ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

"Καθάρισε" ο Κλάους Αθανασιάδης(ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-0)


Σε ένα από τα χειρότερα -ποιοτικά- ντέρμπι των τελευταίων δεκαετιών, ο ΠΑΟΚ επικράτησε 1-0 της ΑΕΚ στην Τούμπα για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας και ανέβηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, προσπερνώντας τον Πανιώνιο. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε ο Αθανασιάδης στο 51ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες από το 70ο λεπτό, λόγω αποβολής του Λόρενς.

Σύμφωνοι, ο Εβαλντ Λίνεν παρέταξε την ΑΕΚ με σαφή αμυντικό προσανατολισμό, όμως αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για το κάκιστο θέαμα που παρουσίασαν οι δύο "Δικέφαλοι" στο πρώτο ημίχρονο. Ακόμα και για τα δεδομένα του ελληνικού πρωταθλήματος, αυτά τα πρώτα 45 λεπτά θα πρέπει να μείνουν στην ιστορία ως υπόδειγμα για το πόση δυσφορία μπορεί να προκαλέσει ένας ποδοσφαιρικός αγώνας. Σε όλο αυτό το διάστημα δεν προέκυψε ούτε μία (!) τελική προσπάθεια, κανείς δεν δοκίμασε ένα μακρινό σουτ, δεν απείλησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα, δεν προσπάθησε να κάνει αισθητή (επιθετικά) την παρουσία του.

Ο ΠΑΟΚ ήταν τυχερός γιατί προηγήθηκε, όχι μόνο στην πρώτη του ευκαιρία, αλλά και χωρίς να επιχειρήσει σουτ! Στο 51΄ από σέντρα του Ετό, ο Κλάους Αθανασιάδης με άπιαστη κεφαλιά άνοιξε το σκορ, καταφέρνοντας να διασπάσει την άμυνα της ΑΕΚ πιο εύκολα απ΄ό,τι ανέμενε κι ο πιο αισιόδοξος οπαδός των γηπεδούχων μετά απ΄όσα διαδραματίστηκαν στο πρώτο ημίχρονο. Από εκεί και πέρα το ματς άνοιξε, χωρίς βέβαια να διεκδικεί βραβείο για την... ποιότητά του. Η ΑΕΚ αδυνατούσε να δημιουργήσει προβλήματα, αλλά της δόθηκε το δικαίωμα στην ελπίδα από μία ανόητη ενέργεια του Λόρενς. Στο 70΄ ο Ιρλανδός είδε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για "θέατρο", αφήνοντας τον ΠΑΟΚ με 10 παίκτες στα τελευταία 20 λεπτά. Ακόμα κι έτσι, όμως, αυτή η ΑΕΚ δεν μπορούσε να ελπίζει σε κάτι θετικό στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε την πιο ξεκούραστη νίκη των τελευταίων ετών σε ντέρμπι "Δικεφάλων" και ανέβηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Διαιτητής: Θάνος (Γρεβενών)

Κίτρινες: Λόρενς, Χακόμπο - Κοντοές, Φέτσης, Λαγός, Γιάγκο, Κουρέλλας

Κόκκινη: Λόρενς (70΄-δεύτερη κίτρινη)

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Μάκης Αγγελίνας*): Χακόμπο, Λίνο (68΄ Σταφυλίδης), Κουμάλο, Κατσικάς, Έτο, Κάτσε, Λαζάρ, Ρομπέρ (46΄ Σαλπιγγίδης), Φωτάκης, Αθανασιάδης (90΄+ Κίτσιου), Λόρενς

ΑΕΚ (Έβαλντ Λίνεν): Αραμπατζής, Κοντοές, Γιάγκο, Κουτρουμπής, Αρκούδας, Φέτσης (82΄ Κουρέλλας), Κορδέρο, Λαγός, Βλάχος, Φούντας (66΄ Φουρτάδο), Κατίδης (66΄ Παυλής)

* Ο Γιώργος Δώνης ήταν τιμωρημένος κι έτσι χρέη προπονητή εκτέλεσε ο επί σειρά ετών βοηθός του.