ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Για μια θέση στον …ήλιο!


Μεγάλη είναι η προσέλευση των ενδιαφερομένων για τις θέσεις 5μηνης απασχόλησης που προκηρύχθηκαν και για τους 3 δήμους της Πιερίας και  την Περιφερειακή Ενότητα του νομού μέσω του προγράμματος κοινωφελούς Εργασίας.
Στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης όπου γίνεται η υποβολή των αιτήσεων από νωρίς το πρωί οι ενδιαφερόμενοι σχηματίζουν ουρά, ενώ ιδιαίτερα αυξημένη αναμένεται η προσέλευση και τις επόμενες ημέρες.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Κοτρώνης Βαλάσης με δηλώσεις του στην «Η» επεσήμανε: «Το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι από χθες δημοσιεύθηκε η προκήρυξη για την πρόσληψη 675 ανέργων στο νομό Πιερίας. Είναι ότι καλύτερο μπορεί να συμβεί αυτό το διάστημα στο νομό μας διότι η ανεργία, παρά τη θερινή περίοδο και λειτουργία των καλοκαιρινών καταστημάτων, έχει εκτιναχθεί ξεπερνώντας το 40%.
Καταλαβαίνετε ότι έρχεται και ο χειμώνας όπου πιστεύω ότι θα πλησιάσουμε το 50% ανεργίας. Με λίγα λόγια, το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας θα βοηθήσει πολύ ασχέτως αν είναι λίγο το διάστημα, διότι ο κόσμος έχει πολύ μεγάλες ανάγκες και η ανεργία είναι πάρα πολύ μεγάλη.
Οι αιτήσεις ξεκίνησαν και γίνονται καθημερινά, από τις 9:30 μέχρι τις 13:30 και από τις 18:30 μέχρι τις 19:30. Να σημειώσω  ότι κατά τη συμπλήρωση της αίτησης, όσον αφορά την εντοπιότητα που δίνει δέκα μόρια, οι ενδιαφερόμενοι δεν θα ζητούν από τους δήμους ή την δημοτική αστυνομία εντοπιότητα αλλά βεβαίωση μόνιμης κατοικίας