ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

ΔΕΙΤΕ: Οι 20 γυμνές διαμαρτυρίες που έχουν αφήσει εποχή

Φωτογραφία για ΔΕΙΤΕ: Οι 20 γυμνές διαμαρτυρίες που έχουν αφήσει εποχή

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αναγκάσεις την κοινή γνώμη να σε προσέξει, είναι να βγάλεις τα ρούχα σου Τουλάχιστον αυτό πιστεύουν οι παρακάτω διαδηλωτές που επέλεξαν την συγκεκριμένη ακραία μορφή διαμαρτυρίας. 
Οχτώ Ισπανοί πυροσβέστες αντιδρούν στην απόφαση της κυβέρνησης να κόψει τους μισθούς τους και να αυξήσει τους φόρους. Εύστοχο το πανό τους που αναγράφει «Με τόσες περικοπές μας έχετε αφήσει γυμνούς».

Γερμανοί διαδηλώνουν -με φόντο το Τείχος του Βερολίνου- στην 40η επέτειο της υπόσχεσης των μελών του ΟΗΕ να αφιερώνουν το 0,7% του ΑΕΠ τους για αναπτυξιακά προγράμματα.

Αυτό τον εντυπωσιακό τρόπο επέλεξαν οι συγκεκριμένες Ισπανίδες για να δείξουν την αντίθεσή τους στο «βάρβαρο» άθλημα της ταυρομαχίας.

Η αστυνομία του Σαν Φρανσίσκο περνάει χειροπέδες στον Λόιντ Φισμπακ, ο οποίος διαδηλώνει εναντίον του δικαιώματος των γυναικών να κάνουν έκτρωση.

Μια Σλοβένα ακτιβίστρια τυλίγει τον εαυτό της με σελοφαν -στην κεντρική πλατεία της Λουμπλιάνα. Στόχος της να σταματήσει την σφαγή των ζώων.

Η καθυστέρηση της απαγόρευσης της πώλησης στην ΕΕ καλλυντικών που χρησιμοποιούν συστατικά που έχουν δοκιμαστεί πάνω σε ζώα, οδήγησε την Βικτόρια Άιζερμαν στην απόφαση να δείξει στους συμπολίτες της πως είναι να κάνεις μπάνιο σε αίμα.

Ακτιβιστές συνταξιούχοι φοράνε μποξεράκια και στέκονται έξω από την Downing Street για να ωθήσουν την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στο ψαλίδισμα των συντάξεών τους.

Μέλη της φιλοζωικής οργάνωσης PETA ντύνονται με κουστούμια ζώων και διαμαρτύρονται έξω από την πύλη του Βραδενμβούργου στο Βερολίνο.

Διαδηλωτής εναντίον της συνόδου των G8 έρχεται αντιμέτωπος με τα ΜΑΤ τον Ιούλιο του 2005.

Γυμνή ποδηλατοδρομία στην Μαδρίτη με στόχο να δείξει στην κυβέρνηση τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι ποδηλάτες στην πόλη.

Φεμινίστριες εναντίον της εισαγωγής ιερόδουλων για τις ανάγκες των φιλάθλων, λίγο πριν την έναρξη του Euro 2012 στο Κιέβο.

Άλλο μέλος της ίδιας οργάνωσης -σαφώς λιγότερα φωτογενές- που προτίμησε να μπει στο κλουβί του Φούντικ, του γουρουνιού που προέβλεπε τα αποτελέσματα των αγώνων του Euro.

Μέλη της φιλοζωικής ομάδας Association Against Animal Factories ζητούν από την Κίνα να σταματήσει να βασανίζει ζώα για την γούνα τους.

Μια Αγγλίδα φοιτήτρια βρίσκει ένα πρωτότυπο τρόπο να διαμαρτυρηθεί για την αύξηση των διδάκτρων.

Ο ίδιος ακριβώς λόγος που «έβγαλε από τα ρούχα τους» τα μέλη της αδελφότητας ΑΠΩ στο πανεπιστήμιο της Μανίλα τον Δεκέμβριο του 2010.

Καθώς επίσης και τις συγκεκριμένες Καναδές φοιτήτριες που κάνουν «παρέλαση» στο κέντρο του Μοντρεάλ.

Διαδήλωση για την ενημέρωση του κόσμου για τον θανάσιμο κίνδυνο της κλιματικής αλλαγής έξω από την γενική γραμματεία επιχειρηματικότητας στο Westminster.

Ρωσίδα μέλος της φεμινιστικής οργάνωσης FEMEN παλεύει να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό έξω από το εκλογικό κέντρο της Μόσχας και να εξηγήσει στον Πούτιν (που μόλις ψήφισε) γιατί χρειάζεται να σέβεται περισσότερο τα δικαιώματα των γυναικών.

Με διαφορά πιο συγκινητικό μύνημα ήταν αυτό της Ουκρανής καρκινοπαθούς Αλίνα Κοβάλτσουκ που διαδηλώνει για την μη χρηματοδότηση από το υπουργείο υγείας ογκολογικών νοσοκομείων.

iefimerida.gr 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ