ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Αλέξης Τσίπρας «Μια διακομματική συμμορία διαπλεκόμενων οδηγεί τη χώρα στην καταστροφή»


«Λάβρος» κατά της κυβέρνησης και των χειρισμών της στον εξωδικαστικό συμβιβασμό για το θέμα της Siemens εμφανίστηκε ο Αλέξη Τσίπρας κατά την διάρκεια της τοποθέτησής του για την συζήτηση σχετικής επερώτησης στη Βουλή.

Όπως είπε, ο συμβιβασμός αυτός είναι, « Κουκούλωμα του μεγαλύτερου και πλέον συμβολικού  από άποψη διακομματικής διαπλοκής -σκανδάλου της μεταπολίτευσης. Δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι τα δύο κόμματα που εναλλάσονταν στην εξουσία από το 1974 και μετά στην εξουσία έχουν εξ αδιαίρετου και ακέραια την ευθύνη για το που κατάντησε η χώρα». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση καθώς « την ώρα που η κυβέρνηση προχωρά σε περικοπές χαρίζει ελαφρά τη καρδία 2 δισ. ευρώ στη Siemens» και ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο τους τόνους της αντιπαράθεσης τόνισε, «Σήμερα δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τη χώρα την επτώχευσε μια διακομματική συμμορία διαπλεκόμενων που οδηγεί την χώρα στην καταστροφή γιατί δεν έχει το σθένος να διεκδικήσει προς όφελος του ελληνικού λαού». Ενώ δεσμεύτηκε πως σε περίπτωση ανάληψης της εξουσίας από το κόμμα του, «θα ακυρώσουμε την επονείδιστη συμφωνία και θα αναθέσουμε σε τρίτο την εκτίμηση της ζημιάς και θα κερδίσουμε πολλά περισσότερα από τα ψίχουλα».
Σχολιάζοντας την πρόσφατη συνάντηση του πρωθυπουργού με την  Γερμανίδα καγκελάριο επεσήμανε πώς,  Η ο πρωθυπουργός πάσχει από σύνδρομο θυματοποίησης και ξαφνικά ευρέθη εκεί για να πει ότι θα γίνουμε ακόμα καλύτεροι στο αυτομαστίγωμα ή κάποιες αμαρτίες του συστήματος που εκπροσωπείτε δεν σας επιτρέπει να πείτε ούτε τα αυτονόητα. Ένα πρωθυπουργός που έχει να εμφανιστεί από τις προγραμματικές, που δεν τολμά να δώσει συνέντευξη στη ΔΕΘ και όταν ρωτήθηκε για το αντιμνημονιακό θέατρο που έπαιζε απάντησε ουδείς αναμάρτητος».
ΠΗΓΗ: NewsPark