ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

"Καλή φυσική κατάσταση για καλύτερη ζωή"


Η φυσικοθεραπεία και η χρησιμότητά της στην ελληνική κοινωνία βρέθηκε στο επίκεντρο του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας φυσικοθεραπείας, το περασμένο Σάββατο στην πόλη μας.
Το Περιφερειακό Τμήμα Φυσικοθεραπευτών N. Πιερίας στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Φυσικοθεραπείας διοργάνωσε μια ξεχωριστή εκδήλωση, κατά τη διάρκεια της οποίας μέλη του περιφερειακού τμήματος ενημέρωναν τους πολίτες για το ρόλο της φυσικοθεραπείας στη διατήρηση και βελτίωση της κινητικότητας πασχόντων, καθώς επίσης και για τα οφέλη της φυσικής δραστηριότητας στην υγεία.
Όπως επισημάνθηκε, η 8η Σεπτεμβρίου από το 1996 έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια ημέρα φυσικοθεραπείας. Είναι μια ημέρα όπου οι φυσικοθεραπευτές σε όλο τον κόσμο καλούνται να προωθήσουν και να κάνουν γνωστό στην κοινωνία το επάγγελμα της φυσικοθεραπείας και το πεδίο δράσης της.

Σημαντικός ο ρόλος του φυσικοθεραπευτή στην κοινωνία
Ο Πρόεδρος του περιφερειακού τμήματος Μιχάλης Γεωργιάδης σε δηλώσεις του επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι παγκόσμια συνομοσπονδία φυσικοθεραπευτών πιστεύει ότι η κίνηση (άσκηση ή φυσική δραστηριότητα) αποτελεί τον πυρήνα του φυσικοθεραπευτικού επαγγέλματος και γι' αυτό από το 2008 έχει καθιερώσει τον τίτλο Κίνηση και Υγεία ως το γενικότερο θέμα για την παγκόσμια ημέρα.
Και αυτό γιατί οι Φυσιοθεραπευτές είναι εξειδικευμένοι στο να βοηθούν στην αποκατάσταση της κινητικότητας και την επίτευξη της ανεξαρτησίας των ασθενών τους. Προσδιορίζουν τις σωματικές βλάβες, τους περιορισμούς δραστηριοποίησης, και τις αναπηρίες που εμποδίζουν τους ανθρώπους από το να είναι ενεργοί και ανεξάρτητοι όπως θα έπρεπε κανονικά να είναι, και στη συνέχεια βρίσκουν τρόπους για να τα αντιμετωπίσουν.
Μεγιστοποιούν έτσι, την ικανότητα των ατόμων για κίνηση. Το μήνυμα λοιπόν για το 2012 είναι Fit for life σε ελεύθερη μετάφραση Καλή φυσική κατάσταση για καλύτερη ζωή".
Επιστήμη που συνεχώς εξελίσσεται
Από την πλευρά της η γραμματέας του περιφερειακού τμήματος Σταυρούλα Ουζούνη, επεσήμανε ότι η φυσικοθεραπεία είναι επάγγελμα που εδώ και χρόνια δηλώνει το παρόν στον τομέα της Υγείας τόσο στο νομό όσο και γενικότερα στην Ελλάδα και παγκοσμίως.
Συνεχίζουμε να δίνουμε το παρόν γιατί και οι φυσικοθεραπευτές αποτελούν μια μονάδα υγείας που είναι εδώ, για τα προβλήματα του κόσμου".
Καλή φυσική κατάσταση για καλή υγεία
Ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Στέργιος Φαρμάκης αναφέρθηκε στο σημαντικό ‘έργο που επιτελούν οι φυσικοθεραπευτές και στο πόσο σημαντικό είναι να διαθέτουμε καλή φυσική κατάσταση για να έχουμε καλή υγεία.
Οι βραβεύσεις
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν ο Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας "Ζευς" καθώς και ο Σύλλογος Ποδηλατική Από-δραση Πιερίας για τη συνεισφορά τους στην υγεία του κοινωνικού συνόλου μέσω της κίνησης.
Ο γραμματέας του συλλόγου δρομέων κ. Δημήτρης Γρηγοριάδης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την τιμή που τους έκανε ο σύλλογος φυσικοθεραπευτών.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ποδηλατικής απόδρασης κ. Βασίλης Μίγκος σημείωσε μεταξύ άλλων πως ο σύλλογος συμπράττει σε τέτοιες δράσεις και τέτοιες πρωτοβουλίες.
Εμείς ως ποδηλατικός σύλλογος προβάλλουμε την ποδηλατική δραστηριότητα και για αυτό ακριβώς είναι σημαντικό να συμμετέχουμε σε τέτοιες πρωτοβουλίες.
Τέλος τις ευχαριστίες του στο σύλλογο φυσικοθεραπευτών εξέφρασε και ο αντιπρόεδρος του συλλόγου δρομέων κ. Γερομιχαλός.