ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2012

Τσίπρας: «Ταφόπλακα» για την οικονομία το νέο πακέτο μέτρων


Τσίπρας: «Ταφόπλακα» για την οικονομία το νέο πακέτο μέτρων
Αγωνιστικό κάλεσμα για να μην ψηφιστεί το νέο πακέτο μέτρων, το οποίο και χαρακτήρισε «ταφόπλακα» για την προοπτική της οικονομίας, απηύθυνε ο Αλ. Τσίπρας, στη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην 77η ΔΕΘ
Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε τη διεκδίκηση της διαγραφής μέρους του χρέους της Ελλάδας ή μιας συνολικής ευρωπαϊκής λύσης η οποία ενδεχομένως να προβλέπει και μορατόριουμ, αναστολή πληρωμών προς τους εταίρους που μας δανείζουν. «Δεν είναι εξωπραγματική η πρόταση αναστολής των πληρωμών στους δανειστές, μέχρις ότου επιστρέψουμε σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης, γιατί αλλιώς οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια σε εκτροχιασμό», σημείωσε.

Οσον αφορά στην έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, ανέφερε ότι χρειάζεται ριζική αλλαγή του χρηματοπιστωτικού συστήματος. «Όσο συνεχίζουμε να ταΐζουμε τις τράπεζες, που είναι βαρέλι δίχως πάτο, χωρίς να υπάρχει η στοιχειώδης απαίτηση να μπαίνει μέρος αυτών των χρημάτων στην πραγματική οικονομία, δεν θα βγούμε από την κρίση», εκτίμησε.
Ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε ότι το επόμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει πρόταση για τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις και παρατήρησε πως θα έπρεπε ήδη να είχαν δημιουργηθεί δημόσιες τράπεζες ειδικού σκοπού, για την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας.
Δεσμεύτηκε επίσης για ένα μόνιμο διάλογο με τους παραγωγικούς φορείς, ενώ γνωστοποίησε ότι το επόμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει να προχωρήσει σε μια διαδικασία διαβούλευσης σε περιφερειακό επίπεδο με όλους τους φορείς για την κατάρτιση ενός σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.
Νωρίτερα σήμερα, κατά την επίσκεψη του στην 77η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι η πρωτοφανής ύφεση που έχει πλήξει τη χώρα μας, έχει δημιουργήσει συνθήκες ασφυξίας στον κόσμο της πραγματικής οικονομίας, προσθέτοντας ότι είναι εθνική επιταγή να μπει ένα φρένο σε αυτή την ολισθηρή πορεία.
Ο κόσμος του εμπορίου, της παραγωγής, της ευρεσιτεχνίας, της ανάπτυξης, ασφυκτιά και δεν αντέχει άλλο να υφίσταται τις συνέπειες μιας παράλογης δημοσιονομικής πολιτικής, υποστήριξε. Για το λόγο αυτό, πρόσθεσε, οφείλουμε να αλλάξουμε κατεύθυνση, να ξανασχεδιάσουμε με όραμα την προοπτική ανάπτυξης για την οικονομία, να σχεδιάσουμε τη διαδικασία μετάβασης στη μετα-τροϊκανή εποχή.
Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε το πρωί με τις διοικήσεις της ΔΕΘ ΑΕ και της Helexpo ΑΕ και στη συνέχεια με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στις δύο εταιρείες. Στις 19:30 θα μιλήσει στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης», όπου θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Ελλάδας, ενώ την Κυριακή στις 13:00 θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο «Ι. Βελλίδης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.