ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Μάθε μπαλίτσα Δύση μου…

Μάθε μπαλίτσα Δύση μου…

Ισπανία, Ελλάδα και Ιταλία θεωρούνται ως τα «μαύρα πρόβατα» της Ευρώπης αφού κατά πολλούς …δυτικούς, αυτοί ευθύνονται για την οικονομική κρίσηστη Γηραιά ήπειρο.
Την ώρα όμως που οι λαοί των χωρών αυτών πλήττονται από την ανεργία, τα οικονομικά μέτρα εξαθλίωσης που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις τους και την …κατακραυγή των ημετέρων, υπάρχει κάτι που τις κρατάει «ζωντανές» και γεμίζει τον κόσμο τους με περηφάνια. Το ποδόσφαιρο!
Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα των αντρών, Ισπανοί και Ιταλοί αναμετρήθηκαν στον τελικό, αφού οι πρώτοι απέκλεισαν την Πορτογαλία και οι Ιταλοί την …μισητή σε όλο το νότο, Γερμανία. Το πλήγμα για την Μέρκελ ήταν μεγάλο καθώς έβλεπε τον Μπαλοτέλι να βάζει τέλος στα όνειρά της για την κατάκτηση του τροπαίου από την …πολυεθνική Γερμανία (11 παίκτες των «πάντσερ» είχαν γεννηθεί σε άλλες χώρες και απλώς γερμανοποιήθηκαν).
Τελικά οι Ισπανοί κατέκτησαν το τρόπαιο, πιστοποιώντας την υπεροχή τους στο Παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα την τελευταία εξαετία.
Σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα των U-19. Οι Γερμανοί δεν συμμετείχαν καν στην διοργάνωση, αφού δεν μπόρεσαν να πάρουν το εισιτήριο για την τελική φάση.
Και πλέον, την ώρα που όλοι οι δυτικοί της Ευρώπης κατακρίνουν και κατηγορούν τους νότιους, θα κάτσουν αναπαυτικά στην καρέκλα τους και θα παρακολουθήσουν το βράδυ της Κυριακής, δύο χώρες που τις αποκαλούν και γουρούνια (τα γνωστά pigs της οικονομίας), να παλεύουν για τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης και στους νέους.
Ελλάδα και Ισπανία δίνουν ραντεβού την Κυριακή στις 21.30, θέλοντας να ανέβουν στην κορυφή των νέων. Η δική μας ευχή είναι οι παίκτες του Κώστα Τσάνα να σηκώσουν το Ευρωπαϊκό κι όλοι μαζί να στείλουμε το μήνυμα πως είμαστε εδώ. Έστω κι αν πρόκειται για μπάλα.
Άλλωστε, αυτή έχει περισσότερους …πιστούς ακόμα κι από το Ευρώ!