ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Εθελοντική δράση για «περισσότερα χρώματα και χαμόγελα για τα παιδιά»


Ειδική εκδήλωση προκειμένου να παρουσιαστεί η δράση εθελοντισμού με τίτλο «περισσότερα χρώματα - περισσότερα χαμόγελα για τα παιδιά», πραγματοποίησε το Τμήμα Παιδιατρικής του νοσοκομείου Κατερίνης.
Χαμόγελα στους μικρούς ασθενείς
Πρόκειται για τη φιλοτέχνηση των τοίχων της Παιδιατρικής και τη συγγραφή του παραμυθιού που έγινε με την εθελοντική προσφορά καλλιτεχνών του νομού μετά από πρωτοβουλία της Προϊσταμένης της Παιδιατρικής Κλινικής κ. Δήμητρας Κακαμούκα και τη συμβολή όλων των εργαζομένων αλλά και της διοίκησης του νοσοκομείου.
Το παραμύθι που έχει αποτυπωθεί στους τοίχους της Παιδιατρικής, θα διανέμεται δωρεάν στους μικρούς ασθενείς κατά την εισαγωγή τους στο Νοσοκομείο, όπως εξήγησε η κ. Κακαμούκα, προκειμένου να απασχολούνται δημιουργικά και να αισθάνονται πιο οικείο το περιβάλλον από το να βρίσκονται αντιμέτωπα τα παιδιά αυτά με το ψυχρό «χρώμα» ενός νοσοκομείου.

«Η δράση έχει καθαρά εθελοντικό χαρακτήρα και σκοπός μας είναι να δώσουμε χαμόγελα στους μικρούς ασθενείς, τόνισε και ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλλαν στην προσπάθεια.
Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι έργα ντόπιων καλλιτεχνών θα κοσμούν δωμάτια και διαδρόμους της Παιδιατρικής Κλινικής, ενώ έχει φιλοτεχνηθεί και η αίθουσα παιχνιδιού».
Οι εθελοντές
Οι καλλιτέχνες που προσέφεραν εθελοντικά την εργασία τους για το σκοπό αυτό είναι: Για το παραμύθι «Την υγειά σου για να έχεις» Εκδόσεις «Μάτι», συγγραφέας Σταύρος Παρχαρίδης ηθοποιός, σκηνοθέτης, συγγραφέας και η Μαρία Παπατζέλου ζωγράφος, εκπαιδευτικός Μ.Ε., σκηνογράφος. Για την αίθουσα παιχνιδιού η Ολγα Τσουλοπούλου Έργα προσέφεραν μέλη της Ένωσης Εικαστικών Καλλιτεχνικών Πιερίας.
Στην εκδήλωση παρέστησαν η αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σ. Μαυρίδου καθώς και ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Στ. Φαρμάκης αλλά και πλήθος κόσμου, οι εργαζόμενοι στην κλινική και παιδιά.