ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Επί πληρωμή από σήμερα τα φάρμακα


Επιστολή του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πιερίας προς τους ασφαλισμένους
Χωρίς πίστωση θα προμηθεύονται τα φάρμακά τους από σήμερα 1η Σεπτεμβρίου οι ασφαλισμένοι του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) στα φαρμακεία όλης της χώρας.
Οι φαρμακοποιοί διεκδικούν την τακτοποίηση όλων των εξωσυμβατικών οφειλών του ΕΟΠΥΥ που φθάνουν πλέον τις 85 μέρες, την άμεση νομοθετική ρύθμιση του συμψηφισμού των υφισταμένων οφειλών, καθώς και των όρων που αφορούν την υπαγωγή των φαρμακείων στον "Τειρεσία", την άμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ στο 0,6% του ΑΕΠ και την άμεση απόδοση των εισφορών των ασφαλιστικών ταμείων προς τον ΕΟΠΥΥ, καθώς τέλος και την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου για τραπεζικό δανεισμό των φαρμακείων και βελτίωση της ρευστότητας τους.
Σε επιστολή του προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πιερίας ζητά από τον κόσμο να συμπορευτεί μαζί του ώστε να βρεθεί λύση στο κοινό πρόβλημα και να αποφευχθεί η ήδη αναγγελθείσα αναστολή χορήγησης φαρμάκων.
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Οι φαρμακοποιοί του νομού σου έκαναν ότι ήταν δυνατόν να αποφευχθεί η αναστολή επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων.
Το 84% των φαρμάκων που πήρες τον Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο του 2011 πληρώθηκαν από το φαρμακοποιό σου, στον οποίο τα οφείλει το χθεσινό και σημερινό αφερέγγυο κράτος.
Στο ίδιο ποσοστό τα φάρμακα που πήρες τον Μάιο, Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο του 2012 έχουν πληρωθεί από το φαρμακοποιό σου.
Σήμερα το Ελληνικό κράτος αντί να σκύψει πάνω στο πρόβλημά σου και να αναζητήσει λύση ώστε να συνεχίσεις να παίρνεις τα φάρμακα σου επί πιστώσει, υβρίζει και απειλή τους φαρμακοποιούς δια των αρμοδίων υπουργών και του διοικητή του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Οι φράσεις που χρησιμοποιούν οι κύριοι Λυκουρέντζος Υπ. Υγείας και Σαλμάς Υφ. Υγείας θυμίζουν άλλες εποχές. Ξέχασαν φαίνεται τι έλεγαν ως αντιπολίτευση, ξέχασαν ότι είναι μέλη μία Δημοκρατικής κυβέρνησης και Όχι μέλη μίας δικτατορικής.
Εμείς οι φαρμακοποιοί του νομού σου σε καλούμε να συμπορευτείς μαζί μας ώστε να βρεθεί λύση στο κοινό πρόβλημα μας και να αποφύγουμε την ήδη αναγγελθείσα αναστολή χορήγησης φαρμάκων επί πιστώσει από τις 01/09/2012.
Φαρμακευτικός Σύλλογος Ν. Πιερίας"