ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Από την Αντιδημαρχία Τεχνικών Έργων Δήμου Κατερίνης Προχωρά η διάνοιξη τμήματος του περιμετρικού δρόμου


Εργασίες αποκατάστασης αγροτικών δρόμων στον Άγιο Δημήτριο
Συνεχίζεται η διάνοιξη τμήματος του Περιμετρικού δρόμου της Κατερίνης, στην περιοχή του Πέλεκα, στο όριο του σχεδίου πόλης.
Χθες Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012 οι εργασίες διάνοιξης συνεχίστηκαν στο αμέσως επόμενο καταπατημένο κομμάτι του περιμετρικού δρόμου.
Ύστερα από συνεννόηση με τον καταπατητή, απομακρύνθηκαν όλα τα εμπόδια, προκειμένου να συνεχιστεί η διάνοιξη του καθοριστικής σημασίας, για το κυκλοφοριακό της πόλης, δρόμου.
Πρόκειται για έναν δρόμο που θα συνδέσει την επαρχιακή οδό Κατερίνης - Νέας Εφέσου με την οδό 7ης Μεραρχίας (στο ύψος του κυκλικού κόμβου με τον Εγγλέζικο) δίνοντας πραγματική "ανάσα" στο κυκλοφοριακό, καθώς θα εξυπηρετεί μεγάλο αριθμό οδηγών που θέλουν να κινηθούν περιμετρικά της πόλης.

Εργασίες αποκατάστασης αγροτικών δρόμων στον Άγιο Δημήτριο
Στον Άγιο Δημήτριο εργάστηκαν σήμερα Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012, συνεργεία της Αντιδημαρχίας Τεχνικών Έργων του Δήμου Κατερίνης προκειμένου να αποκαταστήσουν τους αγροτικούς δρόμους που επλήγησαν από την πρόσφατη νεροποντή.
Το αγροτικό οδικό δίκτυο της περιοχής, λόγω των κλίσεων της ορεινής κοινότητας, υπέστη σοβαρές ζημίες που αποκαταστάθηκαν άμεσα, καθώς τα μηχανήματα της Τεχνικής Υπηρεσίας δούλεψαν από νωρίς το πρωί της Παρασκευής, καλύπτοντας όλα τα σημεία που έχρηζαν παρεμβάσεων.
Μάλιστα, δεν περιορίστηκαν μόνο στην αποκατάσταση ζημιών, αλλά παράλληλα, σε κομβικά σημεία των αγροτικών δρόμων δημιούργησαν εξόδους προκειμένου τα όμβρια ύδατα να μην κατευθύνονται στον οικισμό.
Εργασίες αποκατάστασης οδοστρώματος στην Περίσταση
Στη Δημοτική Κοινότητα Περίστασης επικεντρώθηκαν σήμερα οι εργασίες του Κέντρου Αποκαταστάσεων και Συντηρήσεων του Δήμου Κατερίνης και της ΔΕΥΑΚ.
Τα συνεργεία του ΚΑΣ εργάστηκαν από νωρίς το πρωί, αποκαθιστώντας φθαρμένα οδοστρώματα, καθώς είχαν προηγηθεί έργα της ΔΕΥΑΚ, για την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης.
Ως γνωστόν, το ΚΑΣ είναι μια υπηρεσία άμεσης παρέμβασης σε αναφορές, κλήσεις ή επισημάνσεις - υποδείξεις των δημοτών της Κατερίνης.
Σε καθημερινή βάση, τα συνεργεία του Κέντρου Αποκαταστάσεων και Συντηρήσεων εργάζονται στην Κατερίνη και στις Κοινότητες του Καλλικρατικού Δήμου, διορθώνοντας μικρά και μεγάλα προβλήματα στις υποδομές.
Οι δημότες μπορούν να απευθύνονται στο ΚΑΣ καλώντας το 11123.