε την πιο οικεία έκφραση του.
Τον καλλιτέχνη προλόγισαν ο κ. Λάμπρου και ο κ. Λάγιος όπου μίλησαν για το ήθος και το έργο του, ενώ ο κ. Λάμπρο τον ευχαρίστησε για την αποδοχή της πρόσκλησης. Μάλιστα του απεύθυνε νέα πρόσκληση για να φιλοξενηθεί σε χώρο του ξενοδοχείου το θεατρικό έργο του κ. Κλύνν, το οποίο παίζεται την περίοδο αυτή.
Από την πλευρά του ο κ. Λάγιος αναφέρθηκε στην πολύχρονη συνεργασία που υπάρχει με τον γνωστό καλλιτέχνη και τόνισε ότι είναι η πρώτη φορά που θα παρουσιαστούν τα έργα του στην Πιερία.
Πρόκειται για την 6η ατομική έκθεση του κ. Κλυνν με 30 έργα, τα οποία δημιούργησε τα τελευταία 2 χρόνια . Πρόκειται για έργα μέσα από τα οποία θα δει ο καθένας κομμάτι του εαυτού του, με ερεθίσματα από τον κοινωνικό περίγυρο αλλά και από τις καταστάσεις που βιώνουμε καθημερινά.
Η παρουσίαση της έκθεσης σε ξενοδοχείο και μάλιστα σε τουριστική περιοχή, γίνεται για 1η φορά καθώς τα έργα του κ. Κλυνν συνήθως φιλοξενούνται σε εκθεσιακούς χώρους.
Μάλιστα ο ίδιος εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός αυτό και πρότεινε στον κ. Λάμπρου να προχωρήσει στη δημιουργία μιας αίθουσας πολιτισμού μέσα στο ξενοδοχείο, όπου καλλιτέχνες θα μπορούν να παρουσιάζουν έργα τους.
Ο κ. Κλύνν αναφέρθηκε στην εμπορευματοποίηση της τέχνης που έχει ως αποτέλεσμα να αλλοιώνεται το έργο του καλλιτέχνη και πρόσθεσε πως για αυτό το λόγο δεν θέλησε ποτέ την προβολή στο δικό του έργο.
Για τον ΟΡΦΕΟ
Αναφερόμενος στο Φεστιβάλ Ολύμπου ο κ. Κλύνν εξέφρασε την πικρία του για το γεγονός πως δεν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα κανένα μακεδονικό σχήμα χαρακτηρίζοντας το τραγικό.
Για τους Ολυμπιακούς αγώνες
Ο γνωστός καλλιτέχνης τάχθηκε κατά των ολυμπιακών αγώνων έτσι όπως αυτοί γίνονται σήμερα, αλλά υπέρ της ολυμπιακής ιδέας και του ολυμπισμού, και έκανε λόγο για "καρακιτσαριό" που είδαμε στο Λονδίνο.
Τέλος σε ότι αφορά την πολιτική επικαιρότητα ο κ. Κλύνν άσκησε πολύ σκληρή κριτική για τους χειρισμούς τους στους πολιτικούς αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ και της ΔΗΜΑΡ, στον πρώην πρωθυπουργό κ. Παπανδρέου και τον πρώην υπουργό κ. Ραγκούση για τους οποίους είπε ότι "πρέπει να κάτσουν στο σκαμνί" για προδοσία.